mauz78 19.02.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam, niestety nie udało mi sie napotkac żadnego postu dot. projektu Jupitera z pracowni Studio Atrium. Bede rozpoczynał budowę Jupitera II (http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-794-Jupiter-II,834.html) i poszukuje osob ktora realizuje ten sam projekt w celu wymiany doswiadczen. Jest kilka wersji tego samego projektu wiec zapraszam rownież osoby ktore realizują Jupiter I lub kolejne wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashik666 03.04.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Hej.Ja takze jestem mocno zainteresowany projektem domu jupiter. Ja przymierzam sie do projektu 161 m2. przeszukalem cały net ale nie znalazłem osób które zbudowały lub budują ten projekt. Być moze jest to nowy projekt. czy masz i jest mozliwosc otrzymania od ciebie zestawienia materaiłów z kosztami? mail; [email protected] . Biorę jeszce pod uwagę projekt aleksandra klasyk b. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauz78 04.04.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Wyslałem ci na mail kosztorys SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashik666 17.04.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 niestety nic nie przyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauz78 18.04.2013 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 wczoraj wyslalem drugi raz, moze podaj inny adres email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 23.05.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam Ja również jestem zainteresowany projektem Jupiter ale w wersji V (S-GL 831). Jest to projekt, który spełnia większość wymagań zwłaszcza żony, a mianowicie duża kuchnia, spiżarnia, sypialnia z garderobą, duże pokoje na piętrze, łazienka bez skosów. Z moich oczekiwań przedewszystkim schody bezzabiegowe. Niestety jedyny minus to mała łazienka na parterzeRozważamy również inne projekty w podobnym układzie T np W RODODENDRONACH 5 G2, ale ilość przeróbek adaptacyjnych była by dość duża. Chciałem zapytać gdzie w Polsce planujecie budować? Czy macie jakieś własne kalkulacje kosztów robocizny i materiałów. Ciekaw jestem jak się mają do kwoty total Atrium. Ja ze swojej strony w arkusz na grubszych pozycjach beton, pustaki, zbrojenie, strop, ocieplenie wpisałem ceny z cenników producenta i powiedzmy, że nie przekraczam kwoty 80.000 netto za materiały. Zastanawia mnie więc jakim sposobem wyliczają stan surowy zamknięty na prawie 295.000 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauz78 24.05.2013 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ja buduje w okolicach Warszawy jestem na wstepnym etapie. Co do kosztow to moje kalkulacje SSO - materialy wyszly na bardzo podobnym poziomie jak twoim czyli w granicach 90 tys + dachowka - wycena z hurtowni 23 tys., okna pcv - 23 tys. brama 8 tys, drzwi 3 tys. + oczywiscie robocizna. dla mnie kwota 295 jest przesadzona. mysle ze mozna to zrobic 50 tys taniej ale nie wiem moze sie myle, chociaz zakladam sobie margines bledu anie nie az tak duzy. wszystkie moje wyliczenia materialow na podstawie wyliczen materialow i wyceny z hurtowni, jedyny zamienik jaki zastosowalem to Solbet zamiast Porothermu. Wszystkie materialy bez przesadnego oszczedzania raczej dobrej lub b. dobrej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 29.05.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Przyjrzalem się jescze projektowi i porownalem z wizualizacją jednej z wersji. Mam wrażenie, że wysokość pomiesczeń na wizualizacjach jest podrasowana.Z przekroju wynika 266cm, a z wizualizacji jak porównam proporcjami np do otworów (drzwi, okna balkonowe) wychodzi mi, że na wizualizacji jest coś pomiędzy 290-300cm. Jeszcze zapytam o różnice poziomu między garażem, a częścią mieszkalną. Czy coś z tym kombinowałeś?U mnie działka ma lekki spadek w kierunku Pd, wiec dom musiałby być wyżej o te 67cm zakładając, że wjazd do garażu nie zaczyna się na poziomie gruntu ale jakieś 20-30cm. Idealnie było by mieć garaż prawie na poziomie domu. Ale w Jupiterze i kilku innych podobnych projektach układ z garażem poniżej jest podyktowany najzwyczajniej schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartin 15.06.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Witam,Też przymierzam się do budowy tego domu gdyż to zdecydowanie najlepszy projekt z dachem do 35stopni (niestety takie mamy warunki zabudowy).Zastanawialiśmy się również nad Jupiterem 1 jednak wersja 2 mam zdecydowanie lepszy rozkład.Jakie wprowadzacie zmiany do tego projektu?My zdecydowani jesteśmy na pewno na trzy i myślimy nad jeszcze jedną:1. Obniżenie domu z 9,1m do 9,0m (takie warunki zabudowy)2. cały tył garażu jako jedno pomieszczenie kotłownia + pomieszczenie gospodarcze oraz zmiana okna na drzwi3. Dodanie okien połaciowych w pomieszczeniu nad garażem aby doświetlić to pomieszczenie4. (OPCJA) wydzielenie w pomieszczeniu nad garażem dodatkowej łazienki z wejściem z tego pokoju Jedyne co mnie zastanawia w tym projekcie jak i innych projektach studia Atrium to duża kubatura tego domu (1166m3)Czy wynika to ze sposobu liczenia czy np. z tego, że w tym przypadku zaliczana jest powierzchnia pomieszczenia nad garażem do kubatury a gdy pomieszczenie strychowe jest nieużytkowe w innych projektach to nie zalicza się tego pomieszczenia do kubatury? Pytanie do tych co rozpoczęli budowę czy rzeczywiście kalkulacja stanu deweloperskiego na ponad 500k jest zawyżona i da się z niej jeszcze zejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauz78 21.06.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Witam, my tez wprowadzilismy kilka zmian. 1. drzwi z pomieszczenia gosp w garazu2. okno polaciowe na garazem, akurat zrobilismy lazienke i sypialnie dla nas nad garazem wiec okno sie przydalo3. zmiana okna w kuchni to 3 metrowe okno u nas akurat wychodzilo od polnocy wiec skrocone jest do 2 m4. kilka zmam wew ukladzie na poddaszu ale do tego jeszcze nie doszlismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 25.06.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam Ja tez będę budowąć. Moje zmiany na ta chwilę:1. Zmniejszenie różnicy poziomów między garażem a domem (podniesienie bryły garażu) ze względu na nachylenie terenu w kierunku garaż -> dom2. Likwidacja komina wentylacyjnego w kuchni ze względu rekuperację3. Podwyższenie wysokości parteru do ok 285cm W trakcie realizacji zobaczę czy i gdzie ewentualnie wstawić okna połaciowe nad garażem.W sypialni zostanie wydzielona garderoba podobnie jak w wersji Jupiter VNie decydowałem się na zamianę okna w pomieszczeniu gospodarczym na drzwi. Co do kosztu w stanie deweloperskim to nie szacowałem, bo mam zamiar samodzielnie wykonać część wykończenia (ocieplenie, terakota, płytki, gładzie, malowanie, panele podłogowe) czyli sprawy za które fachowcy liczą sobie z metra. Na tym pewnie uda się zaoszczędzić z kilkadziesiąt tysięcy złoty.SSO zlecę firmom wykonawczym, to samo wykonanie instalacji ogrzewania podłogowego i kotłowni, wykonanie tynków maszynowych. Z elektryką też sobie dam radę Najważniejsza sprawa to internet i negocjacje (jest kryzys/zastój w budowlance). Inwestor płaci zazwyczaj gotówką, a firmy budowlane/wykonawcy zazwyczaj maja kredyt kupiecki. Nie wierzyć głównemu przedstawicielowi producenta na dany region, że ma najlepsze ceny. Znajomy znalazł dostawcę tych samych paneli podłogowych z drugiego końca kraju, który miał ceny o 37% niższe i zaoszczędził 60zł * 180m2 = około 10000 na głupich panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alek-K 18.01.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Witam, Też jestem bardzo zainteresowany jupiterem i mieszkam w Pruszkowie.Czy jest taka możliwość aby zobaczyć Twój dom w realizacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauz78 23.02.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Ja buduje w okolicach Komorowa wiec blisko. Daj znac na priv to chetnie pokaze jak Jupiter sie prezentuje w realu. Witam, Też jestem bardzo zainteresowany jupiterem i mieszkam w Pruszkowie. Czy jest taka możliwość aby zobaczyć Twój dom w realizacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miziolo 01.03.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Witam Ja też mocno przymierzam sie do budowy tego projektuhttp://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-727-Jupiter,776.htmlWidzę że kilka osób w okolicy Warszawy buduje ten dom bądź jego wariacje, z miłą chęcią zobaczyłbym ten projekt w realu. Wiem też już wstępnie że ten dom można wybudować taniej niż jest to podane w kalkulacji i to bez żadnych głupich oszczędności, będę wdzięczny za wszelkie uwagi na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miziolo 08.03.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam Ja jestem z okolic Warszawy i do Komorowa nie miałbym daleko jeśli byłaby szansa obejrzeć jupitera w realu byłbym bardzo wdzięczny. Prosze o informację czy byłoby to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasa86 27.07.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witam,Jestem na forum od niedawna. Również będę budował jupitera z małymi przeróbkami.Czy jest możliwość otrzymania zdjęć po wybudowaniu oraz obejrzenia go w realu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chudy145 20.10.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam Również zastanawiam się nad budową jupitrera, Jestem z Warszawy, czy była by możliwość obejrzenia gdzieś jupiterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
datos 30.06.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Witam, Przymierzam się do budowy Jupitera na wiosnę 2016, czy mógł by mi ktoś podesłać wykaz materiałów , kosztorys materiałów i robocizny. ??[email protected] czy ktoś buduje ten dom na śląsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira2015 21.07.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Ja buduje w okolicach Komorowa wiec blisko. Daj znac na priv to chetnie pokaze jak Jupiter sie prezentuje w realu. Witam, Rozpoczęłam budowę Jupiter II i już na etapie fundamentów wyszło że trzeba będzie zmniejszyć wysokość pomiędzy garażem i domem. Mam wątpliwości czy to nie zaburzy całej architektury projektu. Czy istnieje szansa podjechania do Ciebie i zobaczenie już wybudowanego domu? Mira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 10.09.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam, Rozpoczęłam budowę Jupiter II i już na etapie fundamentów wyszło że trzeba będzie zmniejszyć wysokość pomiędzy garażem i domem. Mam wątpliwości czy to nie zaburzy całej architektury projektu. Czy istnieje szansa podjechania do Ciebie i zobaczenie już wybudowanego domu? Mira Ja buduje wersje zmodyfikowaną II - GL935 ze zmniejszona różnica poziomów miedzy garażem a częścią mieszkalną. Mogę podesłać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts