pawellost 19.05.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 nie rozumiem tej fascynacji stylem iglo - przecież ta przestrzeń wystawiennicza jest niefunkcjonalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.05.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Fascynacja ? Ja mam konkretny cel, związany z moją działalnością . Kopuły mi pomogą. Poza tym są tanie w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrencki 25.05.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 pytałeś w gminie nt. wydania decyzji o warunkach zabudowy ? u mnie jest z tym problem, byłem parę dni temu zapytać i jest trochę lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.05.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 pytałeś w gminie nt. wydania decyzji o warunkach zabudowy ? u mnie jest z tym problem, byłem parę dni temu zapytać i jest trochę lipa Od pół roku chodzę i pytam, wiem że urbanista ma największy problem z nietypowym budynkiem . Jest na to sposób i ja go wykorzystałem . Co z tego wyjdzie ? Dam znać jak się coś wyklaruje . Ogólnie to nie śpieszy mi się, liczę się z tym że zacznę budować najwcześniej w przyszłym roku na wiosnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrencki 27.05.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 mi podpowiedzieli, żeby zostać rolnikiem, ale potrzebuję 2.5 ha pola wydzierżawić lub kupić, co mi się średnio uśmiecha :-/ to ten sposób czy jeszcze inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2013 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Status rolnika załatwia sprawę jeśli chcesz tam mieszkać. Pod działalność jest jeszcze trudniej . Mój As w rękawie to taki bonus dla urbanisty . Niby nic wielkiego ale powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrencki 27.05.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 aż się boję pytać co to za bonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.08.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Przeczytałem żywy DB o kopule autorusa, przeszedłem z nadziejami tutaj... a tutaj co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.08.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Przeczytałem żywy DB o kopule autorusa, przeszedłem z nadziejami tutaj... a tutaj co się dzieje? Ja papiery robię, do rozpoczęcia budowy minie jeszcze sporo czasu, zaglądnij za rok to może coś konkretnego zobaczysz . Projektant się ociąga, ale o tym wiedziałem już od autorusa , WZ trwają a działka to kumulacja problemów . A więc Dziennik powyższy może być w najbliższym czasie bardzo nudny bo Ja tu dyskutować nie zamierzam a efekty pokazywać . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 08.08.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Fascynacja ? Ja mam konkretny cel, związany z moją działalnością . Kopuły mi pomogą. Poza tym są tanie w budowie Produkujesz bieliznę damską??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.09.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Na dowód że można ze wszystkiego i to w Polsce: http://biobudownictwo.org/kopua-z-gliny-i-somy/ Co prawda nie w Polsce, ale też ciekawe rozwiązania : http://www.baubiologie.at/europe/europa/de_minke_kuppel.htm http://www.baubiologie.at/europe/europa/minke_kuppel/Music_Dome__Structure_1-01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 13.11.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Wybierajac go nie widzialem zlych o nim opinii tym teraz bardziej jestem zawiedziony i zly ze zostalem przez niego oszukany. Bylem jego jednym z pierwszych klientow, dogadalismy sie za nim zalozyl dzialalnosc. Zniknal bez zadnego slowa wyjasnienia. Raz tylko zakrecil ze nie moze dokupic potrzebnych czesci, potem juz nie odbieral telefonow. Ciekawe za czyje pieniadze buduje ta kopule.. Co go podkusilo zeby przywlaszczyc sobie moje pieniadze? Skoro raz to zrobil moze i kolejne razy tak robic. Czlowiek honoru nie mial, uczciwosci i odwagi zeby wyjasnic cokolwiek telefonicznie czy mailowo. Zdecydowanie odradzam korzystania z uslug Pawla Przytuly (Piczman) i jego firmy gwc-system, szczegolnie jak jestescie z dalszej czesci Polski. Skoro nawet nie chcial dokonczyc prac, za ktore mu zaplacilem z gory to juz na pewno w ramach gwarancji by sie nie pojawil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 14.11.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ale to KDariuszK będzie za to odpowiadać -- nie rozumiem co redakcji do tego. Jeśli jest przekonany o swojej racji, to może pisać. Tylko wypadałoby podać wtedy także swoje dane (dla umocnienia), skoro szasta na forum publicznym (w sumie póki co bezpodstawnie) danymi kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 14.11.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Chętnie bym się dowiedział do Piczman ma do powiedzenia w tej sprawie, może sprawa jest bardziej złożona? Każdy kij ma dwa końce, pytanie tylko który jest dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 14.11.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ale to KDariuszK będzie za to odpowiadać -- nie rozumiem co redakcji do tego. Jeśli jest przekonany o swojej racji, to może pisać. Tylko wypadałoby podać wtedy także swoje dane (dla umocnienia), skoro szasta na forum publicznym (w sumie póki co bezpodstawnie) danymi kogoś innego. NIe ujawnilem niczego o Piczmanie czego on sam tutaj o sobie nie ujawnia. Sam podaje do siebie maila pod postami jak rowniez nazwe swojej firmy gdzie mozna sprawdzic wszystkie o nim dane. Wyslalem do niego nawet list polecony z prosba o kontakt bo w tym czasie jeszcze myslalem ze moze cos mu sie stalo moze jest w szpitalu. Tak ze pewne jest dla mnie ze nie chce dokonczyc swojej zaczetej pracy. A dom bez rekuperatora nie oddycha i wszystko sie kisi tak koszty jakie przez niego ponosze sa duze i nerwy tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.11.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Darku za chwilę sprawa się pozytywnie wyjaśnipewnie jakieś drobne nieporozumienie do wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 14.11.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Dla mnie sprawa wyglada tak:Nie mam pieniedzy za ktore kupilem rekuperatorNie mam rekuperatoraNie moge sie z nim skontaktowac juz od ponad miesiaca (nie odpowiada na maile, telefony i listy polecone) (odebral telefon kolegi i jak tylko ja sie tam odezwalem to sie rozlaczyl) Mam nie ocieplone rury na poddaszu i zaglostke jak teraz zrobic rekuperacje sprawna i dzialajaca (tak zeby mi ter rury nie skraplaly sie na sufit) i jak odzyskac pieniadze od niego. Naprawde jestem ciekaw co on ma do powiedzenia..co sie nagle u niego wydazylo zeby tak postapic.. bo do tej pory bylem przekonany ze jest profesjonalista. Sam jestem ciekaw co jest na drugim koncu tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 14.11.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Cala sytuacje opisuje na watku:PODKARPACKIE - czarna lista wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.11.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) DAREKmasz zapewne jakiś kosztorys, zamówienie i na podstawie tego wszystko wyjaśnicie. ja w tamtym roku opisywałem - jak robota jest bez papiera to pretensje do siebie a nie do drugiej strony. Edytowane 15 Listopada 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 15.11.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 DAREK masz zapewne jakiś kosztorys, zamówienie i na podstawie tego wszystko wyjaśnicie. ja w tamtym roku opisywałem - jak robota jest bez papiera to pretensje do siebie a nie do drugiej strony. Niestety chyba wszystkie przykre posty redakcja usunela. Gdyby nie to to moze ustrzeglbym sie tego co mnie spotkalo z tym czlowiekiem. Zatem dobrze radze wszystkim dla waszego dobra aby nie wchodzic we wspolprace bez umowy, kosztorysu czy zamowienia i nie placic ani grosza przed koncem prac i podpisaniem przez was protokolu odbioru. Zastanowcie sie czy w ramach gwaracnji do Was wykonawca zawita. Jesli robicie cos bez papierka to potem bedziecie tracic czas tak jak ja teraz na opisywanie przykrych doswiadczen i na bujanie sie po sadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts