pawko_ 16.11.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Nawet jakbyś miał papier to i tak musiałbyś się użerać. Malux nie rozsmieszaj mnie, że ten człowiek sam jest sobie winny- kto k...a oszukał ? Mam nadzieje że zostana wyciągnięte od tej piczki konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.11.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 wierze w dobroć ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 16.11.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Ja też staram się wierzyć, poszkodowany również uwierzył w dobroć piczmana i się przejechał jak widać. Edytowane 16 Listopada 2013 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.11.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 jestem pewien że wszystko się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 02.01.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 nie wiem czy jestem w temacie bo widzę tylko zapewne urywek dyskusji a i czasu troszkę minęło.Ale miałem okazję poznać kolegę Piczmana i rozmawiać z nim kilkakrotnie. Montował też GWC na jednej z moich budów. To nie jest typ człowieka którego tu stara się ktoś kreować/obsmarować. Zawsze widać było u niego pełen profesjonalizm. Coś mi tu w tej opowieści nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.05.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Paweł - jak projekt kopuła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.05.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Dwie działki, 2 Decycje o WZ, , jedna negatywna, druga pozytywna ale kształt budynków niezaakceptowany , odwołanie, spotkania z wójtem i wizyty w Starostwie oraz decyzja w sprawie odwołania i cytuję : " Organ podtrzymuje wydaną decyzję znak (...) z dnia 15 04 2014r . Zarzuty zawarte w treści odwołania organ uważa za nietrafne ." Jestem kilka tyś i ponad rok w plecy . Szukam kolejnej działki, tym razem w bliskim sąsiedztwie kościoła z dachem kopulastym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ku,,,wa ! Najgorsze jest to że Urząd Gminy w Leżajsku wydaje Decyzję o Warunkach Zabudowy na inwestycję za 0,8 mln zł która nie kwalifikuje się do pozwolenia na budowę z powodu jednego z paragrafu Dziennika Ustaw z 2005 roku ! Człowiek w tym kraju nie może zbudować ekologicznego i zero-energetycznego budynku nie szkodząc nikomu ! Bo stary H...j na etacie sra w gacie i nie wyda analizy odbiegającej od wytycznych 8 paragrafu z Rozporządzenia Ministra Infrastruktury ! Napawa optymizmem ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.05.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Buduj się przy mnie, zero problemów I wpadnij na zlot forumowy w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Jestem kilka tyś i ponad rok w plecy . Mnie też nie pozwolili kopuły. :/ Nawet nie podchodziłem do dalszej walki, bo nie mam zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.05.2014 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 ...wpadnij na zlot forumowy w czerwcu Na zlocie będę obowiązkowo . Beze mnie to nie to Lecę się zapisać, wczoraj zapomniałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.05.2014 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Mnie też nie pozwolili kopuły. :/ Nawet nie podchodziłem do dalszej walki, bo nie mam zdrowia. Ja jestem cierpliwy i może do 3 razy sztuka !? Tylko ten kościół trzeba znaleźć, połączyć lokalizację z oczekiwaniami, odległością od domu i ziemię kupić w normalnej cenie . Z tym ostatnim to ciekawa sprawa, na kolejną rozmowę w tej sprawie ubiorę się w podarte dżinsy i rowerem zawitam do właściciela, zauważyłem bowiem pewną dziwną tendencję do zawyżania ceny gruntów w przypadku posiadania niestarego auta i białej kurtki ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.05.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 (edytowane) gdzie ten zlot i kiedy ? i gdzie zapisy ? ja walcze o WZ z paskim dachem - w pobliżu brak laskich dachow : Edytowane 10 Maja 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.05.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 gdzie ten zlot i kiedy ? i gdzie zapisy ? ja walcze o WZ z paskim dachem - w pobliżu brak laskich dachow : http://forum.budujemydom.pl/Lista-obecnosci-na-Zlocie-Forumowiczow-2014-t23777.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.07.2014 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Mnie też nie pozwolili kopuły. :/ Nawet nie podchodziłem do dalszej walki, bo nie mam zdrowia. A Ja się nie poddałem i odwołałem się do Samorządowego Kolegium Samorządowego w Rzeszowie . Efektem jest uchylenie przez SKO decyzji o WZ w całości i przekazanie sprawy do ponownego rozpatrzenia !!! Myślę że mój upór będzie teraz zauważony i Urząd Gminy Leżajsk potraktuje mnie poważniej , mam wrażenie że wzięli mnie za kosmitę kiedy zobaczyli wstępną wizualizację kopuł i podpięli pod przepisy żeby mieć mnie z głowy . Ale w sumie się nie dziwię ! Większość osób którym to pokazuje reaguje uśmiechem na twarzy, zupełnie tak samo jak 5 lat temu kiedy opowiadałem o WM, GWC, buforze i innych fanaberiach Odezwę się za ok. 2 miesiące jeśli dostanę kolejną decyzję o WZ, mam nadzieję ze pozytywną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.09.2014 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Jestem tak jak obiecałem, zacytuję teraz kluczowe teksty z nowej decyzji jaką otrzymałem wczoraj : " (...) dopuszcza się indywidualne rozwiązanie - zastosowanie dachów o niestandardowym kształcie , (...) nie ustala się obowiązującego kierunku kalenic dachów , (...) odnosząc się do decyzji SKO, w wyniku ponownie przeprowadzonej analizy dopuszczono możliwość realizacji budynków o niestandardowych rozwiązaniach w zakresie geometrii dachów i wysokości górnych krawędzi elewacji frontowych (...) " WYGRAŁEM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 18.09.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Gratki i dobrze wiedzieć że można jednak zawalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 18.09.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Ale fajnie! Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.09.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.09.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Graty Piczu!!! Pozdrówka dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 18.09.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Też miałam przeprawę przy budowie, o 5 stopni za mało miało nachylenie dachu, teraz nieco dziwnie wygląda, ale to jeszcze było do przełknięcia. Ale teraz przeszli samych siebie. Niedawno złożyliśmy wniosek o zezwolenie na postawienie domku gospodarczego na narzędzia ogrodowe. Prawo budowlane stanowi wyraźnie: nie mniej niż 1,50 m od granicy działki w przypadku, gdy nie ma otworów okiennych i drzwiowych w stosunku do granicy. Chcieliśmy aby domek był odległy od granicy na 1,70 m. Wyobrażacie sobie, że sprzeciwili się: NIE WOLNO, MUSI BYĆ 1,50 m. Nie mogliśmy im wytłumaczyć, że nie mniej niż 1,5 m, znaczy że więcej można. Ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts