Krystian 19.04.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Pogadajmy proszę o kuchni Jak duża w Waszym domu będzie kuchnia? Ja szukałam projektu w którym kuchnia będzie miała przynajmniej 14 m. ...A jakie są wasze preferencje? Gdybyście musieli wybierać to jak by to wyglądało? Duży pokój dzienny i mała kuchnia czy odwrotnie? Kuchnia - 14,1m2 , salon - 36m2 ... takie mam preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 19.04.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Kuchnia 13m2. polaczona z jadalnia 20m2. z jadalni przejscie do salonu 36m2. Jadalnia spora, gdyz chce tam wstawic oprócz stolu mebelki z rattanu - taki kacik herbaciany. Maz w salonie oglada "Tygodnik polityczny jedynki", a ja z przyjaciolka pijemy herbatke w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 19.04.2004 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Kuchnia - 14,1m2 , salon - 36m2 ... takie mam preferencje Muszę przyznać Krystian, że Twoje wymiary są idealne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 20.04.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Od 2 lat używamy kuchnię ok. 16 m2, teoretycznie oddzieloną od pokoju (30 m2) drzwiami (szer 1,5 m2) - których juz wiemy na pewno nigdy nie wstawimy, pozostanie swobodne przejście do i z kuchni. Taki układ bardzo nam odpowiada, przy 5-osobowej rodzinie nakrywanie i zbieranie ze stołu idzie bardzo sprawnie, w poprzednim mieszkaniu w bloku od lodówki (i zlewu) do stołu było 10 m i bieganie z każdym talerzykiem czy łyzką było okropne. Wybierając ten układ świadomie zrezygnowaliśmy z osobnej "paradnej" jadalni, która moim zdaniem zabiera niepotrzebnie dużo miejsca (najczęściej właśnie kosztem kuchni). Oczywiście duży stół stoi we wspomniamym pokoju - ale go nie zagraca. Plusem dużej kuchni jest to, że dzieciaki mają gdzie rozkładać np. z brudzące malowanie itp.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 20.04.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Ja bede miala kuchnie 7.5 m polaczona z jadalnia 15m i czesciowo polaczona z salonem 47m. Troche sie obawialam, ze kuchnia za mala, ale mam obok spizarnie, no i nie jestem fanka pichcenia i gotuje raczej malo.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.04.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 finiszant i to jest to! .Duza kuchnia niby zamknieta, a jednak otwarta, noi salon tak min. 30m2 z jadalnia. A stol jadalniany blisko kuchni. Marzanka, a co myslisz o projekcie "Pod dębami" Muratora dla takich miskow jak my . Ewuuunia ratuj nie umiem wstawiac POMOZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.04.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Mam kuchnie zamknięta 16m/2.Z żoną tak zdecydowaliśmy żeby oddzielić od salonu .Salon i jadalnia ma 43m/2.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.04.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 U mnie kuchnia ok 10 m ale otwarta na salon 40 m albo i więcej, tak ze my z mężem będziemy pichcić, dzieci będą się bawić albo odrabiać lekcje, robić krzyżówki, rysować etc przy stole w jadalni i tym sposobem będziemy wszyscy razem na kupie, co wszyscy uwielbiamy. Bardzo lubimy pichcić, lubią nam w tym pomagać dzieci, ale teraz w mieszkaniu kuchnia jest niestety osobna - pełna integracja niemożliwa.W domu będzie super - już czuję te świeże bułeczki drożdżowe na stole i dzieciaki z nosami nad blachą ... A prosto z tej jadalni przy kuchni będzie można wyjść na zadaszony taras na kawę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 20.04.2004 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Marzanka, a co myslisz o projekcie "Pod dębami" Muratora dla takich miskow jak my Aleksandryta, masz na myśli ten dworek pod dębami No piękny jest, ale to dla bardzo dobrze ustawionych niedźwiedzi. Ja jestem misiek przeciętniak Ale ładny projekt, ładny, oj ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.04.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Kuchnia - 14,1m2 , salon - 36m2 ... takie mam preferencje Muszę przyznać Krystian, że Twoje wymiary są idealne! Duży jestem... , to i dużo miejsca potrzebuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.04.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Plusem dużej kuchni jest to, że dzieciaki mają gdzie rozkładać np. z brudzące malowanie itp. Jak rowniez plusem "paradnej" jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 20.04.2004 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Plusem dużej kuchni jest to, że dzieciaki mają gdzie rozkładać np. z brudzące malowanie itp. Jak rowniez plusem "paradnej" jadalni Plusem takiej jadalni jest wielki stół, na którym dobrze się przesadza kwiatki doniczkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 20.04.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 U nas kuchnia 10 m2 - półotwarta (półwysep pomiędzy) na jadalnię 14 m2 - a to wszystko otwarte na salon 24 m2 Ale przekombinowałem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.04.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Marzanka, a masz jakiegos faworyta wsrod projektow gotowych? Bo ja szukam i szukam i...nic Co wedlug ciebie jest w projekcie Pod debem,ze uwazasz ze bedzie drogi w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.04.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Ja mam kuchnię 12 m2, jadalnia - 12 m2, salon 36 m2. Kuchnia jest oddzielona ścianą od salonu ale połączona z jadalnią a jadalnia z salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 21.04.2004 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Marzanka, a masz jakiegos faworyta wsrod projektow gotowych? Bo ja szukam i szukam i...nic Co wedlug ciebie jest w projekcie Pod debem,ze uwazasz ze bedzie drogi w budowie Aleksandryta, tak sie zastanawiam czy my myślimy o tym samym projekcie. Ten projekt, który ja znalazłam pod tą nazwą (dworek pod dębami), ma po prostu prawie 300 m powierzchni użytkowej. Jest prześliczny, ale jest ogromny i jego budowa w katalogu na 2002 rok została wyceniona na 603 tys. złotych. To ogromny dom dla dużej rodziny. Mam takie wrażenie, że pewnie myślisz o czymś innym. Jakbyś mi mogła podać symbol literowy i cyfrowy z katalogu, lub ze strony muratora z gotowymi projektami, to pewnie łatwiej się nad uda zweryfikować temat. A jakiej wielkości domu szukasz tak w ogóle? Ile ma mieć sypialni, ile metrów? Bardzo chętnie podzielę się wtedy moimi "typami" i tych dużych i tych mniejszych projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.04.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Marzanka nieeeeeeee ten Zla nazwę podałam. Pod dębem Muratora C06. Cos Ty jak nawet bym miała tyle kasy - dla dwóch osób ?! Toż ja bym musiała tubą swojego starego nawoływać, a on by się chowal przede mną. Ten mój ma 107 m2 i jest parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.04.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Właśnie tak ze swoją połową rozmawiam prawie co wieczór,że: 1)kuchnia tak 14-16-18 m2 , ze stołem.... 2) salon, a raczej pokój duży 25-35 m2 3) sypialnia tak z no.....hmhm 14m2 i obok garderoba , 4) pokój do pracy, ktory by pełnił rolę równiez pokoju gościnnego, tak z 13-14m2 i byłby jednocześnie biblioteką, mamy mnóstwo ksiażek 5) pomieszczenie gospodarcze tak z 5-6 m2, żeby dało się wepchnąć nie tylko piec z zasobnikiem, ale i pralkę i parę sznurów do suszenia 6) dwie łazienki: jedna z 5-6 m2, gdzie nareszcie mogłabym nacieszyć sie wanną i druga z prysznicem, która by służyła za łazienkę codzienna i gościnną. I są jeszcze dwie rzeczy, o których marzę: weranda, ale taka z dawnych czasów, oszkolona, żebym swoje ukochane kaktusy mogła gdzie trzymać i zadaszony taras, a taras drewniany i jeszcze okiennice drewniane I o czym jeszcze marzę a może jeszcze jeden pokój? Domek Pod dębem z zewnatrz nie powala na kolana, ale wierz mi wszystko da się naprawić . Poza tym kocham drewno. Aha i jeszcze garaz, najlepiej na dwa samochody z pomieszczeniem gospodarczym na kosiarke, opony i takie inne brudne rzeczy. UPS i jeszcze trochę więcej kasy z tego tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.04.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Domek Pod dębem http://www.projekty.murator.com.pl/Panel/pliki/c06-front-300.jpg http://www.projekty.murator.com.pl/Panel/pliki/c06-tyl-300.jpg http://www.projekty.murator.com.pl/Panel/pliki/c06r1.jpg Umiem wklejać, Ewunia mnie nauczyła Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 21.04.2004 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Co o tym myślisz? Mówiłam, że mamy wiele wspólnego Otóż ja o tym myślę, że to śliczny dom. Taki właśnie bezpretensjonalny, a jednocześnie z klimatem. Podoba mi się także, że jedna sypialnia jest taka duża, przestronna i że kuchnia jest duża i ustawna, na dodatek otwarta na pokój dzienny. Ładne jest też pomieszczenie gospodarcze. Naprawdę udany projekt i nie wydaje mi się żeby miał być jakiś szczególnie drogi w realizacji. Muszę Ci się przyznać, że ten dom, a także D 09, choć o zupełnie innej linii, brałam pod uwagę. Ten, który wybrałam ostatecznie jest dość podobny do projektu nad którym się zastanawiasz. Różni się jednak od niego rozkładem sypialni. Zależało mi na tym, aby obie sypialnie i pokój-pracownia były od siebie oddzielone. Nie będę już raczej miała małego dziecka, nie muszę więc mieć jego pokoju pod nosem. Komputer też wolę mieć z dala od sypialni, czasem odgłosy jakie z siebie wydobywa są nieco hm... męczące. Oboje lubimy sobie okazjonalnie pograć, a ja chodzę spać nieco wcześniej niż mój partner. Kapitalny jest ten kominek, bardzo ładne rozwiązanie, poza tym uwielbiam okiennice. Ładny dom. Hortensja pnąca z boku, pergola obrośnięta glicynią od strony południowego wyjścia na taras i po paru latach jeszcze wyszlachetnieje. Wart grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts