Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia - jak du?a?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moja kuchnia 3x3 jedna stroną otwarta na jadalnie i pokój tzw.dzienny,kominkowy itp....przy kuchni spiżarnia 1.5x1.2 ( czyli mniejsza niż moje łóżko :wink: )Ciągle mam wrażenie ,że to wszystko trochę mało ( wogóle domek będzie malutki 103m2) ale parę dni temu rozmawiałam z moją koleżanką -nieszczęśliwą mieszkanką ....400 m domu-piękna rezydencja :D Domek jej ma jedną ,ale za to bardzo ważną wadę ...trzeba non stop SPRZĄTAĆ !!!!!!Ogromne okna,podłogi -parkiet , duży ogród.Jest pani przychodząca 2x w tygodniu sprzątać,ale moja znajoma nie jest zadowolona z usług pań do pomocy( sprzątają tzw.rynek a po kątach brudno) a miała ich kilka....Po rozmowie z nią ucieszyłam sie trochę, że ten problem mnie nie będzie dotyczył -sama dam rade posprzątac te głupie 100 m raz w tygodniu albo częściej :lol:

Czytajc różnego rodzaju wypowiedzi na forum nasuwa mi sie jedna myśl -niestety . że nie małe jest piękne tylko DUŻE .

Budujący małe domki ,małe kuchnie ,małe łazienki ----łączmy sie :lol: :lol: :lol: w dużym poczuciu humoru :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

Szukając projektu kierowaliśmy sie jedną zasadą-budujemu domek dla siebie czyli 2 osób ,których dzieci wyfruwają z gniazda.Nasze życie podstawowe zaplanowaliśmy na parterze -tj. sypialnia,kuchnia,pokój dzienny z jadalnią,łazienka i pom.gosp(suszarnia-pralnia) wszystko na powierzchni ok 85 m.Z holu zaplanowaliśmy wejście na górę a tam 2 sypialnie i łazienkę - tam dzieciaki będą mieć swoje niezaduże pokoje jak odwiedza rodziców. Z sypialni i pok.dziennego mam wyjście na taras, który jest na całej szerokości domu3x10 i częściowo zadaszony( przy sypialni),To na tym tarasie planujemy spędzać popołudnia i wieczory(hamak,huśtawka,mebelki z ratanu -ale sie rozmarzyłam :D )Pierwotnie planowaliśmy wszystko na jednym poziomie (bez poddasza ) ale taki domek nie mieścił sie na działce.Parę lat temu mąż skazany byl na wózek i od tej pory boimy się schodów okropnie!!!! Wiemy z życia jaka barierą nie do pokonania są schody czy zwykłe automaty tel. np w szpitalu :cry:

...ide spać ,alę się rozgadałam.....

Ew-ka no to tak jak my! :D Planujemy z mężem wybudować domek tylko dla nas! Dzieci na wylocie, a ten dom, w którym mieszkamy jest sporo za duży dla dwóch "ramoli". No i te schody! Jest ich mnóstwo, bo to segment. Czy Twój domek, to gotowy projekt? jeśli tak to jaki. Bo ja szukam i szukam..... :roll: . I w końcu skończy się to na projekcie indywidualnym. Gdzie się budujecie ?

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...
U nas będzie 20 metrów z grosikiem. Połaczyliśmy kuchnie z gabinetem , aby była duża. Chce mieć w niej wygodny duzy stół, który będzie można złaczyc w razie większych imprez ze stołem z jadalni, jak dotad to nigdy nie mialam komfortowo wygodnego stołu do jedzenia. Chce tez , zeby to wlaśnie kuchnia była centrum życia w jesienno zimowe dni. Uwielbiam spędzać czas w kuchni:) To dla mnie najważniejsze pomieszczenia w domu.