coulignon 20.12.2019 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 okleili cały korpus wkładu wełną? To jakis ku...a żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 20.12.2019 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 To jest kominek z płaszczem wodnym, w takim przypadku niekiedy tak się robi, żeby jak największą część energii cieplnej przekazać do wody, a jak najmniej puścić w obudowę. Można nawet kupować specjalnie zrobione takie "ubranka dla wkładu" na miarę, np. https://kratki.com/sklep/pl/produkt/832/izolacja-zuzia-pw Chociaż już pomysł, żeby izolować przewód spalinowy jest co najmniej egzotyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.12.2019 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 ok. Myślałem ze to powietrzny i mnie trochę zmroziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2019 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 ok. Myślałem ze to powietrzny i mnie trochę zmroziło. Dobrze ,że szybko po swojemu wybrnąłeś z tej głupoty. Powiem Ci nie to żebym się czepiał , przed nadchodzącymi świętami ,że zaje....e doradzasz i jeszcze bardziej zaje....e dziwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.12.2019 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 (edytowane) okleili cały korpus wkładu wełną? To jakis ku...a żart? To jest kominek z płaszczem wodnym, w takim przypadku niekiedy tak się robi, żeby jak największą część energii cieplnej przekazać do wody, a jak najmniej puścić w obudowę. Z płaszczem czy bez, tak się nie robi, do wentylowanego kominka nie pcha się wełny. T Można nawet kupować specjalnie zrobione takie "ubranka dla wkładu" na miarę, np. Zuzi Nie takie rzeczy się sprzedają, to co zabija powoli można. Edytowane 20 Grudnia 2019 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 20.12.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Akurat przy samym płaszczu temperatura nie przekracza 100 stopni, więc wełenka się nie topi, a lepiszcze nie śmierdzi. Nie to, żebym był zwolennikiem takiego rozwiązania (sam odziedziczyłem kominek z ubrankiem po poprzednim właścicielu mieszkania, a przy przebudowie go roznegliżowałem ), mówię jedynie że niektórzy takie stosują i może to mieć jakie-takie uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.12.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Izolacja płaszcza wodnego ma sens gdy się chce generować więcej ciepła do wody. Natomiast izolacja rury generuje więcej ciepła z tejże rury do komina, zamiast oddać je do pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 20.12.2019 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Izolacja płaszcza wodnego ma sens gdy się chce generować więcej ciepła do wody. Natomiast izolacja rury generuje więcej ciepła z tejże rury do komina, zamiast oddać je do pomieszczenia. Tu pełna zgoda, dokładnie tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2019 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Z płaszczem czy bez, tak się nie robi, do wentylowanego kominka nie pcha się wełny. Nie takie rzeczy się sprzedają, to co zabija powoli można. Skąd czerpiesz tą tajemna wiedzę jeśli można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.12.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Z wykopalisk, jak chcesz to sobie wdychaj wełenkę. Akurat przy samym płaszczu temperatura nie przekracza 100 stopni, więc wełenka się nie topi, a lepiszcze nie śmierdzi. W tym miejscu też? Edytowane 21 Grudnia 2019 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.12.2019 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Z wykopalisk, jak chcesz to sobie wdychaj wełenkę. W tym miejscu też? No to jak ładnie to napisałeś z "wykopalisk" tajemnej wiedzy , napisał Ci ,że " wełenka się nie topi, a lepiszcze nie śmierdzi." Jakie wielkie błędy jeszcze widzisz? Oprócz "wykopalisk" tak poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.12.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Zastanów się dlaczego firma X zawinęła prawie szczelnie z każdej strony tą wełenkę własnie widzę ze kominek również jest cały otulony wełną...pościągam całą tą wełna, z kominka i z rury, a Fajnytoster nawet tego nie zauważył i akceptuje czyjąś głupotę. To jest kominek z płaszczem wodnym, w takim przypadku niekiedy tak się robi, żeby jak największą część energii cieplnej przekazać do wody, a jak najmniej puścić w obudowę. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 21.12.2019 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Fajnytoster nawet tego nie zauważył i akceptuje czyjąś głupotę. Jak komuś zarzucasz brak spostrzegawczości i akceptowanie głupot, to chociaż czytaj dokładnie co ten ktoś pisze Chociaż już pomysł, żeby izolować przewód spalinowy jest co najmniej egzotyczny bo inaczej może się okazać, że to ty nie jesteś zbyt spostrzegawczy i piszesz głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.12.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Jak komuś zarzucasz brak spostrzegawczości i akceptowanie głupot, to chociaż czytaj dokładnie co ten ktoś pisze bo inaczej może się okazać, że to ty nie jesteś zbyt spostrzegawczy i piszesz głupoty Można kłótnią, można zgodą.....Każdy jak potrafi. Ważne że naświetliliście problem. Miejsce które wskazał Animus, było powodem zmiany instrukcji montażu wełny kominkowej przez firmę Rockwool. Po najnowszych badaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 23.12.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) ten wkład ma fabrycznie ok 1cm warstwę izolacji (tylko) na płaszczuwyzej to oczywiscie bez sensu .. ale nie tu tkwi problem z gaśnięciem .. może od początku .. jak jest zorganizowany dolot powietrza?bo przy zabudowie coś zostało zatkane ..po jakim czasie gasnie? Edytowane 23 Grudnia 2019 przez orcio_kr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
espagnol 30.12.2019 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Witam W końcu znalazłem czas na zdjęcie tej wełny, pozbyłem się całej, zapaliłem i...znowu to samo, pali się przez chwilę, dokładnie 3-4 minuty, później się już tylko wędzi. Dym od samego początku rozpalania pcha się do domu, dolot powietrza z zewnątrz, od kominka na zewnątrz rura gdzieś mniej więcej 50 cm długości. Z zabudowy zostały tylko kafle i regipsy obok, góra zdjęta...dym przez komin na zewnątrz leci normalnie...nie mam pojęcia co jeszcze mogę tutaj przetestować. Przepustnica otwiera się normalnie i czuć nawiew powietrza. Czy dolot powietrza jest tylko w tych szparkach od góry kominka? W sumie to tylko tamtędy leci powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
espagnol 30.12.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Dodam jeszcze że dym leci do środka tylko wtedy jak otwarta jest przepustnica, po zamknięciu nic już się nie przedostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.12.2019 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Na razie odkręciłem jedną płytę i własnie widzę ze kominek również jest cały otulony wełną...pościągam całą tą wełna, z kominka i z rury, nie wiem jednak czy zdążę przed świętami. Czy kominek pobiera jeszcze tlen z zewnątrz poprzez swoją obudowę ? Zapale dopiero jak ściągnę cała wełnę i opisze co wyszło. Jeżeli chodzi o dziure w plycie to była taka tymczasowa niżej zrobiona prawie nad kominkiem, póki nie założę kratki ale nic z tego otworu nic powietrza nie zaciągało Zamiast pytać po forach, gdzie każdy radzi co innego , zadzwoń do importera , pomożemy 663443321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.12.2019 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Osłona firmowa do wkładu wodnego Romotop Heat W https://www.romotop.pl/akcesoria-piece-kominkowe/os-ona-z-izolacja Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.12.2019 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Osłona firmowa do wkładu wodnego Romotop Heat W https://www.romotop.pl/akcesoria-piece-kominkowe/os-ona-z-izolacja Twój Romotop 6.6.2 TV miał taką otulinę termiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts