Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie w jadalni + salonie

kori

Recommended Posts

Witam,

Projekt prawei na ukończeniu - będzie to połowa bliżniaka.

Trapi mnie tylko jedna kwestia mianowicie rozmieszczenia grzejników w salonie i jadalni.

Planujemy piec 2funkcyjny gazowy.

W całym domu same grzejniki, nie bedzie podłogówki ew w kuchni, ale cały czas nad tym myślę

Chodzi o parter, mianowicie:

1 grzejnik napewno damy na scianie bez okien zaznaczony na czerwono

natomiast waham sie nad drugim

Ścianę w jadalni z oknem 120x180 planujemy robić finalnie bez okna (w projekcie jest okno) i jednoczesnie postawić na niej duża komodę albo całkiem zabudować lub wykończyć kamieniem

Pozostaje jedynie sciana z oknem 180x180 na wys 55. pierwotnie tam mial stanac drugi grzejnik, ale wtedy traci na całości elewacja zewnętrzna

Na tym etapie mamy jeszcze możliwość modyfikacji okien i ich rozmieszczenia

Prośba o poradę

Kori

Jest jakiś tajemniczy powód dla którego chcesz komplikować instalację i wstawiać podłogówkę tylko w kuchni? Pociągnij po całości po parterze - wszystko będzie działać, bez obaw :) Dla pewności możesz zrobić to co mi kazała zrobić żona - na ewentualność gdyby podłogówka nie działała (tak ją straszono;) dociągnąć rurki pod przyszłe grzejniki i zabunkrować w ścianie. To paręnaście minut roboty. Chyba, bo "zapomniałem" je położyć;)