kori 20.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam, Projekt prawei na ukończeniu - będzie to połowa bliżniaka.Trapi mnie tylko jedna kwestia mianowicie rozmieszczenia grzejników w salonie i jadalni.Planujemy piec 2funkcyjny gazowy.W całym domu same grzejniki, nie bedzie podłogówki ew w kuchni, ale cały czas nad tym myślę Chodzi o parter, mianowicie:1 grzejnik napewno damy na scianie bez okien zaznaczony na czerwononatomiast waham sie nad drugimŚcianę w jadalni z oknem 120x180 planujemy robić finalnie bez okna (w projekcie jest okno) i jednoczesnie postawić na niej duża komodę albo całkiem zabudować lub wykończyć kamieniemPozostaje jedynie sciana z oknem 180x180 na wys 55. pierwotnie tam mial stanac drugi grzejnik, ale wtedy traci na całości elewacja zewnętrzna Na tym etapie mamy jeszcze możliwość modyfikacji okien i ich rozmieszczenia Prośba o poradę Kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 21.02.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam, Prośba o poradę Przemyśl jeszcze raz podłogówkę, póki nie jest za późno. Po co ci klamoty na ścianie. Chyba nie do dekoracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cerbin 21.02.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Jest jakiś tajemniczy powód dla którego chcesz komplikować instalację i wstawiać podłogówkę tylko w kuchni? Pociągnij po całości po parterze - wszystko będzie działać, bez obaw Dla pewności możesz zrobić to co mi kazała zrobić żona - na ewentualność gdyby podłogówka nie działała (tak ją straszono;) dociągnąć rurki pod przyszłe grzejniki i zabunkrować w ścianie. To paręnaście minut roboty. Chyba, bo "zapomniałem" je położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 21.02.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 dzieki za odpowiedz, a gdybym w kuchni wogole nie robił ogrzewania to ile grzejników potrzebowałabym w salonie i jadalnie, tak aby ogrzeać (salon+jadalnia+kuchnia) łącznie około 35m/kw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts