marioosz 19.04.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Chcę ułożyć w kuchni na podłodze, pół paneli (część jadalna) i pół płytek (część kuchenna). Jak się za to zabrać. Co najpierw się układa. Jak wyliczyć wysokość płytek z klejem żeby było równo z panelami i (podłożem pod panele). Co dać pod panele, folię, płyty, korek.? Proszę doświadczonych o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 19.04.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 ja mam podobny problem chcę połozyć płytki w kuchni i w nie " wpleść" takie panele jakie będą w pokoju- czy ktoś ma takie rozwiązanie Jak to wykonać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 19.04.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 ja mam podobny problem chcę połozyć płytki w kuchni i w nie " wpleść" takie panele jakie będą w pokoju- czy ktoś ma takie rozwiązanie Jak to wykonać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.04.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ja też mam ten problem. No niech ktoś coś napisze, bo czekamy tu z chłopakami na rozwiązanie zagadki Dziękuję z góry i pozdrawiam. PS. Panele będę miał 7mm, pod nimi pianka 5mm. W kuchni gres. PS2. Jak można łączyć panele z kafelkami nie po prostej linii? Czy są takie maskownice? Ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 20.04.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Może niewiele Wam pomogę, ale w kuchni i części salonu mam płytki, w drugiej części salonu finish PARKIET, są łączone korkiem (tak ok.1cm), linia łączenia ma kształt mniej więcej litery "S". Najpierw płytki, potem drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosz 20.04.2004 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 PS2. Jak można łączyć panele z kafelkami nie po prostej linii? Czy są takie maskownice? Ile to kosztuje? Co do łączenia paneli z płytkami np.:łukiem to widziałem w sklepach talie listwy albo plaskitowe, albo ( te ja kupuję) mosiężne z jakimś dodatkiem które można giąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek69 20.04.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 U siebie mam takie połaczenie - w pokoju [saloonie ] mam panele o grubości 15mm położone na piance o grubości 3mm; pokój łaczy sie z przedpokojem w którym położyłem bezfugowe płytki 40x40. Przejście zrobione jest przy pomocy wąskiego paska korka (grubośc ok 7mm). Nie mam zadnych listew maskujących. Płaszczyzna płytek i paneli jest na identycznym poziomie. Problemem może być tylko to, że na styku płytka/panel oba elementy trzeba będzie docinać, a to może wyjść nie zawsze dobrze. Rozwiązałem to w dosyc prosty sposób - układanie płytek i paneli kazałem rozpocząć od ich linii styku - tak, że nie było konieczności ucinania ani płytek ani paneli. Wszystko wygląda dosyć dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zephael 20.04.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Temat rzeka.... Tak samo szeroki i długi... Fakt - wysokości materiałów i nie są idealne (to po pierwsze), fakt ogrzewania podłogowego jeśli jest (to drugie), a także linia połączenia - prosta czy krzywa (to trzecie). Zazwyczaj na styku drewna i płytek montuje się (ja tak robię) listwę masiężną. Trzeba ją naciąć co kawałek i odpowiednio wyprofilować krzywiznę łuku. Takimi cudami można zrobić nawet kółka o promieniu 1m. Są także dostępne w handlu specjalne listwy dylatacyjne wykonane z dwóch warstw plastiku (kształt dwóch literek "L") a pomiędzy nimi guma silikonowa. Trzeba też ponacinać co kawałek i odpowiednio wyprofilować krzywiznę. Tylko jak mówię - jest to praca dla naprawdę dobrych fachowców którzy niejedno w życiu robili. Jak coś to pozdrawiam :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zephael 20.04.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Temat rzeka.... Tak samo szeroki i długi... Fakt - wysokości materiałów i nie są idealne (to po pierwsze), fakt ogrzewania podłogowego jeśli jest (to drugie), a także linia połączenia - prosta czy krzywa (to trzecie). Zazwyczaj na styku drewna i płytek montuje się (ja tak robię) listwę masiężną. Trzeba ją naciąć co kawałek i odpowiednio wyprofilować krzywiznę łuku. Takimi cudami można zrobić nawet kółka o promieniu 1m. Są także dostępne w handlu specjalne listwy dylatacyjne wykonane z dwóch warstw plastiku (kształt dwóch literek "L") a pomiędzy nimi guma silikonowa. Trzeba też ponacinać co kawałek i odpowiednio wyprofilować krzywiznę. Tylko jak mówię - jest to praca dla naprawdę dobrych fachowców którzy niejedno w życiu robili. Jak coś to pozdrawiam :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts