KubaWiel 21.02.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 @ free_shop: Dzięki, to bardzo ważne co napisałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 21.02.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Masz rację. "Filer Ag" nie jest złożem katalitycznym. Tak samo można sprzedawać drożej piasek, czy kulki styropianowe jako złoże hipersuper katalityczno-utleniająco-redukujące . Filter AG będzie złożem katalitycznym, ale po tzw. "wpracowaniu" się (po kilku miesiącach, po roku...). Sprzedaż czegoś takiego pod nazwą "złoze. katalityczne", to zwykły "sting", czyli zrobili Kubę w bambuko. Jest to argument w sądzie, że firma nie posiada żadnych kwalifikacji (w USA dostaliby zakaz zbliżania się do filtrów na odległość 1 mili;-)). Jesli faktycznie sprzedali Filter AG jako zloze katalitycze to jest to przekret ewidentny. Argument dla sadu, ze nie wiedza co robia, badz Cie naciagaja. Nie mow im o tym zawczasu.To co faktycznie jest w filtrze latwo stwierdzic. Jesli jest to zloze katalityczne, to ma kolor ciemno szary, czarny, bo takie sa tlenki manganu. Jesli kolor jest jasny, bezowy, piaskowy, to jest to Filter AG, ktory formalnie jest dokladnym zlozem sedymentacyjnym. W sprzyjajacych warunkach usunie zelazo. Klasyczne zloze odzelaziiajace to piaskek, a filter AG to krzemionka. Taki "porowaty piaske". A czy ten instalator zrobil, tudziez poinformowal o koniecznosci zrobienia napowietrzania wody? Jaki zloze jest tylko plukane woda, bez wzgledu na to jakie, musi mu byc dostarczony tlen (powietrze). marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaWiel 21.02.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Wodę mam napowietrzoną przez zwężkę Venturiego. Oczywiście , przekażę adwokatowi Wasze cenne uwagi, ponieważ znowu wyszło, że firma torstech mnie oszukała...ehhh. Dziękuję Wszystkim za pomoc w rozwianiu wątpliwości na temat pracy mojej SUW oraz przy okazji niewłaściwego złoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 22.02.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Wodę mam napowietrzoną przez zwężkę Venturiego. Oczywiście , przekażę adwokatowi Wasze cenne uwagi, ponieważ znowu wyszło, że firma torstech mnie oszukała...ehhh. Dziękuję Wszystkim za pomoc w rozwianiu wątpliwości na temat pracy mojej SUW oraz przy okazji niewłaściwego złoża. Nie wiem na ile może Ci się to przydać, ale jak te chińczyki pojawiły się w Polsce, to było kilka historii z zalewaniem pomieszczeń. O ile pamiętam chodziło o jakiś problem przy nalewaniu wody do zbiornika solanki, więc teoretycznie inna sprawa. Dużo firm, które je wtedy montowały narzekało, że muszą je wymieniać na gwarancji... Podobno kolejne partie były już trochę mniej awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts