Qazimodo 21.02.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Cześć! Właśnie trafiłem na takie "cudo" http://allegro.pl/nietypowy-wklad-z-plaszczem-32kw-indywidualny-proj-i3043783330.htmlInteresuje mnie dostęp do komory spalania (załadunek drewna) od tyłu. Zna ktoś z Was coś podobnego?A może znacie tę konkretną firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cześć! Właśnie trafiłem na takie "cudo" http://allegro.pl/nietypowy-wklad-z-plaszczem-32kw-indywidualny-proj-i3043783330.html Interesuje mnie dostęp do komory spalania (załadunek drewna) od tyłu. Zna ktoś z Was coś podobnego? A może znacie tę konkretną firmę? Ja to jeśli pozwolisz spytam......konkretnie do czego właśnie tobie ma służyć załadunek od tyłu???Co chcesz w takim wkładzie osiągnąć???Masz problem w chałupie by akurat ten sposób był jak najbardziej ekonomiczny a jeśli tak to z jakiego punku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qazimodo 27.02.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 kominek to kotłownia Mam komin na środku domu, akurat pomiędzy korytarzem, kuchnią a salonem. Korytarz ma super wnękę na drewno. Idealnie mógłbym dokładać tam drewno a w salonie miałbym piękny widok na ogień i brak dymu, czarnego sufitu etc.. Ale naturalnie główny powód to poprostu ot taka sobie moja fanaberia.. No i ciekawi mnie zawsze coś nowego w temacie wkładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.02.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tylne drzwi, boczna szyba, niewiele zostaje do grzania wody. Przynajmniej w dolnych partiach wkładu. Cena też spora, jak na niszowego polskiego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 1.Też mam komin prawie na środku domu. 2.Także pomiędzy ..........korytarzem, kuchnią a salonem........... 3.Za kominem mam pomieszczenie gospodarcze-spiżarnię. 4....w salonie miałbym piękny widok na ogień i brak dymu, czarnego sufitu etc........ a tego za jasną cholerę nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qazimodo 01.03.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Mniejsza o to bo i tak nie chce kominka z PW. Ale wyjaśniając - kominki, zwłaszcza te z PW gdy dokładasz drwa potrafią dużo dymu wpuścić gdy otworzysz szybę. I żadna technika i umiejętności w 100% od tego Cię nie uchronią. Nawet licząc raz na 20 gdy otwieramy drzwiczki dym wpadnie i trochę okopci sufit, obudowę etc.. Gdyby ten sam problem pojawił się na tyłach wkładu, było by to mniej kłopotliwe. kolego NIKTSPECJALNY kto jak kto ale Ty powinieneś doskonale zdawać sobie z tego sprawę Naturalnie "czarny sufit" to troszkę przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.03.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 ...kolego NIKTSPECJALNY kto jak kto ale Ty powinieneś doskonale zdawać sobie z tego sprawę........ Zdaję sobie sprawę ale z tego ,że bardzo problem przejaskrawiasz.4 lata użytkowania mego smolucha przyjemność w powolnym otwieraniu drzwiczek ,sufit nie odymiony,pomieszczenie mam odizolowane i wykorzystane do innych poruczeń,Kominek to kominek a nie kotłownia.Ten twój raczej kojarzy mi się z obsługa jakiegoś monstrum do spalania jakiś nieczystości w cementowi.Nie ma tego smaczku nawet jeśli obudowa czy sufit zmieniają z deka kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts