hokejgk1 21.02.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Panie i Panowie W tym roku planuje w czerwcu postawić chatkę, chce wieńce stropowe, podciągi i trzpienie żelbetowe w ścianach zewnętrznych docieplić 5cm styropianem, (mam to uwzględnione w projekcie). Czy nic się z tym styropianem nie stanie co najmniej do wiosny !? 2014. r. i później na całość elewacji dodać 20cm styro.Może lepszym rozwiązaniem (droższym była by sztywna wełna). Styropian nie bedzie mocno narazony na opad atm. ponieważ mam 1.15 okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.02.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 jedyne co moze mu powierzchniowo zaszkodzić to słońce a w zasadzie UV a nie odkryte nasłonecznienie i czasem dziobiące ptaszki rok śmiało wytrzyma, nie masz czym sie przejmować, jedynie potem przed zakryciem tego elewacją przetrzeć trzeba tarką wierzchnią warstewkę utleniona (będzie lekko żółtawa jeśli to biały styro lub wyblakła przy szarym) i ew. uzupełnić pianką niedoskonałości czy wydziobane ubytki ja miałem w ten sam sposób robione tylko 2 czy 3 cm styro, które na elewację czekało 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts