Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

powiększenie szamba już istniejącego

nicolas1

Recommended Posts

witam,

mam istniejące szambo które jest na posesji (3m3) kręgi i miało odpowiednie zezwolenia było zaznaczone na planie zagospodarowania działki z pozwoleniem na budowę.

czy mogę je teraz powiększyć wsadzając zbiornik szczelny z tworzywa atestowany 7m3??

jakie muszę mieć do tego dokumenty i zezwolenia jakie przybliżone koszty dokumentacji pozwolenia itp.?

a może nic nie trzeba zgłaszać tylko powiększyć wykop i wsadzić zbiornik?

pozdrawiam

Edytowane przez nicolas1

naprawdę nikt nie wie co potrzeba?

Nie wiem jak przepisy, ale ja bym robil to i niczym sie nie przejmowal.

Wyobraz sobie polskiego urzednika, ktory sprawdza pojemnosc Twjego szamba ;-)

Do tego trzeba chocby brudna i ciezka pokrywe otworzyc.

Predzej urzednik zarzada od Ciebie rachunkow za wywoz szamba. Bo to papierki, urzednik je kocha, i zza biurka sie nie trzeba ruszac.

Na moim pozwoleniu na budowe domu z szambem, nie bylo chyba wyszczegolnione jakiej pojemnosci to szambo bedzie.

marcin

witam,

mam istniejące szambo które jest na posesji (3m3) kręgi i miało odpowiednie zezwolenia było zaznaczone na planie zagospodarowania działki z pozwoleniem na budowę.

czy mogę je teraz powiększyć wsadzając zbiornik szczelny z tworzywa atestowany 7m3??

jakie muszę mieć do tego dokumenty i zezwolenia jakie przybliżone koszty dokumentacji pozwolenia itp.?

a może nic nie trzeba zgłaszać tylko powiększyć wykop i wsadzić zbiornik?

pozdrawiam

Normalnie szambo robisz na zgłoszenie.

Ale skoro już je masz to moim zdaniem nie ma co się bawić w papierki wstaw nowe i się przejmuj. Kto to sprawdzi!