kinia3000 21.02.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam serdecznie, Jakiś czas temu kupiłam swoje pierwsze mieszkanie. Jest już po generalnym remoncie, udało mi się nawet zagospodarować kuchnię i łazienkę. Niestyty problem pojawił się przy pokojach. Nie mam zmysłu artystycznego i wyobraźni przestrzennej więc każdy mój pomysł wydaje mi się nietrafiony. Stąd też moja prośba o pomoc w wyborze koloru mebli i ich rozstawieniu w pokojach. Zacznę od małego pokoju. Pokój ten na razie bedzie pełnił rolę sypialni/ gabinetu, muszę się jednak liczyć z tym że w przyszłości stanie się on pokojem dziecinnym. Chciałabym więc go urządzić tak, żeby nie wymagał potem zbyt wielu przeróbek. Ściany pomalowane są na kolor dulux "imbirowa herbata", na podłodze panele kronopol "dąb jadeit", poniżej wymiary pokoju: Niesty w pokoju stanąć musi duża szafa a oprócz tego: biurko, rozkładana sofa/ wersalka oraz komoda. W dużym pokoju na ścianach jest "jaśminowa aleja" śnieżka, na podłodze te same panele co w małym. Wymiary: Tutaj niestety także musi stanąć duża szafa (nie mam w mieszkaniu więcej miejsca na przechowywanie, dlatego muszę go jak najwięcej zagospodarować w obu pokojach), rozkładana sofa/ wersalka, szafka pod telewizor oraz stół z krzesłami (może być mały 90x90 rozkładany, na codzień będzie rzadko wykorzystywany, bardziej chodzi o to żeby było gości gdzie posadzić ) Świetnie by było jakby udało się jeszcze gdzieś wcisnąć jakiś nawet niewielki regał/ półkę na książki. W małym pokoju chciałam postawić jakieś jasne meble w dużym myślałam o czymś ciemniejszym. Bardzo proszę o pomoc bo boję się że zagrace sobie mieszkanie i nie będzie w nim przestrzeni do życia Wszelkie wskazówki mile widziane, także co do zmiany składu meblowego pokoi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia3000 24.02.2013 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi. To co dotychczas udało mi się wymyślić w małym pokoju: Niestety do żadnej z tych opcji nie jestem przekonana. W dwóch pierwszych przypadkach boję się że szafa przy drzwiach spowoduje że wejście do pokoju będzie wąskie i pzytłaczające. Postawienie sofy przy wysokiej szafie też nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 24.02.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 proponuję zaaranżować pokoje na takie sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia3000 25.02.2013 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślałam o tym żeby biurko postawić pod oknem. Jednak z tej strony gdzie Pani je postawiła jest małe skrzydło okna, które pewnie będzie dosyć często otwarte i w taki wypadku będzie przeszkadzać. Układ dużego pokoju też dosyć ciekawy. Wogóle o takim nie pomyslałam, cały czas ustawiałam sofę z drugiej strony. Mam jeszcze jedno pytanie, jaką wybrać szafę do dużego pokoju, żeby nie wyglądała jak w sypialni i nie przytłoczyła pomieszczenia (w dużym pokoju wolałabym ciemniejsze meble)? Czy lepiej zwykłą czy z drzwiami przesuwnymi, z lustrem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts