Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stolarka na profilu Aluplast 8000- jacy dobrzy producenci okien, co myślicie?

Recommended Posts

Wypatrzyłam taki profil:

http://www.aluplast.com.pl/index.php?module=katalog&kategoria=1&grupa=6&podgrupa=9&strona=1&id=38

Oglądałam, niestety, tylko narożnik takiego okna.Amatorskim okiem-to może być...

Czy macie swoje obserwacje takiego okna, jak sprawują się okna na profilu aluplast?

Jak gatunkowo prezentują się okna?

Dlaczego tak niewiele o nich słychać?

Witam

Wypatrzyłam taki profil:

http://www.aluplast.com.pl/index.php?module=katalog&kategoria=1&grupa=6&podgrupa=9&strona=1&id=38

Oglądałam, niestety, tylko narożnik takiego okna.Amatorskim okiem-to może być...

Czy macie swoje obserwacje takiego okna, jak sprawują się okna na profilu aluplast?

Jak gatunkowo prezentują się okna?

Dlaczego tak niewiele o nich słychać?

Wg mnie całkiem niezły profil co do producentów to znam jednego z Poznania, którego ewentualnie mogę polecić.

a dlaczego nie słychać ? - to pytanie chyba trzeba zadać marketingowcom z Aluplasta :)

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o rozgłos, to mam nadzieję, że wkrótce o tej serii profili będzie zdecydowanie głośniej. Promocja związana z tymi profilami startuje :-). Coraz większa liczba producentów wprowadzających go do oferty z pewnością zwiększy też jego dostępność na rynku. Podobnie jak seria profili energeto jest to rozwiązanie dedykowane do budwonictwa energooszczędnego i tzw. pasywnego. Oczywiście na prezencję i funkcjonalność okna ma wpływ wiele róznych czynników, poza samym profilem, ale w przypadku zainteresowania mogę wskazać producentów do których można skierować zapytania w tej sprawie.

Brass ma racje, V90+ z Vetrexu wychodzi taniej jak ten 8000 z Eko okien, może to właśnie przez jego cenę nie jest popularny ?

Na pewno dobrym producentem ale na Energeto jest Adams.

Ideal 8000 jest zdaje się w klasie B, przez co jeszcze trudniej mu konkurować np z Veką w klasie A

Nigdzie, ale dokładnie nigdzie nie znalazłam opisu Aluplastu dot ich klasy A czy B...

Ideal 8000 jest zdaje się w klasie B, przez co jeszcze trudniej mu konkurować np z Veką w klasie A

Czy o tym piszesz?

http://www.adams.com.pl/pl/system-pvc/okna-ideal-8000

lecz mi się wydaje, że wzmocnienie futryny było pełne w narożniku, który oglądałam!

Edytowane przez Stynia

AdamS produkuje też okna na klasycznym złożeniu Ideal 8000. W wersji max to się chyba nazywa Passiv line plus. Pisząc całkiem niedawno o innym "najcieplejszym" oknie miałem okazję pooglądać trochę kwitów:-).

Nigdzie, ale dokładnie nigdzie nie znalazłam opisu Aluplastu dot ich klasy A czy B...

A to takie ważne mając na uwadze, że kształtownik o ścianie 2,79 jest w klasie B, a 2,81 już w klasie A? 0,02mm? Niby w jaki znaczący sposób na konstrukcję okna może wpłynąć grubość włosa przysłowiowej blondynki?

A to takie ważne mając na uwadze, że kształtownik o ścianie 2,79 jest w klasie B, a 2,81 już w klasie A? 0,02mm? Niby w jaki znaczący sposób na konstrukcję okna może wpłynąć grubość włosa przysłowiowej blondynki?

no cóż, może być i klasa C, której się przecież już nie podaje!

złaź z tej blondynki :mad:

Edytowane przez Stynia

Witam

no cóż, może być i klasa C, której się przecież już nie podaje!

złaź z tej blondynki :mad:

nie ma się co złościć droga Styniu - kolega Test jak zwykle w swoim specyficznym stylu zwrócił uwagę, że akurat TA informacja jest bardzo mało istotna dla Ciebie czy też dla samego gotowego okna.

Pozdrawiam

PS: tak mi właśnie wpadło do głowy w jaki sposób inwestor może sprawdzić rzeczywistą grubość ścianek w gotowym oknie ?? :)

Witam

nie ma się co złościć droga Styniu - kolega Test jak zwykle w swoim specyficznym stylu zwrócił uwagę, że akurat TA informacja jest bardzo mało istotna dla Ciebie czy też dla samego gotowego okna.

Pozdrawiam

PS: tak mi właśnie wpadło do głowy w jaki sposób inwestor może sprawdzić rzeczywistą grubość ścianek w gotowym oknie ?? :)

seksizm, qrde!

Poproszę wobec tego o namiary na producentów :)

Drążąc dalej temat, znalazłam:

profil Aluplast Ideal 8000 ze wzmocnieniem zamkniętym w ramie:http://www.aluplast.com.pl/index.php?grupa=6&podgrupa=9&module=katalog&kategoria=36

http://oknacennik.pl/okna.php?ceny=aluplast_ideal_8000

oraz stary cennik ADAMSa, lecz bez informacji czy to netto, brutto, cena brutto 8% z montażem:

http://www.adams.com.pl/cennik.php -(trzeba otworzyć plik, bo tam jest Ideal8000)

Znalazłam również produkcje na okuciach http://hurtowniaokien.pl/pl/c/Siegenia-Aubi-Titan-AF/132- jakie ono ma funkcje?

Jeśli chodzi o rozgłos, to mam nadzieję, że wkrótce o tej serii profili będzie zdecydowanie głośniej. Promocja związana z tymi profilami startuje :-). Coraz większa liczba producentów wprowadzających go do oferty z pewnością zwiększy też jego dostępność na rynku. Podobnie jak seria profili energeto jest to rozwiązanie dedykowane do budwonictwa energooszczędnego i tzw. pasywnego. Oczywiście na prezencję i funkcjonalność okna ma wpływ wiele róznych czynników, poza samym profilem, ale w przypadku zainteresowania mogę wskazać producentów do których można skierować zapytania w tej sprawie.
Edytowane przez Stynia

Stynia - muszę pogratulować samozaparcia w poszukiwaniach:)

Podajesz link do starej strony i nieaktualnego cennika w wersji "dealerskiej", którego nie ma na nowej.

Tamten cennik był w cenach netto, przed rabatem, bez montażu .

Mimo, że nowy specjalnie nie różni się w cenach wyjściowych to niewiele będzie to dla Ciebie pomocne w tej chwili.

Wypisz swoje główne warunki stawiane oknom i odwiedź jakiegoś przedstawiciela w swojej okolicy, który ma u siebie takie okna.

Ocenisz produkt, wykonanie , przygotowanie przedstawiciela do sprzedaży i montażu, wypytasz o interesujące rozwiązania, etc.

"Suche" zapytania mejlowe i takież odpowiedzi niewielką mają wartość merytoryczną, jednak na pewno wprowadzają większy mętlik w głowie.

Edytowane przez stary