Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Że kominek ma średnicę 150, nie oznacza to wcale, że jest do wentylacji. Szczegółowe dane do czego służy ten produkt znajdziesz w deklaracji zgodności, o którą powinieneś poprosić na składzie i się z nią zapoznać, tam masz wszystko napisane. Mam prośbę do Ciebie, jak już przeczytasz to daj znać.
https://forum.murator.pl/topic/176554-wentylacja-grawitacyjna/page/2/#findComment-5801845

a co na stronie producenta?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opis produktu Kominek wentylacyjny do blachodachówki BLACHOTRAPEZ ocieplony fi150

Kominek wentylacyjny ocieplony do blachodachówki o niskim profilu tłoczenia przeznaczony do blachodachówki producenta BLACHOTRAPEZ o regulowanym kącie nachylenia.

Model dachówki:

Blachodachówka Kingas

Blachodachówka Kingas Plus

Blachodachówka Diament Eco

Kominek o przewodzie wentylacyjnym fi 150

Wyprodukowane są z wysokiej jakości tworzywa, posiadają atesty oraz aprobaty.

Montaż kominków wentylacyjnych do blachodachówk BLACHOTRAPEZ :

Kominek mocuje się do połaci dachu wkrętami - są w komplecie z kominkiem .

Każdy kominek posiada uszczelkę butylową, która zabezpiecza przed wodą.

Odpowiednia temperatura montażu: 0d +5 st do + 40 st C

Zastosowanie takiej wentylacji pozwoli uniknąć gromadzenia się wilgoci i pary pod połacią dachu. Zapewnia prawidłową wentylację.

Dzięki bogatej kolorystyce można niemalże idealnie dopasować kominek wentylacyjny do koloru blachodachówki.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jak fajnie opisane... tak aby wprowadzać ludzi w błąd

https://forum.murator.pl/topic/176554-wentylacja-grawitacyjna/page/2/#findComment-5801864

ok, jak tylko będę coś wiedział podzielę się informacją. Teraz te co mam FI 110 są ponoć do wentylacji ( są ocieplone) mam też 3 takie same tylko bez ocieplenia, ale one są od kanalizacji. Z tego co widzę ludzie montują te co ja mam i ci od dachu mówili, że to działa. Rozmawiałem też z projektantem budynku i wyjaśniłem mu jak by to miało wyglądać i powiedział, że będzie ok.

PS. Teraz trochę żałuje, że zamieniłem tradycyjne kominy murowane na te kominki.

https://forum.murator.pl/topic/176554-wentylacja-grawitacyjna/page/2/#findComment-5814275