R.R. 21.02.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam,poszukuję pomocnej porady na temat zawieszającego się sterownika kotła Reco Pellet. Wada polega na tym, że pomimo dwukrotnej wymiany, sterownik zawiesza się i nie załącza pomp mimo osiągnięcia temperatury włącz/wyłącz. Cała reszta działa. Znam opinie o kotłach reco, natomiast ja już taki kocioł niestety mam i próbuję sobie z tym jakoś poradzić. Ponowne załadowanie programu pomaga na jakiś czas, natomiast nie mam możliwości samemu tego zrobić - chyba, że jest też na to jakiś sposób.Będę wdzięczny za podpowiedzi jeśli ktoś doświadczył podobnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 21.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 ,,,, sterownik zawiesza się i nie załącza pomp mimo osiągnięcia temperatury włącz/wyłącz. Cała reszta działa. ,,,, O jakiej temperaturze wspominasz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.R. 24.02.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Tych, które wynikają z zadanej i z histerezy bojlera. Nie chodzi tu za bardzo o temperatury a o samą automatykę włączania i wyłączania pomp. Po zaniku napięcia pompy w ogóle mi się na przykład nie załączą mimo, że powinny zgodnie z zadaną temp. Dopiero w trybie ręcznym mogę je włączyć i szybko w automatyczny przechodzę i tak pompa c.w. zostaje włączona (nie mam termostatu pokojowego - dlatego działa nonstop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 24.02.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Może masz coś z napięciem? Sterowniki wariują gdy jest nierówne napięcie w zasilaniu. Albo sterownik jest skopany, może po prostu kup sterownik innego producenta.Myślę że spokojnie znajdziesz sterownik który obsłuży kocioł oraz hydraulikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.R. 07.03.2013 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Założyłem uziemienie obudowy kotła - nie było zrobione przy instalacji. Przy okazji elektryk orzekł, że w gniazdku miałem zamienione podobno fazy i nieprawidłowe uziemienie. Zobaczymy jak pójdzie teraz. Dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts