Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dach kryty gontem - o czym zapomniałem?

Krzysiek127

Recommended Posts

Witam, dzien dobry.

Odziedziczyłem po dziadku domek letniskowy. Dach był w fatalnym stanie. Zerwałem 3 warstwy starej papy, pokrzywione deski.

Całość pokryłem osb, papą i wykonczyłem gontem. Dla laika wyglada ładnie.

332792_267366833292192_5514431_o.jpg

Moje obawy wzbudza to jak zostawiłem ranty dachu. Nie są niczym wykonczone. Co prawda taki stan rzeczy ma miejsce juz drugi sezon,

jednak wydaje mi sie, ze powinienem to poprawic. I tu pytanie do forumowiczow - jak?

P9021176.jpg

Witam, dzien dobry.

Odziedziczyłem po dziadku domek letniskowy. Dach był w fatalnym stanie. Zerwałem 3 warstwy starej papy, pokrzywione deski.

Całość pokryłem osb, papą i wykonczyłem gontem. Dla laika wyglada ładnie.

[ATTACH=CONFIG]172316[/ATTACH]

Moje obawy wzbudza to jak zostawiłem ranty dachu. Nie są niczym wykonczone. Co prawda taki stan rzeczy ma miejsce juz drugi sezon,

jednak wydaje mi sie, ze powinienem to poprawic. I tu pytanie do forumowiczow - jak?

[ATTACH=CONFIG]172317[/ATTACH]

te ranty to wiatrowki, ale ty nie bedziesz pewnie wykanczal blacha. mogles troche wysunac gonty poza brzeg dachu to by nie bylo ryzyka podcieku wody. Ale tak jak jest tez od biedy moze byc.