mordimer_m 22.02.2013 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Mam na budowie nieprawidłowo (niezgodnie z instrukcjami montażu i projektem) wykonany strop Teriva oraz komin Schiedel i poszukuję inżyniera z uprawnieniami mogącego to fachowo zbadać i określić zakres ewentualnych napraw. Czy moglibyście polecić mi kogoś w Wielkopolsce? Albo chociaż wskazać gdzie i kogo szukać - nie wiem nawet kogo potrzebuję, tzn. konstruktora? Inspektora nadzoru? Kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 23.02.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 budujesz bez kierownika budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordimer_m 23.02.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Oczywiście z kierownikiem, ale błędy i tak są, więc teraz do ich oceny potrzebuję kogoś nie związanego z aktualną ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnocon 29.04.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 napisz co wg Ciebie jest zle, by na przyszlosc mozna bylo tego uniknac u siebie, tez mam zamiar taki strop robic.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordimer_m 30.04.2013 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 mnocon: sprawa wydawała by się oczywista, tzn. robić zgodnie z projektem, zgodnie z instrukcją montażu stropu, zgodnie z instrukcją montażu komina. W praktyce jednak nie zawsze możesz liczyć na profesjonalizm wykonawców. Właź gdzie możesz i sprawdzaj, dopytuj, nie tylko swoich fachowców bo ci będą walić ściemę, ale w niezależnych źródłach. U mnie spieprzyli na styku kominów ze stropem. Zamiast zrobić kominy przecinające strop (wymiany i dylatacja), zrobili strop przecinający kominy (belki oparte na kominie). Z tego wynikła mi cała masa komplikacji, trochę dodatkowych prac no i oczywiście sporo kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 01.05.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Z precyzuj jak ci oparli belki na kominie przy systemowym nie mogę sobie tego wyobrazić ? Bo to trzeba nie lada umiejętności i zachodu aby to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordimer_m 01.05.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 smigloxxx: no pod tym względem się "popisali" nie ma co, konstruktor też się nie mógł nadziwić, że tyle dodatkowej roboty sobie barany dołożyli w porównaniu z prawidłowym wykonaniem. Szczegóły opisywałem w innym wątku. Ale jestem po konsultacjach, poprawki wykonane i problem opanowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts