tutli_putli 22.02.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam w galerii domów Ponieważ nasza budowa po kilka latach zaczyna pomału przechodzić do historii, dalsze dzieje naszego domu zamiast w DB będą opisywane tutaj Pierwotnym założeniem naszego domu miał być minimalista z płaskim dachem. Po wielu burzliwych dziejach opisanych w dzienniku zdecydowaliśmy się na projekt zamienny i dom przekształcił się w tradycyjnym dom z rozłożystym spadzistym dachem. W związku z tym zmianie uległa też diametralnie moja koncepcja wnętrz. Ponieważ nie boję się zmian i wyzwań rezygnując z szarych, minimalistycznych przestrzeni udałam się w magiczna krainę pomieszanych stylów klasycznych. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że klasyka nie jest czymś zaskakującym i nowatorskim i wiele tutaj klasycznych wnętrz. Ale osobiście za każdym razem w tej klasyce odkrywam coś innego, ciekawego, zachwycającego - takie wnętrza są ponadczasowe. Być może kiedyś i moje inspiracje czy pomysły przydadzą się innym. Pracy z wnętrzami jeszcze ogrom a pomysłów w mojej głowie 100 na minutę, niekoniecznie tych trafionych i dobrych. Dla tego też wszystkie słowa krytyki, dobre rady będą tutaj mocno pożądane i jak najbardziej mile widziane. Zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Na początek kilka zdjęć tego co już zostało zrobione: Kominek: Podłogi - wymagają jeszcze dokończenia ale w większości pomieszczeń już są położone: Wczoraj zaczęły się montować pierwsze drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 22.02.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam, pierwszy post na forum i pierwszy u ciebie! zapowiada się piekny klasyczny dom - będe zapewne często zagladać (mam nadzieje,ze w dobrym miejscu pisze i post bedzie widoczny )pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.02.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Tutli, ja się również zapisuję Gdzie można komentować? Tu, czy w komentarzach do dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Serdecznie witam franiu02 - jak najbardziej post jest widoczny i gratuluje debiutu. Oczywiście zapraszam jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.02.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 tutli z chęcią będę sobie popatrywała na Twoje piękne wnętrza powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Nituś zapraszam jak najbardziej - ale wszelka krytyka i podpowiedzi też mile widziane nie tylko podpatrywanie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.02.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam się bardzo ładnie się zapowiada - piękny kominek, podłogi i moja ulubiona szachownica:cool: Będę zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Na pierwszy ogień wystawiam pokój mojej nastoletniej córki. Dziecko do swojego nowego pokoju absolutnie zażądało wielgachnego, francuskiego łóżka, które zajmie pół pokoju ale co tam. W sumie to ją rozumiem bo w obecnym mieszkaniu śpi na piętrowym, metalowym łóżku z Ikea. Po paru perturbacjach dokonaliśmy więc z panem mężem spontanicznego zakupu i teraz trwa ustalanie jak ma wyglądać cała reszta pokoju. Intensywnie szukam inspiracji kolorystycznych dla ścian i zasłon. Mam tu nie lada zagwozdkę bo latorośl nie chce słyszeć ani o pastelach ani żadnych jasnych kolorach. Najlepiej jakby zrobić w jej pokoju mroczną, zamkową komnatę Znalazłam ostatnio u Benjamin moore kolor o nazwie vintage vogue i zastanawiam się jakby się skomponował z łóżkiem i jakie ewentualnie zasłony dobrać? Stolarka drzwi i okien biała, do tego białe wysokie listwy przypodłogowe, sufit i listwy przysufitowe (które ukryją karnisze) również planuje białe. Okna są dwa na wprost wejścia czyli od wschodu i po prawej od wejścia - czyli od południa. Łóżko planuje postawić na tle okna wschodniego a zasłony mają utworzyć coś na wzór baldachimu. W grę wchodzi też np. tapeta tylko jaka? kolor: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=30643739 łóżko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Cześć Natalia - miło mi Cie gościć, no ja niestety też mam wielką słabość do szachownic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 22.02.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam Serdecznie jak miło ze dołączyłaś do galerianek zapowiada się przepiękny domek cudny kominek bardzo podobny do mojego drzwi tez mi znajomo wyglądają czekam na więcej fotek będe sobie z miła chęcią zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.02.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 obicie łóżka ma chyba kolor gołębi, pięknie będą wyglądać tapety w pasy w podobnym odcieniu, ta farba wydaje mi się, że za ciemna jest, u mnie na monitorze wygląda na buro-szarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Karolko witaj cieplutko - mamy bardzo podobne upodobania wnętrzarskie - Twoim dworkiem a szczególnie salonem i kanapą jestem zachwycona Kominek rzeczywiście jest bardzo podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 obicie łóżka ma chyba kolor gołębi, pięknie będą wyglądać tapety w pasy w podobnym odcieniu, ta farba wydaje mi się, że za ciemna jest, u mnie na monitorze wygląda na buro-szarą Natalia jeszcze zapomniałam dodać, że pasy też nie wchodzą w grę Chociaż ja fanką tapet w paski jestem. Dziecko twierdzi, że wszelkie pasy na ścianach jej się ze szpitalem kojarzą. Jak miała 5 lat zachorowała na bardzo ciężki przypadek sepsy i spędziła parę miesięcy w szpitalu, cudem się z ramion śmierci wyrywając, więc nie mogę jej do tych pasków namawiać. Kolor farby na ścianę jest taki faktycznie ciemno bury - grafitowo zielony, czy jakoś tak. Warunek mam od córci, że ściany albo przynajmniej jedna ma być prawie czarna. Co mnie przerażeniem napawa. Natomiast tapicerka łóżka to odmiana morskiego turkusu, wpadającego w przytłumioną szarość. To łagodny, stonowany kolor, w rzeczywistości jest dużo ładniejszy i na zdjęciu trudno go oddać. Tutaj jest razem z tapetami jakie chodzą mi też po głowie - ale wyszedł ostrzejszy niż jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 22.02.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Cześć , jakiś ciemny brudny złamany fiolet ? z czego masz podłogi ? chodzi mi o tę jodełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.02.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 tutli_putli, sądzę, że na ścianę z wezgłowiem łóżka byłaby świetna ta srodkowa tapeta w turkusowe róże. Nie tylko pasuje do tapicerki, ale jest też romantyczna oraz bardzo ciemna, no i oczywiście ma bardzo wyrazisty wzór, więc jak najbardziej na jedną ścianę się nadaje. Czy jeszcze były jakieś warunki do spełnienia? Prawdę mówiąc, to chciałabym mieć w swojej sypialni i takie łóżko i taką tapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 22.02.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam i ja. Bardzo podoba mi się kominek i drzwi. Łózko też fajne do tej tapicerki to ja również widzę wyrazistą tapetę w tle może być ciemna a resztę ścian zrobiłabym jaśniejszą. Wydaje się, że córka dobrze wie czego chce więc łatwo chyba nie będzie;) Będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 22.02.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 moja córka ma bardzo podobne łożko w swoim pokoju:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.02.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 syberia To płytka gresowa drewnopodobna - Gardenia Orchidea seria rovere naturale. hmmm...nad takimi fioletem to chyba muszę się głębiej zastanowić Moniss na chwilę obecna ta właśnie tapeta wysuwa się na prowadzenie w rankingu z warunków to jest jeszcze "żadnych różowych!" anbama - fakt młoda idzie w zaparte i łatwo to ja nie mam mniej więcej odkąd skończyła 13lat Frania a pokażesz zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 22.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 niestety nie potrafię jeszcze wklejac zdjęc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts