Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiaczku, życzę Tobie i Twojej rodzince

zdrowych, pogodnych, pełnych radości i miłości

Świąt Wielkanocnych.

niech zajączek w swoim koszyczku przyniesie Wam garść spełnionych marzeń.

ps. dopiero teraz znalazłam ten wątek, bo miałam zapisaną subskrypcję dziennika (a tam już chyba nic nie wpisujesz).

muszę teraz nadrobić i poczytać, co tu się zadziało u Ciebie.

pozdrawiam cieplutko.:hug::hug:

Wszystkim serdecznie dziękuję za śliczne życzenia :hug:

Święta, święta i po świętach ;) Przez wszechobecny śnieg i zimę jakoś nie miały dla mnie w tym roku charakteru, mimo że atmosfera rodzinna była bardzo udana. :yes:

Tymczasem czas wracać do spraw wykończeniowych.

Jeszcze przed świętami udało się pomalować jeden raz ścianę w pokoju córki - farba jednak Para Velvet 1800, kolor o nazwie Fresh brew. Swoim odcieniem po wejściu do pokoju powoduje istny ślinotok, tak bardzo przypomina pyszną czekoladę do picia:lol2:

Idealnie też zgrał się z odcieniem brązu na wybranej tapecie.

P3291754.JPG

P3291753.JPG

Teraz kombinuje jak zabudować karnisze a raczej szyny mocowane do sufitu listwami sztukateryjnymi. Może najprostszym rozwiązaniem byłoby po prostu przykleić te sztukaterię do maskownic, które są w komplecie z tymi szynami?

http://www.studio-dekor.pl/images/szyny-CM/CM2/image_998.jpg

Hej tutli,

wpadłam raz jeszcze podziękować Ci za sprawdzenie krzesła:hug: Szkoda, ze cena taka sama jak u nas:(

No nic- jeszcze chwilkę nad nim podumamy i albo odżałuję tego tysiaka:eek: albo wybiorę coś tańszego:(

A u Ciebie robi się pięknie:yes: kolorek ściany mega piękny i apetyczny- mówi Ci to fanka brązów wszelakich:D

Pokój już ma charakter- to pewne:cool:

Z szynami nie bardzo Ci pomogę, bo się nie znam kompletnie- mam w domu normalne karnisze.

Może koleżanki coś doradzą...

Pozdrawiam serdecznie:)

Dzisiaj się wściekłam i chce mi się płakać :bash: Zamówiłam farbe do sypialni oczywiście farba z Pary, kolor dobierany starannie przez kilka godzin spędzonych z profesjonalnym, pełnym wzornikiem. Pewna, że dostałam to co chciałam kazałam Panu Mężowi malować - zajeżdżam dzisiaj na budowę a tam szok na ścianie zamiast szlachetnego ciepłego błękitu złamanego szarością mam jakąś zimną rozbieloną lawendę, która nie ma nic wspólnego z gamą kolorystyczną o którą mi chodziło. Galon farby wymalowany i zostało jeszcze jakieś 2 litry. Ja nie wiem skąd wzięli taki kolor skoro dyktowałam im numer dwa razy z oryginalnej papierowej próbki. Pan Mąż twierdzi że teraz mamy sypialnię jak w niebie i jemu się podoba. Mnie się chce płakać co wchodzę do sypialni i nie mam sumienia kazać mężowi kupować kolejną farbę i malować jeszcze raz ...tym bardziej, że jeszcze ogrom ścian do pomalowania został. Nienawidzę takich sytuacji, nienawidzę zimy i śniegu ...chce słońca, ciepła, zielonej trawy i mojej farby w sypialni:( Na dodatek padły mi baterię w aparacie i nie mogłam zrobić zdjęć.

oj...http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a020.gif:hug:

ja tez ostatnio czuje sie podle psychicznie, więc czekam na to słońce i wiosnę jak na zbawienie...ale podobno juz nadchodzi, za dni kilka....:D

na pocieszenie jeszcze dodam, ze gdy malowaliśmy, mój wybrany niebiesko-szary kolor tez wypadł fatalnie, dwa pokoje poszły do przemalowania, a łazienke to malowano chyba z piec razy i skończyło sie na białym:sick:, na szczęście mieliśmy tanie farby dekorala

Kochane ale u mnie problem nie jest w tym że wypadł fatalnie ten który zamówiłam tylko że zrobili mi coś innego niż chciałam. Na puszce sprawdziłam dzisiaj a tam się numer nie zgadza - wcześniej na to nie wpadałam że może być coś nie tak bo wszystkie kolory się zgadzały. Pan Mąż zaczął malować bo jak wiadomo mężczyźni rzadko kiedy odróżniają kolory - wiedział że miał być jakiś niebieski no i był:bash: gdyby to było to co zamówiłam tylko na ścianie wypadło by inaczej jakoś bym to przełknęła. Tak czuję się zmuszona nie z własnej winy do posiadania wściekle niebieskich - jasno lawendowych ścian :sick:

Magda ale jak ? Przecież nie przyjdą i mi nie przemalują :(

Gosia, nie odpuszczaj, zadzwoń i powiedz, że kolor jest inny niż zamawiałaś, do tego nie zgadza się numer farby. Wydaje mi się, że oni nie mogą sobie na takie numery pozwolić. :rolleyes: Nie mają w końcu tanich farb:no:

Daleko od siebie masz tego dystrybutora? Ci z Wrocławia jeżdżą do klientów