Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

Tak czy siak muszę czekać do poniedziałku. Nie wiem czy coś wskóram bo zamawiałam u siebie w sklepie, który nie jest oficjalnym przedstawicielem tylko zaproponowali mi że mogą mi sprowadzić Parę lub BM i tak zrobiłam. Teraz to ja nie wiem czy to nie był błąd i czy będę mogła jakoś im to udowodnić :(

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ach:( to kiszka trochę, pewnie pomylili symbole przy zamawianiu, powiedzieć im o pomyłce należy, ale udowodnić kto pomylił symbol chyba niemożliwe jeśli nie masz zamówienia na piśmie:( jest nadzieja że sami sie przyznają do pomyłki i zrekompensują ją jakoś.

trzymam kciuki za to http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/n025.gif

Tutli, nie płacz:hug: Jestem pewna, ze to da się jakoś wyjaśnić. Koniecznie powiedz, ze kolor jest kompletnie inny niż na próbce- to jest niedopuszczalne. W razie potrzeby złóż pisemną reklamacją.Nieważne, że zamawiałaś gdzie indziej,a le farma była ich, prawda?

Nie możesz otaczać się kolorami, które Ci kompletnie nie odpowiadają.:no:

Z jednym się zgadzam- panowie nie rozróżniają kolorów:lol2:

Trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie reklamacji:wiggle:

Tutli - mnie się kiedyś zdarzyło coś podobnego w warszawskim salonie Pary - i nie było najmniejszego problemu z poprawieniem.

Z tym że myśmy się od razu zorientowali że coś jest nie tak i pojechaliśmy z całą puszką farby. Nie mieszali nowej, tylko poprawili tą pomyloną.

Nie wiem jednak, co zrobią w sytuacji, kiedy prawie całą farbę już zużyliście:(

Syberia - moja Młoda miała głos decydujący w sprawie swojego pokoju i ma to co sobie wybrała :)

Dziewczyny odnośnie reklamacji wszystko na dobrej drodze. Zaniosłam wczoraj do sklepu kawałek papieru pomalowany tą farbą + próbkę z wzornika Pary. Kobieta jak zobaczyła co zamawiałam a co dostałam zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że będzie reklamować. Oni biorą podobne te farby od głównego dystrybutora i powiedziała, że jak tam źle dorobili to niech teraz płacą za błędy. Mam dzisiaj zwrócić te dwie puszki, które mi się zostały a w zamian dostać cały galon mojego koloru. Pan Mąż stwierdził, że to spokojnie wystarczy żeby zamalować dającą po oczach lawendę.

Swoją drogą wczoraj na spokojnie przyjrzałam się tym ścianom i kolor całkiem fajny, pięknie kryjący i bardzo ładnie ładnie komponujący się z białymi dodatkami ...tylko niestety kompletnie nie pasujący do mojej sypialni :D Tak na serio cieszyć się będę jak otrzymam już docelową farbę i zostanie ona położona na ścianach.

Żeby nie było, że nic się w domku nie dzieję to jest już tapeta na ścianie u córki a wczoraj nasz pan stolarz od drzwi przywiózł 100m listew podłogowych. Niestety Panu Mężowi szykują się w kwietniu same delegacje i pewnie wykańczanie będzie się jeszcze wolniej ciągnęło niż do tej pory;)

Wczoraj odebrałam farbę - teraz kolor jest taki jaki zamawiałam :) :lol2: Na zdjęciach ciężko oddać poprzedni kolor bo wychodzi siny a w rzeczywistości jest żywszy. Porobię może dzisiaj jakieś fotki jak będzie ściana częściowo w tym czego nie chciałam i w tym co ma być. Postaram się też jutro wkleić jakieś fotki pokoju Młodej. Listwy są z MDF, białe wysokie na 15cm i faktycznie będą klejone do ścian. :) Z nowości wykończeniowych dzisiaj zamówiliśmy lustro do holu 2.5 metra szerokie 1.6 wysokie.Ciekawe czy dowiozą je w jednym kawałku ;) Cały czas szukam jeszcze tapet do garderoby i biblioteki. Na garderobę nie mam jakoś koncepcji kolorystycznej. Natomiast do biblioteki musi coś bardzo słonecznego bo pomieszczenie jest dosyć mroczne, z jednym oknem od północy i na dodatek blisko okna rosną duże świerki które zabierają sporo światła. Regały chce tam zrobić białe. Myślę o czymś w słonecznych kolorach, jakieś żółcienie, jasne złoto może?

Teraz dygresja mocno niebudowlana ale nareszcie mamy prawdziwą ciepłą wiosnę :wiggle:Wczorajszy dzień spędziliśmy tak:

DSC_0037.jpg

Sezon więc oficjalnie rozpoczęty i zamiast na budowę to pewnie przy ładnej pogodzie będzie nas ciągnęło gdzie indziej :lol2:

Wracając do wykańczalni - próbowałam zrobić zdjęcia kolorów farb z sypialni ale nie wychodzą na zdjęciach tak jak w rzeczywistości wyglądają. Udało się tylko coś takiego zrobić:

Kolor złej farby był mniej więcej taki:

DSC_0007.jpg

ta ciemna plama to jest już właściwa farba - widać jak się drastycznie różniły:

DSC_0018.jpg

Wszystkie listwy przypodłogowe są białe wysokie 15cm, będą klejone do ścian.

DSC_0010.jpg

Całkiem niespodziewanie stałam się posiadaczką takiego oto pięknego lustra - nad kominek jest za małe więc docelowo będzie wisiało w pokoju córki :)

DSC_0014.jpg

Wybrana przez młodą tapeta wygląda tak:

P4061772.JPG

P4061773.JPG

brakuje oczywiście wykończenia w postaci listew przysufitowych.

Regały chce tam zrobić białe. Myślę o czymś w słonecznych kolorach, jakieś żółcienie, jasne złoto może?

:no: jak kiedyś czytałam o doborze kolorów, to w płn-wsch pomieszczeniach daje się chłodne odcienie, bo jest chłodne światło; ciepłe barwy - do pomieszczeń od płd-zach. inaczej kolory będą źle wyglądały:yes:

Wracając do wykańczalni - próbowałam zrobić zdjęcia kolorów farb z sypialni ale nie wychodzą na zdjęciach tak jak w rzeczywistości wyglądają.

Mam nadzieję że to tylko zdjęcia, bo na razie ten stary kolor bardziej mi się podoba:lol2:

Całkiem niespodziewanie stałam się posiadaczką takiego oto pięknego lustra - nad kominek jest za małe więc docelowo będzie wisiało w pokoju córki :)

Lustro super:yes:

nihiru - hmm... to mi teraz namieszałaś bo mnie się wydawało, że jak dam jakieś słoneczne kolory w ciemnym pokoju północnym to go rozświetlę:eek: To w takim razie w jakie kolory iść w takim ciemnym pomieszczeniu?

Nie da się oddać tych kolorów niestety za pomocą zdjęć. Pierwszy kolor był lawendowo siny z neonową poświatą drugi to szarość przełamana błękitem ale takim ciepłym (może coś od turkusu ?)

Ten pierwszy na zdjęciach wygląda całkowicie inaczej niż w rzeczywistości, drugi zresztą też nie. Nie był może zły ale wyglądał jak dla mnie wściekle w połączeniu ze złotawym odcieniem drewna na meblach sypialnianych i czerwonym aksamitem na łóżku :D

Farba diametralnie inna:eek:

Dobrze, ze udało Ci się ją podmienić, bo tamta była taka fiołkowa:(

Lustro i tapeta śliczne, podobnie jak listwy przypodłogowe, tylko stanowczo odradzam ci ich klejenie do ściany- klej z czasem (dość szybko) ciągnie tynk i ściana zaczyna się kruszyć- wygląda to koszmarnie. Przerabiałam w starym mieszkaniu. Listwę najlepiej montować na zaczepy mocowane do ściany lub przybijać- kleić nigdy:no: