tutli_putli 06.04.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Tak czy siak muszę czekać do poniedziałku. Nie wiem czy coś wskóram bo zamawiałam u siebie w sklepie, który nie jest oficjalnym przedstawicielem tylko zaproponowali mi że mogą mi sprowadzić Parę lub BM i tak zrobiłam. Teraz to ja nie wiem czy to nie był błąd i czy będę mogła jakoś im to udowodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.04.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ach:( to kiszka trochę, pewnie pomylili symbole przy zamawianiu, powiedzieć im o pomyłce należy, ale udowodnić kto pomylił symbol chyba niemożliwe jeśli nie masz zamówienia na piśmie:( jest nadzieja że sami sie przyznają do pomyłki i zrekompensują ją jakoś. trzymam kciuki za to http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/n025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Tutli, nie płacz:hug: Jestem pewna, ze to da się jakoś wyjaśnić. Koniecznie powiedz, ze kolor jest kompletnie inny niż na próbce- to jest niedopuszczalne. W razie potrzeby złóż pisemną reklamacją.Nieważne, że zamawiałaś gdzie indziej,a le farma była ich, prawda? Nie możesz otaczać się kolorami, które Ci kompletnie nie odpowiadają. Z jednym się zgadzam- panowie nie rozróżniają kolorów:lol2: Trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie reklamacji:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niessia 07.04.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Piękne drzwi wewnętrzne i kominek, na pewno będę śledzić ten wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.04.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Tutli - mnie się kiedyś zdarzyło coś podobnego w warszawskim salonie Pary - i nie było najmniejszego problemu z poprawieniem.Z tym że myśmy się od razu zorientowali że coś jest nie tak i pojechaliśmy z całą puszką farby. Nie mieszali nowej, tylko poprawili tą pomyloną.Nie wiem jednak, co zrobią w sytuacji, kiedy prawie całą farbę już zużyliście:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.04.2013 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 No właśnie - że też mnie podkusiło i nie sprawdziłam tej farby w puszce od razu Będę dzisiaj sklepie gdzie ja kupiłam i zapytam ...ale pewnie nie za wiele wskóram jak znam życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.04.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Hej tutli, no i co z farbą? Udało się? Daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 08.04.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Trzymam kciuki za przychylność sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 08.04.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Więc jednak brąz ....szkoda , liczyłam na fiolet ale najważniejsze że wszystkim się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.04.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Tutli i ja trzyma kciuki za przychylne rozpatrzenie sprawy farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.04.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Syberia - moja Młoda miała głos decydujący w sprawie swojego pokoju i ma to co sobie wybrała Dziewczyny odnośnie reklamacji wszystko na dobrej drodze. Zaniosłam wczoraj do sklepu kawałek papieru pomalowany tą farbą + próbkę z wzornika Pary. Kobieta jak zobaczyła co zamawiałam a co dostałam zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że będzie reklamować. Oni biorą podobne te farby od głównego dystrybutora i powiedziała, że jak tam źle dorobili to niech teraz płacą za błędy. Mam dzisiaj zwrócić te dwie puszki, które mi się zostały a w zamian dostać cały galon mojego koloru. Pan Mąż stwierdził, że to spokojnie wystarczy żeby zamalować dającą po oczach lawendę. Swoją drogą wczoraj na spokojnie przyjrzałam się tym ścianom i kolor całkiem fajny, pięknie kryjący i bardzo ładnie ładnie komponujący się z białymi dodatkami ...tylko niestety kompletnie nie pasujący do mojej sypialni Tak na serio cieszyć się będę jak otrzymam już docelową farbę i zostanie ona położona na ścianach. Żeby nie było, że nic się w domku nie dzieję to jest już tapeta na ścianie u córki a wczoraj nasz pan stolarz od drzwi przywiózł 100m listew podłogowych. Niestety Panu Mężowi szykują się w kwietniu same delegacje i pewnie wykańczanie będzie się jeszcze wolniej ciągnęło niż do tej pory;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.04.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 no to porządna firma jednak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.04.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Super wieści tutli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.04.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 cześć Tutli. dobra wiadomość z tą farbą. a może jakieś zdjęcia wkleisz tego pomylonego koloru na ścianie. no i oczywiście pokoju córci. a jak będziecie montować listwy podłogowe? na klej, czy inaczej? bo rozumiem, że drewniane, skoro od stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.04.2013 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Wczoraj odebrałam farbę - teraz kolor jest taki jaki zamawiałam Na zdjęciach ciężko oddać poprzedni kolor bo wychodzi siny a w rzeczywistości jest żywszy. Porobię może dzisiaj jakieś fotki jak będzie ściana częściowo w tym czego nie chciałam i w tym co ma być. Postaram się też jutro wkleić jakieś fotki pokoju Młodej. Listwy są z MDF, białe wysokie na 15cm i faktycznie będą klejone do ścian. Z nowości wykończeniowych dzisiaj zamówiliśmy lustro do holu 2.5 metra szerokie 1.6 wysokie.Ciekawe czy dowiozą je w jednym kawałku Cały czas szukam jeszcze tapet do garderoby i biblioteki. Na garderobę nie mam jakoś koncepcji kolorystycznej. Natomiast do biblioteki musi coś bardzo słonecznego bo pomieszczenie jest dosyć mroczne, z jednym oknem od północy i na dodatek blisko okna rosną duże świerki które zabierają sporo światła. Regały chce tam zrobić białe. Myślę o czymś w słonecznych kolorach, jakieś żółcienie, jasne złoto może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.04.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Teraz dygresja mocno niebudowlana ale nareszcie mamy prawdziwą ciepłą wiosnę :wiggle:Wczorajszy dzień spędziliśmy tak: Sezon więc oficjalnie rozpoczęty i zamiast na budowę to pewnie przy ładnej pogodzie będzie nas ciągnęło gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.04.2013 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Wracając do wykańczalni - próbowałam zrobić zdjęcia kolorów farb z sypialni ale nie wychodzą na zdjęciach tak jak w rzeczywistości wyglądają. Udało się tylko coś takiego zrobić: Kolor złej farby był mniej więcej taki: ta ciemna plama to jest już właściwa farba - widać jak się drastycznie różniły: Wszystkie listwy przypodłogowe są białe wysokie 15cm, będą klejone do ścian. Całkiem niespodziewanie stałam się posiadaczką takiego oto pięknego lustra - nad kominek jest za małe więc docelowo będzie wisiało w pokoju córki Wybrana przez młodą tapeta wygląda tak: brakuje oczywiście wykończenia w postaci listew przysufitowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 15.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Regały chce tam zrobić białe. Myślę o czymś w słonecznych kolorach, jakieś żółcienie, jasne złoto może? jak kiedyś czytałam o doborze kolorów, to w płn-wsch pomieszczeniach daje się chłodne odcienie, bo jest chłodne światło; ciepłe barwy - do pomieszczeń od płd-zach. inaczej kolory będą źle wyglądały:yes: Wracając do wykańczalni - próbowałam zrobić zdjęcia kolorów farb z sypialni ale nie wychodzą na zdjęciach tak jak w rzeczywistości wyglądają. Mam nadzieję że to tylko zdjęcia, bo na razie ten stary kolor bardziej mi się podoba:lol2: Całkiem niespodziewanie stałam się posiadaczką takiego oto pięknego lustra - nad kominek jest za małe więc docelowo będzie wisiało w pokoju córki Lustro super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.04.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 nihiru - hmm... to mi teraz namieszałaś bo mnie się wydawało, że jak dam jakieś słoneczne kolory w ciemnym pokoju północnym to go rozświetlę To w takim razie w jakie kolory iść w takim ciemnym pomieszczeniu? Nie da się oddać tych kolorów niestety za pomocą zdjęć. Pierwszy kolor był lawendowo siny z neonową poświatą drugi to szarość przełamana błękitem ale takim ciepłym (może coś od turkusu ?) Ten pierwszy na zdjęciach wygląda całkowicie inaczej niż w rzeczywistości, drugi zresztą też nie. Nie był może zły ale wyglądał jak dla mnie wściekle w połączeniu ze złotawym odcieniem drewna na meblach sypialnianych i czerwonym aksamitem na łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.04.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Farba diametralnie inna:eek: Dobrze, ze udało Ci się ją podmienić, bo tamta była taka fiołkowa:(Lustro i tapeta śliczne, podobnie jak listwy przypodłogowe, tylko stanowczo odradzam ci ich klejenie do ściany- klej z czasem (dość szybko) ciągnie tynk i ściana zaczyna się kruszyć- wygląda to koszmarnie. Przerabiałam w starym mieszkaniu. Listwę najlepiej montować na zaczepy mocowane do ściany lub przybijać- kleić nigdy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts