Edyta M 20.04.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Tutli wazne jest podloze ... tynk , gladz .... i czy sciana byla dobrze zaimpregnowana , wymalowana odpowiednia farba .... to osobiscie uwazam nie ma takiej mozliwosci zeby listwy " odpadly " . Jaki dawalas grunt pod farbe i jaka farba mailowalas ? ( chodzi mi o nazwe i Firme ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.04.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Ściany malowane są farbami z Pary w zależności od pomieszczenia - Velvet 1800, Essence 6090 , albo Elite ceramic ale tam gdzie idą listwy częściowo jest nie pomalowany (tylko zagruntowany) tynk gipsowy. Gruntowane zwykłym unigruntem. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.04.2013 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Tutli dobrze bedzie u mnie tez PARA wszedzie ceramiczna ..... byle Twoj maz zrobil montaz wedlug " instrukcji " .... ja zakupilam nawet maszyne do ciecia pod katem .. jak ma byc ladnie to nie da sie na skroty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.04.2013 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Pary ceramicznej nie dawałam wszędzie bo zależało mi tu i ówdzie na matowości ścian a ceramiczna jednak się świeci. Też mamy taka maszynę i powiem Ci, że różnie to wychodzi w praktyce bo wystarczy niewielka nierówność ściany i już ciężko dopasować te kąty. Na szczęście mam białe listwy i te małe niedociągnięcia da się uzupełnić akrylem. Niestety w miejscu klejenia taśmy papierowej - tam gdzie trzeba było ten akryl nanieść odlazła farba. Pan Mąż doszedł do wniosku, że w pozostałych, niepomalowanych jeszcze pomieszczeniach zrobi jednak najpierw listwy a później malowanie. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.04.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Niestety w miejscu klejenia taśmy papierowej - tam gdzie trzeba było ten akryl nanieść odlazła farba. Pan Mąż doszedł do wniosku, że w pozostałych, niepomalowanych jeszcze pomieszczeniach zrobi jednak najpierw listwy a później malowanie. u mnie też listwy miały być malowane po przyklejeniu, juz prawie rok mija i nadal niepomalowane, tylko mały odcinek za szafą, bardzo trudno sie maluje listwy już przyklejone, zdecydowanie wolałabym potem pomalować te kawałki gdzie farba odeszła z taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.04.2013 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Vesila chyba źle się wyraziłam - listwy mamy już pomalowane. Robił nam je ten sam stolarz co drzwi i pomalował tym samym lakierem - tylko mi chodziło o ściany. Między listwami a ścianami jest czasem niewielka szpara od góry, która trzeba uzupełniać akrylem i żeby nie pobrudzić pomalowanych ścian nakleja się taśmę ochronną, która po oderwaniu w niektórych miejscach zrywa się razem z farbą ze ściany. Tak więc lepiej będzie mi przykleić listwy a ściany malować później - bo przyklejona na listwę taśma nie uszkodzi jej tak jak ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.04.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Szukam usilnie ( i nie mogę znaleźć) tapety do biblioteki w żółtych barwach Kiedyś (ok 4 lata temu) w LM wzięłam próbkę jednej takiej, która mnie zachwyciła ale nie spisałam producenta tylko nazwę (Hadry ew happy paradise) czy jakoś tak i teraz nie mogę jej odnaleźć. Być może już jej nie produkują. Chciałabym coś w tym stylu: http://media-cache-is0.pinimg.com/192x/31/0e/d6/310ed653f97d88dc734fe06b9f81cddd.jpg Dostępną w PL w znalazłam taką ( ale nie wiem czy tych ptaszków nie za dużo i nie za słodko) http://www.zpotrzebypiekna.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/file_51_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.04.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Tak, ptaszków, motylków i innych latających jest za dużo, do tego słodkie kwiatki i aż mdło się robi.Ta pierwsza tapeta jest świetna. Do białej lamperii idealna, lecz solo wyglądać też będzie wspaniale. Ta druga, z brązem, pasuje mi tylko do duetu z drewnianą lamperią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.04.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Tak ta pierwsza jest faktycznie najpiękniejsza tylko, że do sprowadzenia z zagranicy i kosztuje jedyna 500$ za rolkę Dlatego szukam jakiegoś odpowiednika na miejscu w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.04.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Hej tutli, wpadłam kontrolnie zobaczyć co słychać i widzę zółtą tapetę powiem szczerze, ze nie przepadam za tak mocnym odcieniem tego koloru i mało też takich spotkałam... Ta dwie pierwsze to chyba można zakwalifikować do stylowych, co? Tak na szybko, znalazłam kilka 1, 2, 3, 4,5, 6, 7, 8 To tylko kilka przykładów- wszystkie są z formy Artfunk (przykłady z działu stylowe). Na pewno coś znajdziesz, bo wybór jest ogromny, a ceny zróżnicowane:yes: Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.04.2013 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Aga :hug:wielkie dzięki za namiar. Widzę, że ten Artfunk to jest coś co mnie interesuje. podanych wzorów najbardziej urzekła mnie 1, 3 i 4. Osobiście też za żółtym nie przepadałam ale w tym pokoju to tylko taki wygląda bardzo korzystnie i rozświetla jego mroki. Miałam w domu min. dwa spore kawałki tapety - jeden to właśnie taki żywy cytrynowow-żółty a drugi to stare złoto z barokowym wzorem, które o wiele bardziej mi odpowiadało kolorystycznie. Niestety po przyklejeniu na ścianę w pokoju okazało się, że stare złoto odpada bo robi się w nim jeszcze ciemniej niż jest z gołym tynkiem. Natomiast ta jaskrawa żółć w połączeniu z bielą wygląda bardzo dobrze i daje niezłe rozświetlenie. Przykładałam tam też jasne tapety, kremy, odcienie bieli ze srebrną poświatą itp i d..a wszystkie robią się mega ponure.moją uwagę zwróciły jeszcze takie: http://www.tapety-artfunk.pl/uploads/18814/13c-tapety-scienne-w-kwiaty.JPG http://www.tapety-artfunk.pl/uploads/19399/42c-tapety-scienne-natura.jpg http://www.tapety-artfunk.pl/uploads/13879/18-DSC_0135.JPG http://www.tapety-artfunk.pl/uploads/13756/111-DSC_0013.jpg http://www.tapety-artfunk.pl/uploads/14356/54-DSC_0180.JPG http://www.tapety-artfunk.pl/uploads/14358/56-DSC_0200.JPG Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.04.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tutli, chciałam tylko powiedzieć, że Twoje wrażenia potwierdzają to co pisałam wcześniej o chłodnych/ciepłych kolorach do północnego pokoju:lol2: Tylko jak to pisałam, to zapomniałam że przecież żółty występuje również w limonkowym, chłodnym odcieniu więc niby miałam rację ale tak nie do końca Mnie te tradycyjne wzory tak średnio podchodzą - najbardziej już te przesłodzone ptaszki. trzeba jednak pamiętać, że ostatnio podobały mi się bardzo podobne zasłony, które wzbudziły żywiołowy wstręt na moim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.04.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Hej:bye: Jak wiesz ja lubię ciekawe "inne" kolorki i ciekawe zestawienia - więc zaintrygowała mnie ta tapeta. Wklejam moje znaleziska - jeśli powtórzę to przepraszam moja ulubiona firma mniejszy wzorek tu podobna do wklejonej przez Ciebie albo ta sama z czarnym motywem intensywny kolorek ta mi sie podoba aż sama bym sobie gdzieś kawałek nakleiła - nawet w ramie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.04.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nihiru dzięki część znam i wszystkie są śliczne. C&S ma ogólnie cudne tapety - tylko te ceny Na jedną ścianę u mnie wychodzą 4 rolki - więc prawie 3tyś za taką ścianę to jednak trochę za dużo jak dla mnie. Nie mniej jednak zawsze podziwiam te ich tapety i wzdycham do nich z nadzieją na lepsze czasy Aktualnie liczyłam że mogę wydać max 250 zeta za rolkę. Ale gdzieś na zagramanicznych stronach znalazłam podobny pietruszkowy wzór jak ma C&S tylko w tańszej wersji i też go brałam pod uwagę. Tylko jak wiadomo ja ogromnie niezdecydowana jestem:bash: Ostatnia jest cudowna - i mocno o niej myślałam swojego czasu. Jak zobaczyłam jednak ten wzór na dużej powierzchni to wystraszyła mnie ilość tej szarości - czy oby za ciemno jednak nie będzie? Osobiście kocham róże, kwiatki i wszelkie zwierzątka na tapetach. Swoją drogą w poszukiwaniu żółtka do biblioteki natrafiłam na taką ciekawostkę, która kusi mnie ogromnie do garderoby dołożyłabym do niej chętnie takie zwisy : http://img.lampy.pl/images/product_images/info_images/image_db_8570335.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.04.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Z żółtków ewentualnie jeszcze takie : Ewentualnie jako koordynat - pasy na pozostałe ściany do tapet ze zdjęć 1, 2 i coś z całkiem innej bajki kolorystycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.04.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Najładniejsza jest... niebieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.04.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 moniss - tładna ta niebieska i zastanawiałam się nawet chwilę gdzie by ja tu wcisnąć ... ale do biblioteki nie nie bardzo mi pasuje bo w ciemnym pokoju te błękity będą smutne. Dzisiaj zaryzykowałam i zakupiłam za wielką wodą przez ebay tapetę do garderoby - o ślicznej nazwie "Weekend w Paryżu" Zobaczymy jak szybko doleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 30.04.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 śliczna ta paryska ! do garderoby idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 01.05.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Gosia, co by tu powiedziec....wydaje mi sie ze kiedys rozmawialysmy o innym domu....mialo byc prosto, bialo, miejscie na galerie....teraz hmmmm...pieknie, ale nie poznaje:D:D:D nie wiem w ktorym kacie przycupnac.... te drzwi Adeco by juz nie pasowaly.... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.05.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Majeczko - jak widzisz powiedzenie "Kobieta zmienną jest." doskonale do mnie pasuje Tamten dom miał mieć płaski dach i minimalistyczne wnętrza. Po radykalnych zmianach do klasycznej bryły wymyśliłam sobie klasyczne rozwiązania Długi weekend spędzamy z Panem Mężem ciężko pracując przy wykończeniówce. Mimo totalnego rozgardiaszu postanowiliśmy dzisiaj zostać tutaj na noc, w końcu sypialnia jest prawie gotowa, brakuje tylko oświetlenia i zasłon Padam dzisiaj na twarz - od kilku dni walczę z malowaniem listew przysufitowych i już nie mogę patrzeć na nie...ale i tak jest cudnie. Edytowane 1 Maja 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts