Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

Kordelio u nas listwy przysufitowe i podłogowe mają po 15 cm wysokości a pomieszczenia są wysokie na 2,75. Nie mam takiego wrażenia, że to jakoś szczególnie nisko. Teraz, tutaj gdzie mieszkam mam wysokość po obniżeniu sufitów 3m i z kolei dla mnie to jest za wysoko. :D

Przed zakupem mierzyłam przeróżne listwy (zamówiłam sobie próbki) niższe i jakoś nie bardzo mi pasowały do ogólnej koncepcji.

Edytowane przez tutli_putli

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale zaszalałaś.:jawdrop: piękne te kwiatki.

Ślicznie dziękuję - Ogólnie uwielbiam wszystko co kwitnie a cebulowe kocham miłością szczególną. Po tej długiej zimie to już myślałam, że nici z tych kwitnień będą, ale na szczęście byłam w błędzie. :) Jeszcze wszystkie się nie rozwinęły bo sadziłam wczesne, średnie i późne :lol2:

Małgosiu, no właśnie te 3m to już sporo i chciałabym jakoś to zniwelować m.in. stosując wyższe listwy przysufitowe. Znalazłam fajne 15cm ale nad wejściem do salonu mam belkę o wysokości 12cm i ta 15-stka się nie zmieści. Hmmmm muszę jeszcze pokombinować.

A teraz z innej beczki, ta tapeta w kwiaty, którą umieściłaś - obłędna!!! Strasznie mi się takie podobają. Ja kompletnie nie mam pomysłu na gabinet. Chciałam tam umieścić tapetę w pasy ale jakoś nie mogę się zdecydować na kolor. Kwiatów nie brałam pod uwagę, bo tam ma być również "męski" gabinet ;)

hmm może trzeba przemyśleć sprawę - albo zamów sobie z decorsystemu próbki i przymierzaj na taśmę dwustronną do sufitu różne listwy - dowolna ilość za 27 zł, ja tak zrobiłam i było to bardzo pomocne.

Odnośnie tapet do gabinetu Zobacz sobie tapety od sprawdzonego gościa na ebay, u którego kupowałam do garderoby TUTAJ .

Ma świetne kwieciste tapety w czarno białych wersjach albo te w "amerykańską koniczynkę" i taka mogłaby spokojnie być do takiego męsko- damskiego gabinetu. u mnie się niestety nie nadają bo za ciemne pomieszczenie, czego bardzo żałuję. Ewentualnie jest jeszcze jeden i u niego jest ta moja kwiecista tapeta, ale od tego jeszcze nic nie kupowałam.

Kordelio - Miałam w domu zbliżony w odcieniach kawałek tapety w mojej bibliotece ten odcień żółtego wypada buro. Musi być coś bardziej jasnego i cytrynowego. Tapety z tej strony co podałaś bardzo ładne ale obawiam się, że ceny górnopółkowe. Nastawiałam się jednak na szukanie czegoś w dobrej cenie za wielką woda bo widzę że to się najbardziej opłaca w porównaniu z cenami u nas za te same tapety.

Venus_m - walczymy pomału z kuchnią :) Podjęliśmy też wczoraj ostateczną i nietypową decyzję o lokalizacji lodówki - będzie w spiżarni:lol2:

Hej tutli,

super postępy:yes: mężuś bardzo uzdolniony:D

Jak tam wybrałaś zółtą tapetę?

Kwitauchy powalają:jawdrop::jawdrop:

Ja też coś mam w spiżarni- mianowicie- zamrażarkę, więc co się martwisz:lol2:

Chociaż na serio to z lodówką może to być odrobinę uciążliwe:(

agawi, Venus

Fitness to nam nie zaszkodzi a wręcz by się przydał, a tak na serio spiżarnię mam idealnie usytuowaną przy samej kuchni i będzie bardzo blisko usytuowana - jedyne co to otworzyć drzwi ze spiżarki trzeba będzie. Odrobina fitnessu to nam akurat nie zaszkodzi i w razie czego w ramach nie łamania diety będzie można zamknąć drzwi i schować klucz żeby nie kusiło:lol:

Na chwile obecną nie potrafiliśmy znaleźć kompromisu w ustawieniu tej lodówki. Z praktycznego punktu widzenia jest dla mnie idealna bo to side by side i nie chcę mniejszej. Mniejsza była przewidziana do zabudowania w projekcie kuchni. Na side by side znalazłam tylko jedno miejsce do ustawienia ale wizualnie kłóciło mi się to całkowicie z koncepcją mojej białej kuchni angielskiej. Za to To sprzęt który by mi pasował najbardziej designem i spełniał oczekiwania użytkowe - kosmicznie drogi - kilkanaście tysiów za lodówkę to jednak przesada. ;) Dwa kroki w tą czy w tą aż takiej różnicy nie robią za to wygląd kuchni bez srebrnej landary bezcenny :rotfl: Doszliśmy do wniosku, że jak się okaże po jakimś czasie, że usytuowanie lodówki jest na tyle uciążliwe, iż dobrze byłoby mieć ją gdzieś w kuchni będziemy się wtedy martwić co z tym fantem zrobić :yes:

Teosia szkoda nam ogromnie. Początkowo nie chcieliśmy słyszeć o innych zwierzakach ale teraz coraz bardziej nam kota w domu brakuje a Brytyjczyki nas po porostu zaczarowały.

Co do zdjęć Pan Mąż czasami lata służbowo helikopterem i jak jest w okolicy to zrobi czasem fotkę domu:p

Edytowane przez tutli_putli

Ja w sprawie lodówki w spiżarni...

Kuzynka od kilku lat ma ją tam zamkniętą, a wejście do spiżarki ma w kuchni. Na moje pytanie o funkcjonalność takiego rozwiązania odpowiada, że wielkiej różnicy w użytkowaniu, w porównaniu z lodówką stojącą w kuchni, nie zauważa, poza tym, że jej całkowicie nie słychać i nie widać ;)

Edytowane przez moniss

koleżanka ze względów małopowierzchniowych od jakiegoś roku ma lodówkę w innym pokoju i to wcale nie przylegającym do kuchni. Żyje, nie narzeka. U niej wiadomo to rozwiązanie tymczasowe, ale lodówka w spiżarce może się sprawdzić :) Czekamy na relację :)