tutli_putli 11.05.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Kordelio u nas listwy przysufitowe i podłogowe mają po 15 cm wysokości a pomieszczenia są wysokie na 2,75. Nie mam takiego wrażenia, że to jakoś szczególnie nisko. Teraz, tutaj gdzie mieszkam mam wysokość po obniżeniu sufitów 3m i z kolei dla mnie to jest za wysoko. Przed zakupem mierzyłam przeróżne listwy (zamówiłam sobie próbki) niższe i jakoś nie bardzo mi pasowały do ogólnej koncepcji. Edytowane 11 Maja 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.05.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 ale zaszalałaś. piękne te kwiatki. Ślicznie dziękuję - Ogólnie uwielbiam wszystko co kwitnie a cebulowe kocham miłością szczególną. Po tej długiej zimie to już myślałam, że nici z tych kwitnień będą, ale na szczęście byłam w błędzie. Jeszcze wszystkie się nie rozwinęły bo sadziłam wczesne, średnie i późne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 11.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Małgosiu, no właśnie te 3m to już sporo i chciałabym jakoś to zniwelować m.in. stosując wyższe listwy przysufitowe. Znalazłam fajne 15cm ale nad wejściem do salonu mam belkę o wysokości 12cm i ta 15-stka się nie zmieści. Hmmmm muszę jeszcze pokombinować. A teraz z innej beczki, ta tapeta w kwiaty, którą umieściłaś - obłędna!!! Strasznie mi się takie podobają. Ja kompletnie nie mam pomysłu na gabinet. Chciałam tam umieścić tapetę w pasy ale jakoś nie mogę się zdecydować na kolor. Kwiatów nie brałam pod uwagę, bo tam ma być również "męski" gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.05.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 hmm może trzeba przemyśleć sprawę - albo zamów sobie z decorsystemu próbki i przymierzaj na taśmę dwustronną do sufitu różne listwy - dowolna ilość za 27 zł, ja tak zrobiłam i było to bardzo pomocne. Odnośnie tapet do gabinetu Zobacz sobie tapety od sprawdzonego gościa na ebay, u którego kupowałam do garderoby TUTAJ . Ma świetne kwieciste tapety w czarno białych wersjach albo te w "amerykańską koniczynkę" i taka mogłaby spokojnie być do takiego męsko- damskiego gabinetu. u mnie się niestety nie nadają bo za ciemne pomieszczenie, czego bardzo żałuję. Ewentualnie jest jeszcze jeden i u niego jest ta moja kwiecista tapeta, ale od tego jeszcze nic nie kupowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.05.2013 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 w końcu widać jakieś postępy w kuchni - Pan Mąż wyłożył nieśmiertelne mugaty przymiarka piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.05.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Pan Mąż to bardzo utalentowany człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 12.05.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) Szukając moich tapet znalazłam coś z tematu "żółte" może Ci się spodoba: link Edytowane 12 Maja 2013 przez Kordelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.05.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 helloł nadrobiłam. Jest super, co tam dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.05.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Kordelio - Miałam w domu zbliżony w odcieniach kawałek tapety w mojej bibliotece ten odcień żółtego wypada buro. Musi być coś bardziej jasnego i cytrynowego. Tapety z tej strony co podałaś bardzo ładne ale obawiam się, że ceny górnopółkowe. Nastawiałam się jednak na szukanie czegoś w dobrej cenie za wielką woda bo widzę że to się najbardziej opłaca w porównaniu z cenami u nas za te same tapety. Venus_m - walczymy pomału z kuchnią Podjęliśmy też wczoraj ostateczną i nietypową decyzję o lokalizacji lodówki - będzie w spiżarni:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 13.05.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 a płytki kuchenne są bez fugi , czy jakaś extra cienka jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.05.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Na zdjęciu płytki nie są zafugowane. Połączenia wyszły prawie na styk. Zastawiam się właśnie czy pchać tam na siłę fugę czy zostawić tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.05.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 to dopiero będziecie fitness z tą lodówką w spiżarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.05.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Hej tutli, super postępy:yes: mężuś bardzo uzdolniony:D Jak tam wybrałaś zółtą tapetę? Kwitauchy powalają:jawdrop: Ja też coś mam w spiżarni- mianowicie- zamrażarkę, więc co się martwisz:lol2: Chociaż na serio to z lodówką może to być odrobinę uciążliwe:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.05.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Tutli !Pchać w tę fugę, bo inaczej , po kilku latach, będziesz paznokciami wydrapywać to czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.05.2013 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Tutli ! Pchać w tę fugę, bo inaczej , po kilku latach, będziesz paznokciami wydrapywać to czarne. tak chyba zrobimy - biała epoksydowa może się jako wciśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.05.2013 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 agawi, Venus Fitness to nam nie zaszkodzi a wręcz by się przydał, a tak na serio spiżarnię mam idealnie usytuowaną przy samej kuchni i będzie bardzo blisko usytuowana - jedyne co to otworzyć drzwi ze spiżarki trzeba będzie. Odrobina fitnessu to nam akurat nie zaszkodzi i w razie czego w ramach nie łamania diety będzie można zamknąć drzwi i schować klucz żeby nie kusiło:lol: Na chwile obecną nie potrafiliśmy znaleźć kompromisu w ustawieniu tej lodówki. Z praktycznego punktu widzenia jest dla mnie idealna bo to side by side i nie chcę mniejszej. Mniejsza była przewidziana do zabudowania w projekcie kuchni. Na side by side znalazłam tylko jedno miejsce do ustawienia ale wizualnie kłóciło mi się to całkowicie z koncepcją mojej białej kuchni angielskiej. Za to To sprzęt który by mi pasował najbardziej designem i spełniał oczekiwania użytkowe - kosmicznie drogi - kilkanaście tysiów za lodówkę to jednak przesada. Dwa kroki w tą czy w tą aż takiej różnicy nie robią za to wygląd kuchni bez srebrnej landary bezcenny Doszliśmy do wniosku, że jak się okaże po jakimś czasie, że usytuowanie lodówki jest na tyle uciążliwe, iż dobrze byłoby mieć ją gdzieś w kuchni będziemy się wtedy martwić co z tym fantem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 13.05.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Tutli przebrnęłąm przez cały dziennik, zapoznałam się z historią Teodora (współczuje ).... Skąd masz zdjęcia z lotu ptaka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.05.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Teosia szkoda nam ogromnie. Początkowo nie chcieliśmy słyszeć o innych zwierzakach ale teraz coraz bardziej nam kota w domu brakuje a Brytyjczyki nas po porostu zaczarowały. Co do zdjęć Pan Mąż czasami lata służbowo helikopterem i jak jest w okolicy to zrobi czasem fotkę domu:p Edytowane 13 Maja 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 13.05.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Ja w sprawie lodówki w spiżarni... Kuzynka od kilku lat ma ją tam zamkniętą, a wejście do spiżarki ma w kuchni. Na moje pytanie o funkcjonalność takiego rozwiązania odpowiada, że wielkiej różnicy w użytkowaniu, w porównaniu z lodówką stojącą w kuchni, nie zauważa, poza tym, że jej całkowicie nie słychać i nie widać Edytowane 14 Maja 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.05.2013 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 koleżanka ze względów małopowierzchniowych od jakiegoś roku ma lodówkę w innym pokoju i to wcale nie przylegającym do kuchni. Żyje, nie narzeka. U niej wiadomo to rozwiązanie tymczasowe, ale lodówka w spiżarce może się sprawdzić Czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts