Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze łóżko macie iście królewskie:jawdrop: piękna sypialnia

sztukaterie uwielbiam, świetny pomysł z pełnymi listwami do obudowy karnisza, my musieliśmy robić stelaż pod gipsowe gzymsy, wyszło drogo ale nie żałuję:no:

A mężowi gratulować, pięknie położył mugaty, złoty chłop normalnie,

mój prawie nic w domu sam nie zrobił, raptem gniazdka, pstryczki i pare lamp poprzykręcał, i trochę elektrykę poprawił gdzie było zepsute, nawet jak wzięliśmy sie razem za przemalowanie holu, to musiałam po nim poprawiać :roll::rolleyes:

Tutli !

Pchać w tę fugę, bo inaczej , po kilku latach, będziesz paznokciami wydrapywać to czarne.

kuzynka ma szklane płytki położone na styk, bez fugi i wygląda to super.

ja się właśnie boję fugi w kuchni. obecnie moja szara jest w okolicach smażąco-gotujących czarna. nie ma szans jej domyć.

ale jak chcecie epoksydową, to ta podobno nie wchłania tłuszczu.

Kurcze łóżko macie iście królewskie:jawdrop: piękna sypialnia

sztukaterie uwielbiam, świetny pomysł z pełnymi listwami do obudowy karnisza, my musieliśmy robić stelaż pod gipsowe gzymsy, wyszło drogo ale nie żałuję:no:

A mężowi gratulować, pięknie położył mugaty, złoty chłop normalnie,

mój prawie nic w domu sam nie zrobił, raptem gniazdka, pstryczki i pare lamp poprzykręcał, i trochę elektrykę poprawił gdzie było zepsute, nawet jak wzięliśmy sie razem za przemalowanie holu, to musiałam po nim poprawiać :roll::rolleyes:

Vesi dziękuję w imieniu Pana Męża :) On jest tak zawalony robotą w naszym domu, że jak usłyszał że ma jeszcze budować jakieś stelaże pod karnisze to się załamał - myślał myślał i wymyślił jak sobie ułatwić życie :) Z fachowców na budowie to mieliśmy tylko: murarzy od ścian, dekarzy, (ale wszelkie zbrojenia Pan Mąż robił sam z bratem) elektryka oraz tynkarzy wewnętrznych i zew + tych od wylewek - cała reszta to dzieło rąk Pana Męża + oczywiscie jego praca zawodowa. Nie to żebym się chwaliła ale nieskromnie muszę napisać i oddać mu wielki szacun: mało znam osobiście takich zdolnych ludzi jak mój Pan Mąż :D

no to dzisiaj witam się oficjalnie aczkolwiek od początku podglądam wątek z "cichacza" :D

i muszę się przyznać , że takie łóżko i spiżarnia to było moje marzenie ale niestety przy moim metrażu na marzeniach się tylko skończyło:(

Czekam na fotki po tapetowaniu :yes:

Co do fug- spróbuj fuge ceramizowane firmy kerakoll( fuga light sie nazywa) to nowej generacji fuga epoksydowa - mąż wylal na 3 godziny olej silnikowy na jasnorozowa i zszedł bez problemu- będę tez miec je u siebie. A co do lodówki- to moze wstaw ta SBS do spizarki tak jak planowalas a jakaś malutka podblatowa do zabudowy kup? Wtedy wszystkie najporzadniejsze rzeczy typu masło czy wędliny bedziesz miec pod ręka a większe rzeczy w SBS. Mugaty wygladaja super:)

no to dzisiaj witam się oficjalnie aczkolwiek od początku podglądam wątek z "cichacza" :D

i muszę się przyznać , że takie łóżko i spiżarnia to było moje marzenie ale niestety przy moim metrażu na marzeniach się tylko skończyło:(

Czekam na fotki po tapetowaniu :yes:

Mrówko witaj serdecznie :)

Co do metrazu wszytsko przed Tobą :D

Co do fug- spróbuj fuge ceramizowane firmy kerakoll( fuga light sie nazywa) to nowej generacji fuga epoksydowa - mąż wylal na 3 godziny olej silnikowy na jasnorozowa i zszedł bez problemu- będę tez miec je u siebie. A co do lodówki- to moze wstaw ta SBS do spizarki tak jak planowalas a jakaś malutka podblatowa do zabudowy kup? Wtedy wszystkie najporzadniejsze rzeczy typu masło czy wędliny bedziesz miec pod ręka a większe rzeczy w SBS. Mugaty wygladaja super:)

Co do fugi to u nas w łazieńce jest fuga z Mapei epoksydowa i ma chyba te same właściwości co Kerakoll, taką pewnie też damy białą do kuchni. Szukałam na stronach tego Kerakolla i i nigdzie nie mogę znależć fugi ceramizowanej z Light w nazwie ;)

Witam serdecznie, dopiero dzisiaj trafiłam na Twój wątek :yes: masz piękny dom i ciekawe, niesztampowe pomysły.. ponieważ na razie przejrzałam Twój wątek na szybko:cool:nie wiem czy na czymś ostatecznie stanęło w sprawie lamp w holu.. jeśli nie głosuję za latarenkami.. ta inspiracja holowa , która wstawiła któraś zdziewczyn ( z podłogą w szachownicę) jest jedną z moich ulubinych , zresztą cały tamten dom straasznie mi się podoba:yes: jeśli wcześniej go nie widziałaś - to dom projektantki wnętrz Agnieszki Pudlik - właścicielki sklepu bedandbreakfast- polecam odwiedziny ich strony- tworzy narawdę piękne wnętrza, podoba mi się tam też lekkość w doborze materiałów, tkanin, rozwiązań- czasem pozornie nie pasujących a efekt finalny :jawdrop:

pozdrawiam serdecznie, na pewno będę zaglądać częsciej:yes:

Fra witaj serdecznie :) i aż się zarumieniłam od tylu pochwał na raz. W holu stanęło na latarenkach, ale doszliśmy do wniosku, że jeszcze chwilę poczekamy i jak już będą wszystkie listwy i kolory na ścianach zadecydujemy jakie te latarenki mają być ostatecznie. Inspiracja z szachownicą jest piękna i ogromnie się cieszę, że mogę zobaczyć coś więcej z tego domu. Wielkie dzięki za ten namiar i natychmiast idę oglądać. :rotfl:

Zapraszam oczywiście jak najczęsciej do komentowania a wszelkie inspiracje i namiary na ciekawe wnętrza są tutaj jak najbardziej mile widziane :)

Co do fugi to u nas w łazieńce jest fuga z Mapei epoksydowa i ma chyba te same właściwości co Kerakoll, taką pewnie też damy białą do kuchni. Szukałam na stronach tego Kerakolla i i nigdzie nie mogę znależć fugi ceramizowanej z Light w nazwie ;)

postaram się jutro dokładnie odczytać nazwę z wiaderka z fuga:)

Fra daleka droga przede mną do uzykania oczekiwanego przez mnie efektu. Niestety mocno ograniczony budżet nie pozwala na takie szaleństwa jakie by się chciało i przeciaga się wszytsko mocno w czasie. Za linka dzięki jeszce raz już zdążyłam przeczesać stronę bbhome :D Mają kapitalny styl w projektowaniu. Uwielbiam też to wydanie specjalne D&W Najpiekniejsze Polskie Wnetrza - wszystkie mnie zachwycają i wracam ciagle do tej gazety. Jest juz tak sfatygowana że niedługo nie będzie czego oglądać :)

Koktajl - jak znajdziesz to napisz prosze dokładną nazwę tej fugi :)

Beauty - no niestety jeszcze nie. Jest pomalowana, wypłytkowana (ale brakuje fugi) stoja w niej poskręcane korpusy szafek wraz z bebechami i to na tyle... Jak przy wszystkim w naszym domu i tutaj się ciągnie.

Nie pisałam chyba jeszcze, ale kuchnię tzn. meble robi ostatecznie też Pan Mąż :lol:

- co prawda we współpracy z panem stolarzem od naszych drzwi i listew, który to ma nam zrobić według naszego projektu wszytskie fronty i duperele dekoracyjne. Montaż tego wszystkiego należy już do Pana Męża... a ten, wiadomo - jeden jest tylko i nie daje rady działać na wszystkich frontach jednocześnie :rotfl:

P.S sama sobie męża czasem zazdraszczam i żałuję, że przy okazji budowy mam tylko takiego jednego;)

Edytowane przez tutli_putli

P.S sama sobie męża czasem zazdraszczam i żałuję, że przy okazji budowy mam tylko takiego jednego;)

:rotfl::rotfl:

Żona kilku mężów jednocześnie, to małżeństwo po tybetańsku:D

Wpadłam zobaczyć co słychać tutli-trzymam kciuki za kuchnię i całą resztę:)

Kiedy planujecie przeprowadzkę?:popcorn: