Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się u Ciebie, ;-), domek zapowiada się fantastyczny. Tym większe gratulacje iż wszystko wykonuje mąż - ogromne ukłony w jego stronę.

Bardzo podobają mi się Twoje listwy przysufitowe te pełne i te zwykłe :-) Czy mogłabyś podać gdzie je nabyłaś? Potrzebuje pełne aby schować szyny jak TY i takie zwykłe do pozostałych pomieszczeń. A jak bym mogła poprosić o ich wymiary, byłabym bardzo wdzięczna.

Dropcia dobrze poznałaś - korpusy, bebechy i oświetlenie są z Ikea. Po przeliczeniu wyszło najtaniej i najszybciej do samodzielnego montażu. Fronty gzymsy, pilastry itd. robi nam stolarz, który wykonał nasze drzwi wewnętrzne. Chciałam trochę bardziej dekoracyjną kuchnie niż ta Ikeowska i pan zgodził się nam wykonać to wszystko, mimo że nie zajmuje się tym na co dzień, a do tego wybarwienie frontów będzie identyczne jak drzwi.

Hej tutli,

jakie wspaniałe postępy:jawdrop: Kuchnia już prezentuje się pięknie- nie mogę się doczekać efektu końcowego. Obudowa okna wyszła super:yes:

Czy ten blat do kuchni ma błękitne wstawki?:eek: Mega oryginalnie:D

Doczytałam tylko u siebie, ze robiłaś tartę- no i jak Ci wyszła? Opowiadaj:popcorn::popcorn:

Aga - dzięki za komplementy :) Obudowa okna jak na razie najładniejsza z tego wszystkiego bo skończona :D

Dzisiaj dotarł w końcu na pomiar pan stolarz od frontów - pod koniec tygodnia ma nam przedstawić wycenę. Załamał nas na wstępie tylko terminami, zawalony jest na maxa robotą i może to potrwać nawet miesiąc albo i dłużej zanim wykona wszystkie te elementy. :(

Blat ma wstawki i nie wstawki to wygląda jak taki niebieski hologram ujawniający się pod wpływem światła. Trochę bardziej się iskrzy niż granit star galaxy :D

Tarta wyszła miodzio, bardzo pyszna również na zimno i mega sycąca - na dodatek to moja pierwsza tarta w życiu:cool:. Wstawiaj więcej takich przepisów u siebie :)

Fra no niestety tak się czasem układa w życiu, że nas dopadają ciężkie chwile. Niestety z mojego dzisiejszego wyjazdu na spotkanie z dziewczynami nici ale po powrocie z Gliwic dopiero teraz troszkę zregenerowałam siły i psyche. Nie dałabym rady dzisiaj się wesoło bawić mimo szczerych chęci. Dziewczynom zazdraszczam tej szalonej wspólnej zabawy w Piotrkowie :rolleyes::)

Witaj Mollik serdecznie :)

Z tymi listwami to mój szanowny Pan Mąż wymyślił naprawdę fajny patent - polecam. Zdjęcia kuchni nie wcześniej niż za 2 - 3 tyg. Sama się nie mogę jej doczekać. Fronty i dekory roi nam po uproszeniu ten sam stolarz co drzwi a niestety zawalony jest robotą bo zajmuje się głównie drzwiami a teraz zaczęła się pełnia sezonu na nie :) Byłam kilka dni temu w Twoim wątku i też się zapowiada cudna kuchnia. No i wzdycham sobie bardzo do upolowanego przez Ciebie ostatnio żyrandola :)