tutli_putli 10.06.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Pięknie dobrane kolory, też jestem ciekawa tapety:) Fajny parkiet w salonie - to deska dębowa? Wielkość 60 cm? Tutli - jak wygląda na żywo? Do tej pory widziałam tylko jodełkę z mniejszych desek, ale ta duża też mi się podoba tylko jej nie widziałam na żywo i zastanawiam się jak meble będą wyglądać na niej. Karram - no jakże miło mi się czyta zawsze takie pytania Potwierdzają sukces efektu jaki zamierzałam osiągnąć układając płytki gresowe na podłodze zamiast prawdziwego drewna:lol2: To nie jest deska tylko gresy rektyfikowane, o wymiarach 90x15cm, seria Rovere Naturale włoskiej firmy Gardenia Orchidea. osobiście jestem nią zachwycona. Użytkowanie to poezja w porównaniu do drewna, które jest zawsze przepiękne w wyglądzie ale na które niestety trzeba chuchać i dmuchać coby nie uszkodzić. U nas ze względu na położone wszędzie ogrzewanie elektryczne w podłodze, drewno i panele odpadły w przedbiegach i sporo się musiałam naszukać odpowiednich płytek imitujących jasny dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Karram - no jakże miło mi się czyta zawsze takie pytania Potwierdzają sukces efektu jaki zamierzałam osiągnąć układając płytki gresowe na podłodze zamiast prawdziwego drewna:lol2: To nie jest deska tylko gresy rektyfikowane, o wymiarach 90x15cm, seria Rovere Naturale włoskiej firmy Gardenia Orchidea. osobiście jestem nią zachwycona. to ja poproszę o jakies jeszcze fotki podłogi, bardzo fajnie to wygląda a właśnie szukam czegoś do salonu co będzie "udawało" w sposób doskonały drewno jak byś jescze napisała gdzie i czy strasznie drogo kupione to była bym zobowiązana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 10.06.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Tutli - żartujesz:jawdrop::jawdrop:!!! ale to jednak 90 - no właśnie duża mi się wydawała:yes: gratuluję wyboru:yes: a mogę spytać czemu robicie elektryczne ogrzewanie a nie zwykłe wodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 10.06.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Śliczne szarości i niezmiennie zachwycająca podłoga salonowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 10.06.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Hej Gosiu, aż się zalogowałam, żeby Cię pochwalić. Prześliczne kolory, listwy. Pięknie i umiejętnie to wszystko dobrałaś Jestem zachwycona. Z niecierpliwością czekam na kuchnię, no i na małą łazienkę Buziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 11.06.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 cześć też dołączę się do pochwał bo pięknie to wszystko razem wygląda kocham szarości i wszelkie białe listwy na podłogę też się nabrałam więc chyba uzyskałaś oczekiwany efekt pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 to ja poproszę o jakies jeszcze fotki podłogi, bardzo fajnie to wygląda a właśnie szukam czegoś do salonu co będzie "udawało" w sposób doskonały drewno jak byś jescze napisała gdzie i czy strasznie drogo kupione to była bym zobowiązana Ivy - wieczorem wstawię jeszcze jakieś fotki jak już podłoga będzie domyta Płytki sprowadzałam z Włoch przez tego sprzedawcę z allegro. Płaciłam w ubiegłym roku śmieszną cenę 64zł za m2 bo to drugi gatunek. ( w sklepach gardenia Orchidea w I gat jest w granicach 200zł za m2) Ponieważ kupowałam ich aż 120m2 to śmiało mogę powiedzieć, że ten drugi gat jest dużo lepszy niz np. I gat z Paradyża. Jakość płytek rewelacyjna moim zdaniem. Wcześniej kupiłam (albo wypożyczałam) sobie po jednej sztuce różnych płytek drewnopodobnych dostępnych w sklepach w podobnym zakresie cenowym i nie było czego porównywać. Kupiłam z nadwyżką w razie gdyby były problemy z ich II gatunkowością, okazało się to niepotrzebne i tą nadwyżkę odsprzedałam jednej forumowiczce z FM. Pisałam już o nich na wątku o płytkach drewnopodobnych. Obecnie nie widzę ich w sprzedaży ale ktoś mi pisał, że podobno sprzedawca z all ma sprowadzić je w najbliższym czasie. Więc może warto by było do niego napisać jak jesteście zainteresowani. On ma tez inne dobre marki włoskich płytek w ofercie w całkiem przyzwoitych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tutli - żartujesz:jawdrop::jawdrop:!!! ale to jednak 90 - no właśnie duża mi się wydawała:yes: gratuluję wyboru:yes: a mogę spytać czemu robicie elektryczne ogrzewanie a nie zwykłe wodne? Karram na temat przewagi ogrzewania elektrycznego mogłabym napisać elaborat tutaj - ale odsyłam Cię do wątku ogrzewający elektrycznością wystąp albo dziennik budowy Lobo_M, o którego domu był min. artykuł w Muratorze. Tam możesz sobie poczytać o takim ogrzewaniu. Tutaj pokrótce napisze tak: 1. - instalacja jest dużo tańsza - koszt całkowity instalacji z wszelkimi sterownikami dla domu o pow 202m2 wyniósł nas zaledwie 8tyś (kable kładzie się samemu, to dziecinnie prosta robota) 2. - jest bezobsługowe - wszystko samo się steruje. Włączamy, programujemy i zapominamy. My nie mamy czasu na zabawę z paleniem w piecu i wynoszeniem popiołu itp. 3. - jest czysto, nie potrzeba żadnej kotłowni itp, nic się nie kopci, kurzy itd. 4. - nie mamy możliwości podłączenia gazu w naszej dzielnicy bo gdyby była to zrobilibyśmy pewnie ogrzewanie na gaz 5. - przy wybudowaniu domu metodą energooszczędną cena grzania miesięcznego nie wychodzi drożej niż za gaz 6. - temperatura podłogi nie nagrzewa się tak jak przy zwykłej podłogówce, przy prądzie to max 23 - 26 stopni 7. - jeśli wejdzie w życie ustawa o OZE (a ma wejść w tym roku) planujemy założyć ogniwa fotowoltaiczne - wtedy dom będzie zarabiał na siebie i to ogrzewanie nie będzie nas nic kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Śliczne szarości i niezmiennie zachwycająca podłoga salonowa! dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Hej Gosiu, aż się zalogowałam, żeby Cię pochwalić. Prześliczne kolory, listwy. Pięknie i umiejętnie to wszystko dobrałaś Jestem zachwycona. Z niecierpliwością czekam na kuchnię, no i na małą łazienkę Buziaki. Magdusia :hug:Czarna łazienka niestety jeszcze musi poczekać na listwy i oświetlenie - wtedy wkleję nowe foty Kuchnia mam nadzieję będzie szybciej i do końca miesiąca uda mi się ją w końcu zaprezentować. Pan Mąż dwoi się i troi ale bidulek jest tylko jeden i niestety wszytsko się wlecze u nas niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 cześć też dołączę się do pochwał bo pięknie to wszystko razem wygląda kocham szarości i wszelkie białe listwy na podłogę też się nabrałam więc chyba uzyskałaś oczekiwany efekt pozdrówka Mugatko ślicznie dziękuje. Ochy gości oglądających i macających z niedowierzaniem naszą podłogę na żywo zdają się to mocno potwierdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 11.06.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Karram na temat przewagi ogrzewania elektrycznego mogłabym napisać elaborat tutaj - ale odsyłam Cię do wątku ogrzewający elektrycznością wystąp albo dziennik budowy Lobo_M, o którego domu był min. artykuł w Muratorze. Tam możesz sobie poczytać o takim ogrzewaniu. Tutaj pokrótce napisze tak: ......ewa się tak jak przy zwykłej podłogówce, przy prądzie to max 23 - 26 stopni 7. - jeśli wejdzie w życie ustawa o OZE (a ma wejść w tym roku) planujemy założyć ogniwa fotowoltaiczne - wtedy dom będzie zarabiał na siebie i to ogrzewanie nie będzie nas nic kosztowało Tuttli - dzięki! teraz rozumiem, ja się chyba urwałam z choinki, wychodziłam z założenia, że każdy ma mpec albo gaz:D:D:D jak ja niczego nie rozumiem, niczego na te tematy nie wiem:bash: jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.06.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tutli, Piękne szarości Ci wyszły. Strasznie mi się podobają. Podłoga w kuchni też śliczna, aż żałuję, że takiej w łazienkach nie dałam, zwłaszcza w tej większej A parkiet nie może mi się nie podobać, bo też mam taką dużą jodełkę i jestem w niej zakochana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tuttli - dzięki! teraz rozumiem, ja się chyba urwałam z choinki, wychodziłam z założenia, że każdy ma mpec albo gaz:D:D:D jak ja niczego nie rozumiem, niczego na te tematy nie wiem:bash: jeszcze raz dziękuję Karram wszystko przed Tobą jak już się wprowadzisz do nowego domku - będziesz miała doktorat z niejednego tematu budowlanego Każda z nas kiedyś tak zaczynała:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tutli, Piękne szarości Ci wyszły. Strasznie mi się podobają. Podłoga w kuchni też śliczna, aż żałuję, że takiej w łazienkach nie dałam, zwłaszcza w tej większej A parkiet nie może mi się nie podobać, bo też mam taką dużą jodełkę i jestem w niej zakochana... [ATTACH=CONFIG]195129[/ATTACH] Kochana ja tam cały czas żałuje, że nie mam nigdzie cudownej podłogi jaka jest u Ciebie z Vivesa. Zbyt późno na nią trafiłam Jodełkę też kocham miłością absolutną i nie zamieniłabym na żadna inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.06.2013 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Wczoraj zakończyło się wielkie sprzątanie domu. Oczywiście nie obyło się bez zatrudnienia pomocy. Dzięki temu mam nareszcie czyste podłogi i lśniące okna. Cały bajzel w postaci wszelkiej maści kartonów z naszymi rzeczami przeprowadzkowymi, które zwozimy sukcesywnie został zlokalizowany w bibliotece która na razie stoi nie ruszona i pewnie jakiś czas tak stała będzie Przed przeprowadzką która planujemy na początek lipca zostaną jeszcze ewentualnie drobne poprawki typu przetarcie mopem podłogi. Tymczasem kilka nowych fotek Spiżarnia (oczywiście jeszcze bez wyposażenia) Dla zainteresowanych: szarość na ścianie jest to gotowa farba lateksowa z Beckersa Light grey widok z holu i moje ulubione drzwi przesuwne prowadzące ze spiżarni do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.06.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 można się zachwyca bez końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 13.06.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 pieknie:jawdrop: tylko zdjęc mało;) pozdrawiam i życzę miłego dnia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTASO 13.06.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 witaj tutli_putli też rozkochana jestem w graficie dom piękny! potwierdź mi proszę, czy ten kolor z pierwszego zdjęcia w poście z 10.06 to Para Elite Ceramic nazywa się Platinum - numer 5244-41? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 witaj tutli_putli też rozkochana jestem w graficie dom piękny! potwierdź mi proszę, czy ten kolor z pierwszego zdjęcia w poście z 10.06 to Para Elite Ceramic nazywa się Platinum - numer 5244-41? Witaj Maratoso Para Elite Ceramic nazywa się Platinum - numer 5244-41 - to kolor który znajduje się na obudowie kominka i w kuchni. Na pozostałych ścianach salonu i holu są 2 jaśniejsze szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts