tutli_putli 13.06.2013 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 pieknie:jawdrop: tylko zdjęc mało;) pozdrawiam i życzę miłego dnia:hug: Fra no właśnie miało być więcej zdjęć tylko miałam nagłą wizytę i musiałam przerwać wklejanie;) Już nadrabiam wczorajsze zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) a teraz ciąg dalszy niespodziewanie przerwanej wczorajszej fotorelacji Okap w kuchni dostał dekoracyjną ramkę mugaty białą fugę epoksydową garderoba tapetę Zastanawiam się jakie dać oświetlenie w garderobie? Może macie jakieś propozycje - zwisy będą w ilości 3 szt w garderobie płytki ułożone tradycyjnie jak deski ze spontanicznymi przesunięciami Nie patrzymy na pudełka z płytkami, którymi Pan Mąż przycisnął świeżo przyklejone listwy:lol2: na ścianie gdzie listwy brak będzie zabudowa Obiecane zdjęcia umytych podłóg zbliżenie na jodełkę w sypialni Na deser kilka kwitnących piękności z mojego obecnego ogrodu. Ten przy nowym domu jest dopiero w planach więc jeszcze tak kwieciście w nim niestety nie jest Edytowane 14 Czerwca 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTASO 13.06.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Witaj Maratoso Para Elite Ceramic nazywa się Platinum - numer 5244-41 - to kolor który znajduje się na obudowie kominka i w kuchni. Na pozostałych ścianach salonu i holu są 2 jaśniejsze szarości Dziękuję zatem najciemniejszy to właśnie Platinum - numer 5244-41? garderoba piekna, taki kolor chcę mieć w pralni, muszę przejrzeć forum, bo gdzieś już czytałam jaka to farba czy on ma trochę zielonkawy odcień? Edytowane 13 Czerwca 2013 przez MARTASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Nie ma za co Martaso - ja podawałam gdzieś poniżej informację odnośnie numeru koloru w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.06.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Tutli podłoga niezmiennie mi sie podoba :rolleyes: mam takie pytanie czy nie został Ci jakiś kawałek płytki do odsprzedania ?? chetnie bym zobaczył na żywo przed zamówieniem :rolleyes: oczywiście pokryje koszty wysyłki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ivy podaj adres na priv to kawałek Ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTASO 13.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 tutli_putli ostatnie pytanie z serii męczących odnośnie Twojej farby z korytarza, rozumiem, że jest to farba Para Professional 260 (połysk eggschell) kolor o nazwie Stainlees numer 5244-24, czy bez dodania eggschell farba będzie matowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Seria Pary o nazwie Professional ma 3 stopnie połysku, min. eggschell i wtedy farba jest z numerem 260 - matowa będzie miała inny numer ale nie pamiętam czy 240 czy inny. Musiałabyś sprawdzic w necie albo u sprzedawcy dopytać.Daliśmy mat na ścianach w sypialni i w pokoju córki, ale oba kolory zostały zrobione na bazie pary o nazwie Velvet 1804 - i nie polecam, szczególnie ciemnych wybarwień. Po przejechaniu palcem albo dotknięciu czymkolwiek ściany na macie zostają białe smugi. Przy próbie zmywania zostają w miejscu starcia z woda ciemniejsze plamy. Te dwa pomieszczenia były malowane jako pierwsze i mocno żałuję, że nie dałam tam też eggshella z tej serii Professional Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 13.06.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 super ta tapeta w garderobie. a fugi w kuchni prawie nie widać. bardzo ładnie wszystko Wam się wykańcza. gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTASO 13.06.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dziękuję, idę poszperać w necie, ale mat chyba w tym momencie odpada a pokój córki pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Jak zrobię popołudniu aktualne zdjęcia to wstawię - może wieczorem albo jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 super ta tapeta w garderobie. a fugi w kuchni prawie nie widać. bardzo ładnie wszystko Wam się wykańcza. gratuluję. Fakt Pana Męża recyma ładnie to wszystko idzie - tylko wolno Płytki położone przez Pana Męża prawie bezfugowo - ale mimo wszystko wcisnęliśmy fugę żeby się brud w szparki nie dostawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.06.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Wczoraj był niby 13 ale u nas na przekór działy się same przyjemne rzeczy 1. Po dwóch tygodniach od złożenia potrzebnych papierów otrzymaliśmy odbiór domu Niniejszym budowa została zakończona i możemy legalnie zamieszkać w domku 2. Znaleźliśmy w końcu bardzo fajną rodzinę, która wynajmie od nas obecne mieszkanie od 01.07:lol2: 3. W przyspieszonym tempie musimy się w związku z tym wyprowadzić - mamy czas do 26.06 - bo nowi lokatorzy chcą mieć kilka dni na zwiezienie swoich rzeczy 4. Podpisaliśmy wczoraj już normalna umową z elektrownią - bo do tej pory buliliśmy za prąd budowlany jak za zboże:rolleyes: Dzisiaj o 11 przyjeżdża kamieniarz montować blat do kuchni. Fronty kuchni podobno mają być jutro ale zdążyłam juz poznać naszego pana stolarza i jak znam życie to jak będą po niedzieli to będzie super Teraz jeszcze na szybko zrobione zdjęcia pokoju Młodej - w którym aktualnie z mebli znajduje się tylko łóżko. Zastanawiam się tylko czy zmienic mu lokalizację, czy może zostać tak jak jest teraz pod oknem? Druga możliwość to ustawienie go bokiem do okna na wprost wejścia czyli w rogu między dwoma oknami. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.06.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 śliczności ten pokój Młodej , zupełnie inny niż wszystkie pokoje młodego pokolenia łożko jest rewelacyjne, gdzie ty znajdujesz takie cuda Moja podłoga nadal mi sie bardzo bardzo podoba :rolleyes: Z przeprowadzką dacie rade, juz jest tak ślicznie że niewiele brakuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 14.06.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 o rany - patrząc na pierwsze zdjęcie myślałam że inspiracje łóżka wkleiłaś ... to są totalnie nie moje klimaty ale efekt tak czy siak powala ! Moim zdaniem takie ustawienie łóżka jest fajne ... ale powinna zwyciężyć praktyczność i wygoda ,,, więc sama musisz zdecydować Ile lat ma właścicielka tego łoża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.06.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 matko, jakie super wiadomości. penie niezła adrenalina teraz, co? ale już za kilka dni jesteście w domu. łóżko na przeciwko drzwi, tak po środku, to chyba nie bardzo według feng-shui, czy tam innych wróżek. ale to chyba młoda powinna stwierdzić, gdzie się jej będzie dobrze spało, a nie tylko wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No i pięknie !!!!! U siebie ( kiedyś tam) planuję baaardzo podobnie. Cholera, zabrałas mi pomysła ! I co mam teraz zrobić ? Bardzo fajny młodziezowy pokój.....Wysublimowany gust ma ta Twoja latorośl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.06.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Hej tutli, chwilkę mnie nie było, a u Ciebie takie zmiany:jawdrop::jawdrop: Absolutnie wszystko mi się podoba i garderoba i tapeta i podłoga jodełkowa, okapowa rameczka, ale najbardziej urzekł mnie pokój córy- jest FENOMENALNY!!! Jestem zachwycona ciemnymi kolorami- jest tajemniczo, urzekająco i romantyczne (a nie ma ani śladu bieli, różu czy pastelowego błękitu:lol2:) Moim zdaniem łóżko może stać tak jak stoi- zmienić zawsze zdążysz. Jest bosko i padnę z wrażenia jak już wszystko urządzisz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.06.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Jezu - Dziewczyny! Ja nie wiem co ja mam Wam odpisać po tylu pochwałach - bardzo Wam dziękuję za tyle ciepłych słów:hug: Tak naprawdę To Wy jesteście cudowne i całe FM i wiele inspiracji czerpałam stąd właśnie. I wspaniałe również są wszystkie Wasze wnętrza i wskazówki, porady, krytyki i dobre słowa jakie tu można zawsze znaleźć. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Ivy - przepraszam paczkę nadam jutro, dzisiaj nie dałam rady dotrzeć na pocztę. Jeśli jutro poczta będzie otwarta to polecę jutro a jak nie to w poniedziałek. Cuda są często na allegro Mugatko - dzięki za Twoje słowa - wiem, że to nie Twoje klimaty bo bywam nie raz u Ciebie, taka pochwała tym bardziej cieszy Łóżko na razie zostaje tak jak jest bo Młoda twierdzi że tak jej się się najlepiej. Było już przestawiane po wszystkich kątach więc chyba to ustawienie wygra. Kasiu - ja tam w fengszuję i inne takie nie wierzę. Co najwyżej w żyły wodne Będziemy mieć w tym tygodniu niezły za...cz, aż się boję czy się zdążymy ze wszystkim obrobić. Pewnie i na FM będzie i mniej czasu ale obiecuję, że nadrobię po przeprowadzce. Mari - ja to myślałam, że w Vip klubie masz swoje wnętrza ale jakoś nie trafiłam Ja myślę że u Ciebie będzie dużo ładniej i pewnie ja wtedy będę Ci zazdraszczała Pomysła miała Młoda, ja na początku oponowałam jeśli chodzi o kolorystykę ale biję się w pierś - NIE MIAŁAM RACJI! Dziecię moje pewnie taki zwariowany gust to po mamusi plastyczce odziedziczyło W końcu od życia płodowego katowane wszystkim co się z matki wariatki zainteresowaniami i pracą wiąże Aga - a ja na początku chciałam dziecięciu pastelki przeforsować:rotfl:i teraz mi wstyd jest W ogóle to super, że powróciłaś na forum:yes: Edytowane 14 Czerwca 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.06.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Dzisiaj dzień upłynął pod hasłem - montujemy blat w kuchni. Po zamontowaniu wszystkiego okazało się, że jednak dajemy jeszcze cokolik z kamienia na mugaty. Początkowo miało go tam nie być, ale chyba jednak całość lepiej będzie wyglądać jak się cokolik pojawi. Oczywiście tak jak myślałam przesuwa się termin dostarczenia frontów - tym razem mają być we wtorek:D Tymczasem zdjęcia blatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts