Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a teraz ciąg dalszy niespodziewanie przerwanej wczorajszej fotorelacji :)

Okap w kuchni dostał dekoracyjną ramkę :)

P6110047.JPG

P6110048.JPG

mugaty białą fugę epoksydową :)

P6110054.JPG

garderoba tapetę :)

P6100033.JPG

P6110037.JPG

P6130098.JPG

Zastanawiam się jakie dać oświetlenie w garderobie? Może macie jakieś propozycje - zwisy będą w ilości 3 szt

w garderobie płytki ułożone tradycyjnie jak deski ze spontanicznymi przesunięciami

Nie patrzymy na pudełka z płytkami, którymi Pan Mąż przycisnął świeżo przyklejone listwy:lol2:

na ścianie gdzie listwy brak będzie zabudowa

Obiecane zdjęcia umytych podłóg

P6110064.JPG

zbliżenie na jodełkę w sypialni

P6110045.JPG

P6110042.JPG

P6110041.JPG

Na deser kilka kwitnących piękności z mojego obecnego ogrodu. Ten przy nowym domu jest dopiero w planach więc jeszcze tak kwieciście w nim niestety nie jest :)

P6120066.JPG

P6120069.JPG

P6120072.JPG

P6120074.JPG

P6120079.JPG

P6120077.JPG

P6120080.JPG

Edytowane przez tutli_putli

Witaj Maratoso :)

Para Elite Ceramic nazywa się Platinum - numer 5244-41 - to kolor który znajduje się na obudowie kominka i w kuchni. Na pozostałych ścianach salonu i holu są 2 jaśniejsze szarości :)

Dziękuję :)

zatem najciemniejszy to właśnie Platinum - numer 5244-41?

garderoba piekna, taki kolor chcę mieć w pralni, muszę przejrzeć forum, bo gdzieś już czytałam jaka to farba :) czy on ma trochę zielonkawy odcień?

Edytowane przez MARTASO

Seria Pary o nazwie Professional ma 3 stopnie połysku, min. eggschell i wtedy farba jest z numerem 260 - matowa będzie miała inny numer ale nie pamiętam czy 240 czy inny. Musiałabyś sprawdzic w necie albo u sprzedawcy dopytać.

Daliśmy mat na ścianach w sypialni i w pokoju córki, ale oba kolory zostały zrobione na bazie pary o nazwie Velvet 1804 - i nie polecam, szczególnie ciemnych wybarwień. Po przejechaniu palcem albo dotknięciu czymkolwiek ściany na macie zostają białe smugi. Przy próbie zmywania zostają w miejscu starcia z woda ciemniejsze plamy. Te dwa pomieszczenia były malowane jako pierwsze i mocno żałuję, że nie dałam tam też eggshella z tej serii Professional

super ta tapeta w garderobie.

a fugi w kuchni prawie nie widać. bardzo ładnie wszystko Wam się wykańcza. gratuluję.:)

Fakt Pana Męża recyma ładnie to wszystko idzie - tylko wolno :lol2:

Płytki położone przez Pana Męża prawie bezfugowo - ale mimo wszystko wcisnęliśmy fugę żeby się brud w szparki nie dostawał.

Wczoraj był niby 13 ale u nas na przekór działy się same przyjemne rzeczy :wiggle:

1. Po dwóch tygodniach od złożenia potrzebnych papierów otrzymaliśmy odbiór domu :) Niniejszym budowa została zakończona i możemy legalnie zamieszkać w domku :rotfl:

2. Znaleźliśmy w końcu bardzo fajną rodzinę, która wynajmie od nas obecne mieszkanie od 01.07:lol2:

3. W przyspieszonym tempie musimy się w związku z tym wyprowadzić - mamy czas do 26.06 - bo nowi lokatorzy chcą mieć kilka dni na zwiezienie swoich rzeczy :D

4. Podpisaliśmy wczoraj już normalna umową z elektrownią - bo do tej pory buliliśmy za prąd budowlany jak za zboże:rolleyes:

Dzisiaj o 11 przyjeżdża kamieniarz montować blat do kuchni.:wiggle: Fronty kuchni podobno mają być jutro ale zdążyłam juz poznać naszego pana stolarza i jak znam życie to jak będą po niedzieli to będzie super :D

Teraz jeszcze na szybko zrobione zdjęcia pokoju Młodej - w którym aktualnie z mebli znajduje się tylko łóżko.

P6130090.JPG

P6130091.JPG

28hn56IDp43P3STwuFpYdIjj-Qne_JaU9BrLdnm5-ao=w956-h717-no

Zastanawiam się tylko czy zmienic mu lokalizację, czy może zostać tak jak jest teraz pod oknem? Druga możliwość to ustawienie go bokiem do okna na wprost wejścia czyli w rogu między dwoma oknami. Co o tym myślicie?

o rany - patrząc na pierwsze zdjęcie myślałam że inspiracje łóżka wkleiłaś ...

to są totalnie nie moje klimaty ale efekt tak czy siak powala !

Moim zdaniem takie ustawienie łóżka jest fajne ... ale powinna zwyciężyć praktyczność i wygoda ,,, więc sama musisz zdecydować :)

Ile lat ma właścicielka tego łoża ? :)

matko, jakie super wiadomości. :yes:

penie niezła adrenalina teraz, co? ale już za kilka dni jesteście w domu.

łóżko na przeciwko drzwi, tak po środku, to chyba nie bardzo według feng-shui, czy tam innych wróżek. ale to chyba młoda powinna stwierdzić, gdzie się jej będzie dobrze spało, a nie tylko wyglądało.

Hej tutli,

chwilkę mnie nie było, a u Ciebie takie zmiany:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Absolutnie wszystko mi się podoba i garderoba i tapeta i podłoga jodełkowa, okapowa rameczka, ale najbardziej urzekł mnie pokój córy- jest FENOMENALNY!!! Jestem zachwycona ciemnymi kolorami- jest tajemniczo, urzekająco i romantyczne (a nie ma ani śladu bieli, różu czy pastelowego błękitu:lol2:)

Moim zdaniem łóżko może stać tak jak stoi- zmienić zawsze zdążysz.

Jest bosko i padnę z wrażenia jak już wszystko urządzisz:yes:

Jezu - Dziewczyny! Ja nie wiem co ja mam Wam odpisać po tylu pochwałach - bardzo Wam dziękuję za tyle ciepłych słów:hug:

Tak naprawdę To Wy jesteście cudowne i całe FM i wiele inspiracji czerpałam stąd właśnie. I wspaniałe również są wszystkie Wasze wnętrza i wskazówki, porady, krytyki i dobre słowa jakie tu można zawsze znaleźć.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivy - przepraszam paczkę nadam jutro, dzisiaj nie dałam rady dotrzeć na pocztę. Jeśli jutro poczta będzie otwarta to polecę jutro a jak nie to w poniedziałek.

Cuda są często na allegro :D

Mugatko - dzięki za Twoje słowa - wiem, że to nie Twoje klimaty bo bywam nie raz u Ciebie, taka pochwała tym bardziej cieszy :)

Łóżko na razie zostaje tak jak jest bo Młoda twierdzi że tak jej się się najlepiej. Było już przestawiane po wszystkich kątach więc chyba to ustawienie wygra.

Kasiu - ja tam w fengszuję i inne takie nie wierzę. Co najwyżej w żyły wodne :D Będziemy mieć w tym tygodniu niezły za...cz, aż się boję czy się zdążymy ze wszystkim obrobić. Pewnie i na FM będzie i mniej czasu ale obiecuję, że nadrobię po przeprowadzce.

Mari - ja to myślałam, że w Vip klubie masz swoje wnętrza ale jakoś nie trafiłam :(

Ja myślę że u Ciebie będzie dużo ładniej i pewnie ja wtedy będę Ci zazdraszczała :)

Pomysła miała Młoda, ja na początku oponowałam jeśli chodzi o kolorystykę ale biję się w pierś - NIE MIAŁAM RACJI! :lol2: Dziecię moje pewnie taki zwariowany gust to po mamusi plastyczce odziedziczyło :D W końcu od życia płodowego katowane wszystkim co się z matki wariatki zainteresowaniami i pracą wiąże

Aga - a ja na początku chciałam dziecięciu pastelki przeforsować:rotfl:i teraz mi wstyd jest ;)

W ogóle to super, że powróciłaś na forum:yes:

Edytowane przez tutli_putli

Dzisiaj dzień upłynął pod hasłem - montujemy blat w kuchni. Po zamontowaniu wszystkiego okazało się, że jednak dajemy jeszcze cokolik z kamienia na mugaty. Początkowo miało go tam nie być, ale chyba jednak całość lepiej będzie wyglądać jak się cokolik pojawi.

Oczywiście tak jak myślałam przesuwa się termin dostarczenia frontów - tym razem mają być we wtorek:D

Tymczasem zdjęcia blatu:

P6140110.JPG

P6140103.JPG

P6140100.JPG

P6140105.JPG

P6140101.JPG

P6140102.JPG