Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja myślę że u Ciebie będzie

Pomódlmy się za to ! :rolleyes:

Kochana u mnie w VIP-ie nie ma nic ciekawego, oprócz osób, które tam przychodzą. Mamy taką mini kawiarenkę :)

Mamy miec dom, ale cos nam nie wychodzi. Ktoś nas przeklął czy co ?

Same kłopoty.....

Dlatego też, pozwolisz, ze przynajmniej u Ciebie, nacieszę swoje zapłakane oczęta, co ?

Już ktoś wprowadził serię głupich pytań, więc i Ja sie podepnę.

Pytanko numer jeden.

Skąd zlew kuchenny ? Czy nie boisz sie obtłukiwania ? Ja tak i dlatego ciężko mi się do niego przekonać. Nie zmienia to faktu, że jest przecudnej urody i chyba jako jedyny ze wszystkich zlewów świata, pasuje do tego typu kuchni jak ulał.

Pytanko numer dwa.

Skąd łóżko córki ? Też chciałam Ludwikowskie ale z własną chorą akcja tuningową. Mam problem ze znalezieniem łóżka w odpowiednich wymiarach.

Szukam 180x200 a wszędzie znajduję 140 lub 160 i to też rzadko.

Marimag - no przykro mi bardzo, że nie wychodzi z domem ale głowa do góry i nie trać nadziei a na pewno i dla Was przyjdzie odpowiedni czas na budowanie :)

Będę trzymała kciuki żeby się udało. :)

Zlew to Domsjo z Ikea - nie mam pojęcia jak to będzie z tym obtłukiwaniem. Pewnie jest takie ryzyko, że się może obić ale tak bardzo ten zlew był moim marzeniem, że praktyczna strona w ogóle mnie nie interesowała :D Chociaż gdzieś czytałam że to raczej mało prawdopodobne przy normalnym użytkowaniu. I tak mało zmywam w zlewie - bo zmywarka za mnie odwala całą brudną robotę.

Łóżko młodej kupiliśmy we Wrocławiu - ale wcześniej wynalazłam je na allegro.

Muszę Cię zmartwić wałkowałam ten temat rozmiarów ze swoim małżeńskim łóżkiem i nie ma szans na większe, oryginalne, francuskie łóżko niż do materaca 150 cm. Chyba, że zrobiłby Ci ktoś takie na zamówienie - tylko wtedy koszt kolosalny pewnie będzie. Ewentualnie polecam śledzić Ci stronę Camelote - albo pogadać z jej francuskim właścicielem, może coś by się udało mu sprowadzić większego?

Jak nie lubię ciemnych pomieszczeń-pokoi, tak wpadałam jak śliwka w kompot :D i zmieniłam zdanie :p Pokój Twojej córci jest fantastyczny!!!

Łóżko w oknie, jak i samo łóżko cud!!!! Nie zmieniać nic!!!

Marta ja też nie lubiłam ciemnych pomieszczeń i mocno się denerwowałam szalonym pomysłem mojej pociechy - ale nie dało rady wybić jej z głowy ciemnych ścian. Jedyne czym się pocieszałam, to tym że sam pokój jest bardzo jasny bo ma dwa wielkie okna. :D Na szczęście dla Młodej pokój się obronił. Podczytywała ze mną co piszecie i słyszę dzisiaj tylko "a nie mówiłam!":lol2:

Tutli - pokój córki piękny. Ja chcę taką sypialnię!!!:yes::yes::yes:

Karram cóż ja Ci mogę powiedzieć - ja myślę, że założysz w końcu jakiś swój wątek i choćby na razie inspiracje będziesz mogła zbierać. I wkrótce pochwalisz się wnętrzami?

Marta będę się raczej trzymać kolorystyki z ramy łóżka..myślałam, myślałam i nic innego tam jakoś nie widzę.

Chyba to najlepszy pomysł :rolleyes: jakoś nie pomyślałam , byłam przekonana że napiszesz białe :p

Choć wydaje mi się że obie wersje by pasowały:rolleyes:

Białe miały być w pierwszej wersji ale im dłużej się nad nimi zastanawiam i przeglądam zdjęcia ewentualnych egzemplarzy tym jakoś mniej mam do nich przekonanie. Ale ponieważ nigdy nie mówię nigdy i bywam nieobliczalna to nie wykluczone, że jak trafiłabym na coś bezwzględnie urzekającego to mogło być i białe:D

Dziękuję Ci Tuśka, ale póki co to nawet najmniejszego swiatełka w tunelu nie widać :sick:

Nie będziemy się budować. Myslimy o kupieniu czegoś gotowego, ale ceny w naszej wsi są :mad:

Co do mebelków u córki to w kolorze ramy łózkowej jak najbardziej ale widziałabym tez jeszcze coś czarnego dla podkreslenia i wprowadzenia akcentów.

Złoto też będzie tam wskazane.

Nosz kurna, poszalałabym......:(

Nie bylo mnie kilka dni a u Ciebie takie zmiany! Wszystko podoba mi sie niesamowicie. Garderoba z tapeta, listwami i podloga wyglada pieknie. Spizarka obok kuchni to moje niestety niewykonalne marzenie, z przesuwanymi drzwiami wyglada u Ciebie pieknie. O takim okapie myslalam tez u nas, na razie wybralismy troche inny ale nie wykluczone ze do wlasnie takiego wrocimy :) okap jest mocowany 80 cm nad blatem?

Widze tez ze masz baterie dokladnie taka jak chce :D gdzie ja kupilas?

Gratuluje przeprowadzki za niedługo :)

Dziewczyny odpisze na szybko. Ponieważ lodówka i pralka została przewiezione do nowego domu - śpimy od wczoraj już na stałe na nowych włościach. Jestem wykończona - wszędzie bałagan i w nowym i starym lokum są wszędzie kartony i masa rzeczy do spakowania lub wypakowania:sick: Nie mam z tego powodu czasu na forum ani możliwości zrobienia zdjęć bo wszędzie jest bałagan;)

Marimag:hug:- złoto bedzie na pewno, czarny jakoś nie koniecznie mi tam pasuje, ale temat biorę do przemyślenia

Illu - dzięki jak już ogarnę ten chaos to wtedy będzie czas na zdjęcia bo na razie nie ma co pokazywać:lol:

okap jest mocowany 80 cm nad blatem?

Widze tez ze masz baterie dokladnie taka jak chce :D gdzie ja kupilas?

Molliczku tak okap jest 80cm nad blatem, jest jeszcze nie wykończony a bateria jest z Ikea, podobnie jak zlew.

buziaki dla wszystkich

śpimy od wczoraj już na stałe na nowych włościach. Jestem wykończona - wszędzie bałagan i w nowym i starym lokum są wszędzie kartony i masa rzeczy do spakowania lub wypakowania:sick: Nie mam z tego powodu czasu na forum ani możliwości zrobienia zdjęć bo wszędzie jest bałagan;)

A to nam się zbiegło w czasie :) Gratuluję tutli