Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witam,

jestem po lekturze prawie całego dziennika, a trafiłam na Wasz dom szukając płytek imitujących drewno. W moim salonie leży już Ceramiche Gardenia Orchidea Rovere Naturale, ale mam wielki problem z doborem fugi - i do Ciebie, tutli putli, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Miałam chwilowy pomysł na antracytową fugę, która miałaby podkreślić podziały między płytkami, ale biegam po fotkach płytek udających drewno w internecie i nigdzie nie ma ciemnej fugi, zawsze jasna zbliżona do koloru płytek. Niełatwo jednak dobrać coś do tych płyteczek. Boję się, że złym kolorem fugi zepsuję cały efekt tej podłogi. A jakie fugi zastosowaliście na swoje Rovere Naturale?

Witam,

jestem po lekturze prawie całego dziennika, a trafiłam na Wasz dom szukając płytek imitujących drewno. W moim salonie leży już Ceramiche Gardenia Orchidea Rovere Naturale, ale mam wielki problem z doborem fugi - i do Ciebie, tutli putli, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Miałam chwilowy pomysł na antracytową fugę, która miałaby podkreślić podziały między płytkami, ale biegam po fotkach płytek udających drewno w internecie i nigdzie nie ma ciemnej fugi, zawsze jasna zbliżona do koloru płytek. Niełatwo jednak dobrać coś do tych płyteczek. Boję się, że złym kolorem fugi zepsuję cały efekt tej podłogi. A jakie fugi zastosowaliście na swoje Rovere Naturale?

Witaj miło

u mnie jest elastyczna fuga z Mapei w kolorze cementowym :) Nie pamiętam już numeru ale to jest ta jaśniejsza

Witaj miło

u mnie jest elastyczna fuga z Mapei w kolorze cementowym :) Nie pamiętam już numeru ale to jest ta jaśniejsza

Wielkie dzięki! W ogóle jestem bardzo wdzięczna za ten blog, bo gdybym przypadkiem na niego nie trafiła, pewnie miałabym na podłodze Woodentic albo Holtzer, a te płyteczki Ceramiche Gardenia są o niebo ładniejsze! Miałam okazję porównać na żywo moją próbkę z Woodentic'iem, naprawdę zupełnie inny wzór. Jesteśmy w nich zakochani, bo są podobne do siebie wzorem niektóre sztuki, ale na 27 m2 salonu nie mogę znaleźć 2 identycznych. I bardzo lubię ten odcień, taki trochę ciepły, trochę zimny. Dziękuję raz jeszcze za inspirację! Kominek też u Was jest piękny, szukam czegoś podobnego ale w biokominkach.

Na naszych Rovere Naturale planuję wypróbować fugę antracyt, bo chciałabym podkreślić podziały na podłodze. Zobaczymy jak to wyjdzie, jeśli nie wyjdzie - od razu uciekam w jaśniejsze szarości. Jeszcze raz dziękuję! :-)

Jestem więc drugą osobą, której ogromnie pomógł Twój blog, również bardzo dziękuję. W maju poszukując płytki drewnopodobne trafiłam na Twój blog i zakupiłam rovere naturale od Pana z Zakopanego. Teraz jestem na etapie fugi. W garderobie Panowie położyli toffi Cersanitu i jest trochę blada. Na szarości nie wpadłam, spróbuję więc. Jeszcze raz dziękuję.

Jestem więc drugą osobą, której ogromnie pomógł Twój blog, również bardzo dziękuję. W maju poszukując płytki drewnopodobne trafiłam na Twój blog i zakupiłam rovere naturale od Pana z Zakopanego. Teraz jestem na etapie fugi. W garderobie Panowie położyli toffi Cersanitu i jest trochę blada. Na szarości nie wpadłam, spróbuję więc. Jeszcze raz dziękuję.

Ja się zdecydowałam na Ceresit Caramel. Nałożyłam trochę fugi na kilka płytek i kolor wygląda naprawdę dobrze, zbliżony do ciemniejszych odcieni na płytce.

• 2 weeks później...

Witam, ja pierwszy raz w tych pięknych wnętrzach, przywędrowałam przypadkiem szukając płytek Tower Hill. Nie wiem jak to się stało że dopiero teraz.

Bardzo mi przykro z powodu Taty.:-((

Jeśli to nie problem ( bo pewnie głowy nie masz teraz do tego), czy moge spytać czy kupowałaś plytki podłogowe do małej łazienki gdzieś w internecie? (Szukam sprawdzonego sklepu)

Poszukuję takich tylko sama nie wiem czy czarno białe czy biało czarne. mieszkam w małej mieścinie, i nigdzie tych płytek niestety nie mogę zobaczyć na żywo, więc tylko internet mi pozostaje.

Jeśli mogłabyć jeszcze wrzucić kilka zdjęć tej łazienki, lub samej podłogi z mozaiką w rogach. (byłabym wdzięczna)

Witam Kochani - starych i nowych podczytywaczy ::hug:

Ogromnie się cieszę że mimo mojej małej aktywności - jeszcze mój dziennik może pomagać :wiggle:

Bardzo jestem ostatnio zabiegana i parę niekoniecznie miłych historii znowu się po drodze przytrafiło. jak wiadomo nieszczęścia lubią chodzić parami.

Ale mniejsza z tym...

Dom Pod Dębem - co do kominka niestety nie pomogę - nie mam pojęcia o bio... Można by jedynie zastosować fortel i taki bio kominek wstawić np w drewniana stylową angielską obudowę albo w obudowę ze sztukaterii np od Oraca.

Kaja 2 - mnie ta szarość najlepiej pasowała. u mnie jej praktycznie nie widać ale może to dla tego że moje fugi podłogowe mają max 2 mm.

KasiaC79

Wszystkie fotki wnętrz mojego domu wstawię po niedzieli. Podczas przeprowadzki zaginął mi gdzieś kabel od aparatu i czytniki kart. już zamówiłam nowe powinny dojść w przyszłym tygodniu to będę mogła w końcu skopiować zdjęcia na kompa. Aktualnie mam tylko foty z telefonu a te są w kiepskim stanie. Jeśli możesz poczekać i jeszcze Cię to intersuje to zapraszam koło czwartku :)

Tutli, jestes wielka !!!!

Wreszcie jakis porządny i szanujący sie sklep !

Takie płytki to marzenie wielu ,ale ceny zaoceaniczne rozwalają !!!!

Zresztą...sama wiesz :)

Chciałabym byc pierwszym klientem, ale niestety....

Czy dla oddanych, wiernych i stale kibicujących kolezanek, będa jakies mega rabaty ???? :rolleyes:

Czy ten sklep to tylko z glazurą czy cos jeszcze ?

Miałabym kilka sugestii ;)

Hej Tutli, jak fajnie,że sie odezwałaś :hug:

Cierpliwie wyczekiwałam fotek twojego domu, już zwątpiłam, że wrócisz na fm, a tu proszę będą foty i jaki NEWS! własny biznesik z takimi pięknymi płytkami :wave: to ja juz nóżani przebieram na ten internetowy sklep http://emoty.blox.pl/resource/tuptup.gif

Mam nadzieję, ze Fortuna sie do Ciebie w końcu uśmiechnie i odtąd już tylko szczęście będzie wam sprzyjało.

Uściski zostawiam :hug:

Mari na razie będą tylko płytki ale z czasem kto to wie. Zobaczymy z moim wspólnikiem jak to się wszystko rozkręci.

- wszelkie sugestie poproszę na priv :)

Oczywiście że dla wiernych przyjaciół z FM rabaty przewidziane. W końcu gdyby nie to forum to kto wie czy kiedykolwiek odważyłabym się na taki krok

Vesi no miałam nadzieję, że powklejam masę fot przez weekend a tu czytniki i kable amba zeżarła i nie mam jak tego ściągnąć z aparatu

Kurcze jak ja normalnie się stęskniłam za Wami