Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tutli !

1. Płytki fajne. Kiedyś takich szukałem. Cholery pierwej dostałem , niż znalazłem. Będziesz miała zbyt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...

2. Mam taki pomysł. Nam, tu, znajomym z forum, choćby na priv wyślij stronkę sklepiku, a my już dalej, dalej. / Po aferze na forum z reklamami i linkami do firm uczestników forum, chyba nie możesz i [ nie warto ] oficjalnie wklejać linków /.

2 a . Myślę, że wszyscy TU się wpisujący, przez cichą aklamację wyrażą na to zgodę.

Kochani wielkie dzięki dla Wszystkich za entuzjastyczne przyjęcie moich planów płytkowo-sklepowych - więcej na ten temat będzie już za kilka tygodni.

Tymczasem wrzucam kilka fotek z obiecaną lata świetlne temu - kuchnią :)

Oczywiście brakuje jeszcze paru detali takich jak np. roleta w oknie, gdzieniegdzie wystają jeszcze nie zagospodarowane kable itp.

PB100399.JPG

PB100369.JPG

PB100370.JPG

PB100371.JPG

PB100388.JPG

PB100415.JPG

PB100353.JPG

PB100402.JPG

PB100346.JPG

PB100334.JPG

PA040281.JPG

PB250425.JPG

PB120424.JPG

Tusia, pytanko/a....

Z czego masz meble ?

Co masz na podłodze ?

Ile metrów ma kuchnia ?

Wyszło slicznie. :)

Hej Mari

już odpowiadam i ślicznie dziękuję :D

- meble są z MDF,

- na podłodze jest płytka marmurowa, wielkości 30x30cm

- kuchnia ma zdaje się 16m2? (16 albo 18 )

Hej Tutli :bye:

Gratuluję z okazji otwarcia biznesu :hug:.

Jeśli będziesz w nim miała więcej takich perełek jak pokazałaś to sukces murowany!!!!!!

Takie płytki jak wkleiłaś są zazwyczaj pierońsko drogie - a wiem że dużo osób takich szuka :yes:.

Kuchnia - pięęęęęęęęęęęękna!!!!

Dopracowana w każdym szczególe i ma swój niepowtarzalny klimat!!!

Ja zachwyciłam się stołem - cudo!!!!

Pozdrowionka zostawiam :hug:

Kurcze, tyle się rozpisałam i mi wcięło :( Wiec szybciutko napisze tylko że jesteś mistrzynią w łączeniu różnych materiałów i dodatków! Piękne wnętrza, cudna kuchnia, blaty, drzwi, podłogi- miodzio! A o płyteczkach też chętnie się dowiem, choć u siebie już nie mam miejsca na nie ;)

Witaj Tutli, chciałam się przywitać i powiedzieć jest pięknie, na prawdę pięknie. Gratuluję wyboru frontu szafek, wiem coś o tym, sama musiałam tłumaczyć godzinami o jaki front chodzi, bez wystającego filogą. Detal okapu klasa,bok wiszącej szafki pięknie przetłoczony. Pilasty, listwy i gzymsy to jest!!! BRAWO

O kurcze...ogromnie dziękuję za tyle pochwał mojej domowym sposobem robionej kuchni. Przeczytałam co napisałyście Panu Mężowi bo to wszystko jego robota poniekąd. Tzn. może po kolei...: Długo szukałam stolarza, który wykonałby mi kuchnię w takim stylu nie rujnując przy tym budżetu. I jak trudno się nie domyślić - takiego nie znalazłam. Wzięliśmy się więc z Panem Mężem sami do roboty. Najpierw rozrysowaliśmy projekt. Później żeby zaoszczędzić czasu i dłubaniny sprawdziliśmy czy nie da się gotowych korpusów i wyposażenia kupić w Ikea - dało się. Następnym krokiem było zamówienie u Pana stolarza od drzwi - pasujących mi frontów i wszelkich, listew, pilastrów itp.

Uchwyty wyszukałam gdzieś w sieci. Pozostało to wszystko poskręcać ,co zgrabnie uczynił Pan Mąż i zwieńczyć to wszystko blatem - co uczynił kamieniarz. Może nie powinnam pisać ale być może komuś to doda wiary że jak bardzo się chce to można nie przepłacać i mieć wymarzone meble :) Koszt całej kuchni z granitowym blatem (ale bez sprzętu AGD) zamknął się w 15tyś. w tym jest jeszcze zlew i bateria :)

A ile przy tym satysfakcji mamy. :) No i ewentualne pretensje o niedoróbki też możemy mieć jakby co do siebie.

Stół natomiast powstał z odnowionego moimi rękami postumentu od maszyny po mojej babci i marmurowego blatu kupionego okazyjnie za 450zl na allegro. Piękna włoska carrara z podobno XIX wiecznego stolika. Całość do kupy poskładał oczywiście Pan Mąż :D

Edytowane przez tutli_putli

Tutli,nie masz pojecia z jaką niecierpliwością czekałam na Twoją kuchnię. Podloga jest przepiekna i jeszcze raz dziekuje Ci za namiary na nią i szybka odpowiedz.Rzadko piszę ale dzielnie śledzę wiele wątkow, Twoj dom i mieszkanie Magdy ZZZ to miejsca,w ktorych chcialabym zamieszkać. A kuchnię tez planuję w metodzie Ikeowo-mieszanej. Mam nadzieję,ze moj domek bedzie chociaż w połowie tak piękny jak Twoj.

Tutli_Putli, oficjalnie wychylam się w tym wątku, chociaż podczytuję go od dawna. Twoje pomysły są zachwycające. Przyglądałam się im, a potem widziałam Twoją nieobecność i powrót. Przyjmij, proszę kondolencje z powodu odejścia Twojego Taty. Cieszę się, że czujesz się już lepiej, bo to widać po Twoim zapale.

Twoja kuchnia, jak i cała reszta, jest piękna. Twój dom jest pełen smaku. Podziwiam Was za to, jak zrobiliście kuchnię. Wielkie brawa! Podłoga jest śliczna, to ta sama, co w holu?

No i zazdroszczę upolowanego marmuru, ale kąsek! Aż nabrałam ochoty na coś takiego.

I w końcu gratuluję pomysłu na biznes. U mnie łazienka wymaga generalnej przeróbki, więc... kto wie...