Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tutli, kuchnia piękna...właściwie innej niż piękna się u Ciebie nie spodziewałam :D

Świetnie dobrane uchwyty szafek - pasują do żyrandola :)

Moniś hehe akurat trochę, żyrandol dobierałam do uchwytów i klamek - ale fajnie się zgrały i tez bardzo mi się podoba:D

Małgosiu,

Kuchnia PRZEPIĘKNA!!!! Jesteś polską Candice Olson :). Naprawdę jestem pod wrażeniem. Zdradź proszę, czy panel frontowy osłaniający okap zrobił równiez stolarz i jest on - panel, nie stolarz :) - z mdf-u?

Convallaria - Kochana jesteś - ale teraz to pojechałaś z tą Candice Olson :oops: ( swoja droga uwielbiam jej program i wnetrza:rolleyes:) daleka droga przede mna aby takiej Candice dorównać i nawet w snach nie próbowałabym :lol2:

Panel jest dziecinnie prosty w swoim wykonaniu - zabudowa z karton gipsu pomalowana ceramiczną, kuchenną ,białą farba z Pary + listwy sztukateryjne z Oraca

Tutli_Putli, oficjalnie wychylam się w tym wątku, chociaż podczytuję go od dawna. Twoje pomysły są zachwycające. Przyglądałam się im, a potem widziałam Twoją nieobecność i powrót. Przyjmij, proszę kondolencje z powodu odejścia Twojego Taty. Cieszę się, że czujesz się już lepiej, bo to widać po Twoim zapale.

Twoja kuchnia, jak i cała reszta, jest piękna. Twój dom jest pełen smaku. Podziwiam Was za to, jak zrobiliście kuchnię. Wielkie brawa! Podłoga jest śliczna, to ta sama, co w holu?

No i zazdroszczę upolowanego marmuru, ale kąsek! Aż nabrałam ochoty na coś takiego.

I w końcu gratuluję pomysłu na biznes. U mnie łazienka wymaga generalnej przeróbki, więc... kto wie...

Iw serdecznie się cieszę że w końcu się ujawniłaś bo też jestem cichym podglądaczem Twojego wątku. I baaaardzo Ci dziękuję za dobre słowo :)

Płytki podłogowe ( poza małą łazienką) w zasadzie mam tylko w 2 rodzajach - czarno biały marmur hol, kuchnia/ spiżarnia i duża łazienka oraz w pozostałych pokojach klepkę gresową dębopodobną z Gardenii. Mam nadzieję że biznes wypali i oczywiście dla Forumek będą zniżki :)

Tutli kuchnia piękna, zaczęłam się już zastanawiać, czy nie cofnąć mojego "nigdy szafek wiszących":) genialna, nieprzekombinowana:yes:

a płytki :jawdrop: czekam na szczegóły:) bardzo się cieszę:)

Kochana dziękuję Ci za gratulacje. Co do mebelków gdyby moja kuchnia była większa to pewnie też nie dałabym tych witrynek i byłyby inne rozwiązania. Przy takim metrażu jednak okazały się niezastąpione. No i gdzieś muszę pomieścić porcelanę, której już się trochę nazbierało i szkoda chować ją do zamkniętych szafek.

Tutli,nie masz pojecia z jaką niecierpliwością czekałam na Twoją kuchnię. Podloga jest przepiekna i jeszcze raz dziekuje Ci za namiary na nią i szybka odpowiedz.Rzadko piszę ale dzielnie śledzę wiele wątkow, Twoj dom i mieszkanie Magdy ZZZ to miejsca,w ktorych chcialabym zamieszkać. A kuchnię tez planuję w metodzie Ikeowo-mieszanej. Mam nadzieję,ze moj domek bedzie chociaż w połowie tak piękny jak Twoj.

Rossi ja tam nie wątpię że będzie piękniejszy i cieszę się razem z Tobą bo uwielbiam moje podłogi z tego gresu :yes:

Hej Tutli :bye:

Gratuluję z okazji otwarcia biznesu :hug:.

Jeśli będziesz w nim miała więcej takich perełek jak pokazałaś to sukces murowany!!!!!!

Takie płytki jak wkleiłaś są zazwyczaj pierońsko drogie - a wiem że dużo osób takich szuka :yes:.

Kuchnia - pięęęęęęęęęęęękna!!!!

Dopracowana w każdym szczególe i ma swój niepowtarzalny klimat!!!

Ja zachwyciłam się stołem - cudo!!!!

Pozdrowionka zostawiam :hug:

Adamcia :hug: Ja tam nadal jestem zakochana w Twojej kuchni i nic tego nie zmieni - podglądam sobie od czasu do czasu i wzdycham czemu moja taka mała i w ogóle :(

• 2 weeks później...
Tutli, kiedyś napisałaś mi na priva, że Twoje listwy przysufitowe mają 15 cm. Zapomniałam wtedy zapytać: przy jakiej wysokości ścian dałaś taki rozmiar listew? Ja będę miała docelowo 2.65 cm i zastanawiam się, czy nawet 12 cm nie będą zbyt wysokie dla moich pomieszczeń. Może lepiej dać 9-10 cm...

Witam,

długo mnie nie było, budowa pochłania cały wolny czas. A tu takie cuda! Piękna, cudowna kuchnia! Śliczne płyteczki będą w Twoim sklepie. Ja myślę, że jak się rozkręcisz, to czeka Cię kariera architekta wnętrz! :-) Z takimi pomysłami i wyczuciem smaku! Mam nadzieję, że plany się ułożą po myśli i biznes się ułoży, a sprawy prywatne w 2014 roku będą tylko powodem do radości! Tego Ci życzę i do następnego razu!

Tutli, kiedyś napisałaś mi na priva, że Twoje listwy przysufitowe mają 15 cm. Zapomniałam wtedy zapytać: przy jakiej wysokości ścian dałaś taki rozmiar listew? Ja będę miała docelowo 2.65 cm i zastanawiam się, czy nawet 12 cm nie będą zbyt wysokie dla moich pomieszczeń. Może lepiej dać 9-10 cm...

U mnie to jest wysokość ścian dokładnie 2,78 - więc wydaje mi się że u Ciebie mogą być jednak za wysokie te 15tki.

Kochani

z okazji nadchodzącego Nowego Roku 2014

życzę Wszystkim dużo zdrowia szczęścia, miłości, jak najmniej zmartwień

i żeby każdemu spełniło się choć jedno maleńkie marzenie :hug:

http://us.123rf.com/450wm/mitay20/mitay201310/mitay20131000201/23892910-rok-konia-szczesliwego-nowego-roku-2014.jpg