Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie za wiele się zmienia w moim domu, ale od czasu do czasu coś tam nowego się pojawia.

Na początek Pana Męża zdolnymi rączkami wykonana do holu ławeczka na buty :)

DSCN0503.JPG

DSCN0502.JPG

_IH4mlm7DbSQm0iAPWxNmxMeYs65azYTadXDwhLje8s=w582-h819-no

...żal mi było budzić kocicę - ale to też nowość :D

Zajawka z "małej czarnej". Na razie zrezygnowałam z planowanych sztukaterii, ponieważ jak wyszło w praktyce - na czerni mega mocno widać wszelkie zakurzenia. Listwy kupione stoją gdzieś w kącie a ja się zastanawiam czy je kleić na ściany czy nie?

Tymczasowo zawisła też stara rama od obrazu wyposażona w lustro. W ubiegłym tygodniu dotarła wreszcie zakupiona na Westwingu lampa z Bizotto.

DSCN0529.JPG

DSCN0528.JPG

hol i część salonu została też wyposażona w takie oto kinkieciki

PA310323.JPG

Ankieta wypełniona :) Powodzenia w biznesie - widzę, że piękne rzeczy będą dostępne.

Na pewno zajrzę :) Tylko kwiecień to za krótko - wykańczam się w połowie następnego roku :)

Witaj serdecznie mi_mała. :) Dziękuję za udział w ankiecie i jeśli tylko spodoba Ci asortyment zapraszam w przyszłym roku do sklepu.

Witam się ciepło, gratuluję kuchni, wytrwałości i efektu. WOW :) Czy mogłabym się dowiedzieć co to za dwie przecudnej urody lampeczki nad blatem w kuchni?

Także czekam na informację o sklepie. Płytki cudo, nie opędzisz się od klientek - na bank :)

Witam Dzazguniu i dziękuję za dobre słowo. :) Oświetlenie do kuchni sprowadzałam z zagranicy. Natknęłam się na nie na hamerykanskim ebayu.

Witam się u Ciebie cieplutko,domek przecudny :) Wszystko spójne i dopracowane,pozazdrościć talentu męża:rolleyes: Wiem, że masz ogrzewanie podłogowe elektryczne i w związku z tym chciałam zapytać co kładliście na styropian przed kablami:) Czy jesteś ogólnie zadowolona z wyboru takiego właśnie ogrzewania? Gdy ja odpowiadam pytającym ,że będę ogrzewać dom elektrycznie to patrzą na mnie co najmniej dziwnie,domek ma 110m.Pozdrawiam:)

tutli to ,ze piękny masz dom już pisałam ,ale proszę napisz mi co to za płytki na podłodze (szachownica) chodzi mi konkretnie raczej o te białe kwadraty jakby marmurowe) i widzę ,ze macie wysokie białe listwy przypodłogowe , jesteś z nich zadowolona? i jakiej są firmy?

Franiu płytki na podłodze to faktycznie naturalny marmur, bianco carrara i nero marquina. Listwy przypodłogowe mają 15cm wysokości są z lakierowanego mdf i robił je ten sam stolarz, który wykonał nam drzwi. Jestem bardzo zadowolona ponieważ idealnie chronią sciany, ślicznie wyglądają, nie niszczą się i są mimo swojej bieli mało brudzące.

Witam się u Ciebie cieplutko,domek przecudny :) Wszystko spójne i dopracowane,pozazdrościć talentu męża:rolleyes: Wiem, że masz ogrzewanie podłogowe elektryczne i w związku z tym chciałam zapytać co kładliście na styropian przed kablami:) Czy jesteś ogólnie zadowolona z wyboru takiego właśnie ogrzewania? Gdy ja odpowiadam pytającym ,że będę ogrzewać dom elektrycznie to patrzą na mnie co najmniej dziwnie,domek ma 110m.Pozdrawiam:)

Ana na nas do tej pory patrzą jak na swirow jak mówimy, że mamy wszystko poza kominkiem na prąd. Kable devi leżą na siatkach z drutu, które są zatopione w warstwie betonu. Unoszą się jakby bezpośrednio nad styropianem. Na styropian już nic nie dawalismy. Styropian był położony grafitowy pod ogrzewanie. Jesteśmy bardzo zadowoleni bo ogrzewanie się sprawdza jest czyste i bezobsługowe. Jak ktoś ze mną polemizuje to wyciągam rachunek. Ostatni wyniósł za 2 miesiące niecałe 1500 zł za wszystko. Czyli ogrzewanie domu, pranie, zmywanie, gotowanie pieczenie, grzanie ciepłej wody, rekuperator, oświetlenie i korzystanie z mediów typu Internet radio/tv. Itd itp. Poprzednie 2 miesiące to było 1300zł a kolejny będzie w kwietniu. Kominek mamy zwykly bez płaszcza wodnego. Dom ma 202m2 z garażem ale w garażu i pralni oraz w spiżarni nie ma ogrzewania czyli kabli. Ogrzewamy więc ok 170m2.

Edytowane przez tutli_putli

Ławeczka pierwsza klasa! Zdolny mąż ;) Ankieta wypełniłam i czekam z niecierpliwością bo zakochałam się w arabesce, ale czuję że cena mnie zabije:confused: Mam nadzieję, że będziesz łaskawa dla forumowych fanatyczek ;)

Dardurko jak tylko ruszy sklep wyślę Wam linki na priv :) Co do cen trudno mi teraz powiedzieć czy to będzie dużo czy mało ponieważ będą to mozaiki. Ale już pisałam, że dla fanatyczek i fanatyków z forum będą względy specjalne :)

cześć Tutli, kopę lat :hug:

gratuluję biznesu. mam nadzieję, że wszystko Ci się uda, co sobie zaplanowałaś.

a czy w związku z tym etat w naszym zawodzie porzuciłaś?

ps. już Ci pisałam, że masz zdolnego męża. ławeczka utwierdza w tym przekonaniu. śliczna.

Kasia w imieniu męża dziękuję. Co do pracy to raczej jeszcze nie jest ten moment żeby porzucać zawód, ale mam nadzieję, że z czasem tak właśnie będzie.

Ty już po urlopie wróciłaś czy nadal się byczysz?:p