Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

Fantastyczna ławeczka, pięknie sie prezentuje, ależ masz zdolnego Pana Męża :wiggle: pewnie sie posypią zamówienia na takie ławeczki do Pana Męża:D

A czemu tylko zjawka małej czarnej? :p ta zjawka to niczym z pałacu :)

Zajawka bo ona taka mała, że trudno w niej sfotografować wszystko na jednym zdjęciu ;:D

Pan Maż faktycznie zdolna bestyjka tylko niestety mocno zapracowany. Na co dzień to on jest korpoludek na kierowniczym stanowisku i na nic nie ma czasu. Ławeczki i inne takie prace w domku pyka w ramach relaksu po godzinach żeby się od kompa oderwać :p :lol:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żeby nie było, że w "małej czarnej" jest tylko lustro z umywalką wstawiam dwie pozostałe zajawki.

Mała jest ta łazieneczka i nie ma jak jej ogarnąć na jednym foto.

http://fotozrzut.pl/zdjecia/3d8f54b5dd.jpg

http://fotozrzut.pl/zdjecia/417868a9a1.jpg

Hej tutli, ja także melduję, że grzecznei wypełniłam ankietę. No i nie będę oryginalna gdy napiszę, że arabeska jest moim faworytem ;)

Obawiam się tylko, dokładnie jak dardurdka, że cena zwali mnie z nóg. Ale pocieszam się, że jeśli nie na całą łazienkę, to może chociaż na kawałek nad umywalkę będzie mnie stać :p

Podrzuć mi link, gdy tylko sklep ruszy, bardzo proszę...

P.S. ławeczkowy

Bardzo, bardzo zdolny mąż :yes::yes::yes::yes::yes:

a mojego od kompa ciężko oderwać, bo dla niego to nie tylko praca, ale też relaks (u niego wyzwanie=relaks)

Żeby nie było, że w "małej czarnej" jest tylko lustro z umywalką wstawiam dwie pozostałe zajawki.

Mała jest ta łazieneczka i nie ma jak jej ogarnąć na jednym foto.

http://fotozrzut.pl/zdjecia/3d8f54b5dd.jpg

http://fotozrzut.pl/zdjecia/417868a9a1.jpg

Jednak trochę brakuje tych sztukaterii na ścianach. Wizualizacja z nimi była rewelacyjna :)

Jednak trochę brakuje tych sztukaterii na ścianach. Wizualizacja z nimi była rewelacyjna :)

No właśnie ja się cały czas waham czy je kleić czy nie? Ale też mi jest pusto na tych ścianach, tylko tego cholernego kurzu się boję ;)

Ale pewnie jak mi tu nagadacie to je w końcu każę 'Panu Mężu" przykleić:p

napisałam Ci pw, ale nie odpisujesz - to nie wiem czy doszło... piszę więc tutaj :)

hej :)

piękna łazieneczka :)

ja swój mały kilek też planuję w czarnych barwach :)

czy możesz mi powiedzieć na jakiej wysokości od podłogi masz zamontowaną baterię podtynkową??? bo ciągle dumam nad tym...

no i jak się sprawdza farba w łazience przy umywalce????

pozdrawiam i czekam na sklepik :)

Kochana już piszę. Na ścianie mam czarna farbę ceramiczną z Pary i sprawuje się rewelacyjnie. Ściana koło umywalki jest intensywnie wycierana ponieważ często się chlapie. Jak na razie nic się nie dzieje farba jest jak nowa i twarda jak skała, Z powodzeniem i bez obawy można ja kłaść w takich newralgicznych miejscach.

Wysokość baterii to 101 cm do środka wylewki. Ale będzie to chyba uzależnione od wzrostu tych, którzy będą ją użytkowali. U nas średnia wzrostu to 170cm i dla nas taka wysokość jest w sam raz. :)

Cześć Gosiu, :)

ankieta ponownie wypełniona. O kupon pewnie się kiedyś upomnę ;)

Mała łazienka genialna, ale jednak brakuje na ścianach tych sztukaterii.

Farba z Pary rewelacyjna. Teraz zaproponowałam ją Klientce na dużej scianie w salonie. Wyglada super. Ty masz tę typowo czarną? :rolleyes:

Magda będę musiała je przykleić prędzej czy później. Jednak dobrze że nie zrobiliśmy tego od razu bo w tej łazience był już mały wypadek. Pan Mąż musiał zdemontować kabinę bo gdzieś podciekała woda pod brodzik. Podczas demontowania drzwi od kabiny wyslizgnely mu się i roztrzaskaly w drobny mak. Na szczęście jemu nic się nie stało ale drzwi upadając uszkodziły całą ścianę tam gdzie jest kontakt, pilaster od drzwi i nawet kawałek podłogi :/ Nie wyobrażam sobie co było gdyby wtedy na ścianach były te sztukaterie i lustro. Oczywiście musieliśmy wymienić całą kabinę. Para sprawdziła się przy malowaniu zaprawek na uszkodzonej ścianie - w ogóle nie widać różnicy. Co do koloru czerni to teraz nie pamiętam, która to była bo Para ma całą gamę i czerń czerni nie rowna :/ Wydaje mi się ze kupiłam taką, którą Ty mi zaproponowalas, na pewno jest z połyskiem eggschel. Miała ładną nazwę i chyba była z historycznej serii? Edytowane przez tutli_putli

dzięki :hug:

u mnie też 170cm to średnia - i właśnie dumałam czy 100 czy 110 dać

jesteś kolejną osobą, która mówi że ta Para właśnie świetna... muszę się przespać z tematem, bo jest koszmarnie droga :( mężo na bank się nie zgodzi jak się dowie cenę... muszę jakoś po cichu ciułać na nią :D

dzięki :hug:

u mnie też 170cm to średnia - i właśnie dumałam czy 100 czy 110 dać

jesteś kolejną osobą, która mówi że ta Para właśnie świetna... muszę się przespać z tematem, bo jest koszmarnie droga :( mężo na bank się nie zgodzi jak się dowie cenę... muszę jakoś po cichu ciułać na nią :D

Karolina ale ta farba jest bardzo wydajna i świetnie kryje. Poza tym jak porownasz cenę farb ceramicznych ogólnie dostępnych na rynku to Para wcale jakoś koszmarnie drogo nie wychodzi. Wcześniej używałam farb beckersa, levisa (o duluxie nie wspomnę bo najgorzej w tym zestawieniu wypada) i nie ma co tych farb porównywać do Pary. W Decorianie gdzie sprzedają Parę my wynegocjowalismy całkiem przyzwoite ceny, ale może dla tego, że kupowałam od nich wszystkie farby na prawie cały dom łącznie z sufitową. Do łazienki nie wyobrażam sobie innej niż ceramiczna. Natomiast jeśli podoba Ci kolorystyka Pary albo Benjamina Moor'a a chcesz przyoszczedzic to bierzesz konkretny numer koloru albo jego nazwę i idziesz do Castoramy i tam Ci dorabiaja identyczny na bazie np. Duluxa. :)

mi nie o kolor chodzi, tylko o właściwości - chciałam w kuchni za zlewem pomalować ścianę, no i w łazienkach: przy wannie, umywalkach, może kibelku właśnie... tylko to sporo farby - oooooooo a może jak się maluje agregatem to będzie mniejsze zużycie niż wałkiem :D to by mi się to bardziej opłacało

Ana na nas do tej pory patrzą jak na swirow jak mówimy, że mamy wszystko poza kominkiem na prąd. Kable devi leżą na siatkach z drutu, które są zatopione w warstwie betonu. Unoszą się jakby bezpośrednio nad styropianem. Na styropian już nic nie dawalismy. Styropian był położony grafitowy pod ogrzewanie. Jesteśmy bardzo zadowoleni bo ogrzewanie się sprawdza jest czyste i bezobsługowe. Jak ktoś ze mną polemizuje to wyciągam rachunek. Ostatni wyniósł za 2 miesiące niecałe 1700 zł za wszystko. Czyli ogrzewanie domu, pranie, zmywanie, gotowanie pieczenie, grzanie ciepłej wody, rekuperator, oświetlenie i korzystanie z mediów typu Internet radio/tv. Itd itp. Poprzednie 2 miesiące to było 1500zł a kolejny będzie w kwietniu. Kominek mamy zwykly bez płaszcza wodnego. Dom ma 202m2 z garażem ale w garażu i pralni oraz w spiżarni nie ma ogrzewania czyli kabli. Ogrzewamy więc ok 170m2.

Dziękuję za odpowiedź,utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że może z torbami nie pójdę:wiggle:Czyli na styropian daję siatkę zbrojoną ,kable i wylewka:) Myślę że mój mąż da rade z rozłożeniem tych kabli:rolleyes:Wielkie dzięki:)

Dziękuję za odpowiedź,utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że może z torbami nie pójdę:wiggle:Czyli na styropian daję siatkę zbrojoną ,kable i wylewka:) Myślę że mój mąż da rade z rozłożeniem tych kabli:rolleyes:Wielkie dzięki:)

Mój też sam rozkładał :) w moim dzienniku budowy powinny być jakieś zdjęcia, link jest w stopce na dole.

mi nie o kolor chodzi, tylko o właściwości - chciałam w kuchni za zlewem pomalować ścianę, no i w łazienkach: przy wannie, umywalkach, może kibelku właśnie... tylko to sporo farby - oooooooo a może jak się maluje agregatem to będzie mniejsze zużycie niż wałkiem :D to by mi się to bardziej opłacało

U mnie na całą łazienkę małą wyszła 1 puszka 0,9l - malowane było 2 razy :)

U mnie na całą łazienkę małą wyszła 1 puszka 0,9l - malowane było 2 razy :)

Farba jest faktycznie bardzo wydajna. Jeśli chodzi czarną to ta, która teraz użyłam to nazywa sie Forge Black no i tez ma to wykończenie eggshell. Jak znajdziesz chwilkę to zajrzyj do mnie. Na str. 77 mam zdjęcia. ;)

Łazienka rewelacyjna. Przepraszam, jeżeli już było, ale co to za muszla WC?

Ja nie tutli ale z tego, co pamietam :rolleyes: to jest ta

http://www.lineablue.pl/oferta/64/wc/320/ceramiczna-misa-wc-i-bidet-ego-lineablue