Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

Natomiast zdecydowałam w końcu o tym co zawiśnie w holu wybór padł na poniższe latarnie w ilości 3szt:

http://miviena.pl/gfx/big/1393858548.9531.jpg

Zostały zamówione więc nie ma już odwrotu.

Mam taką w wersji z 1 żarówką, z Westa i jestem z niej bardzo zadowolona. Kupiłam na Westwingu 4 różne lampy, ta prezentuje się właśnie najlepiej, mimo że z bliska wygląda raczej niepozornie (czarne rameczki z profilowanej blaszki, w które trzeba wpiąć szybki :) )

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iw one sa też w reguralnej sprzedaż np. w Mivienie, ja jedną biorę właśnie od nich a dwie udało mi się też kupić na Wescie z tym, że z niezłym rabatem. Nie dość, że na Wescie sporo tańsze niż w sklepie to jeszcze miałam kupon na 200 zl. :)

Ostatnio kompletnie brakuje mi czasu na wszystko, stąd spore zaległości i zaniedbania w galerii. Jednak od czasu do czasu pojawiają się w domku nowe gadżety. I żeby nie było, że żyję tylko oświetleniem to wklejam zakupiony już jakiś czas temu na Weście tradycyjny czajnik z gwizdkiem, który uwielbiam. :)

czajniczek%2B1.JPG

czajniczek.JPG

Temat lamp nad stół ugrzązł w martwym punkcie niestety. Chociaż ze względu na to, że te które muszę zwrócić były bardzo podobne do takiej jak na fotce poniżej, będę chyba właśnie szukać czegoś takiego. Oczywiście ten poniżej to Eichholtz kasbah oval w cenie przyprawiającej o ból zębów, szczególnie jak się ją pomnoży x 3 :sick:,więc mimo swej anielskiej urody odpada w przedbiegach.

http://www.luxdeco.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/k/a/kasbah-oval-chandelier.jpg

Natomiast zdecydowałam w końcu o tym co zawiśnie w holu wybór padł na poniższe latarnie Lanterns firmy Searchlight w ilości oczywiście 3szt:

http://miviena.pl/gfx/big/1393858548.9531.jpg

Zostały zamówione więc nie ma już odwrotu.

Mimo że na Westwingu dali ciała zrobiłam u nich kolejne zamówienie - dzisiaj w jednej z kampanii pojawiło się lustro jakiego długo szukałam w odpowiednim rozmiarze. Marzyło mi się bardzo lustro Constellation od Laury Ashley.

http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96/000010fbf/caab_orh550w550/5Laura-Ashley.jpg

Jednak mniejsze (65cm) było za małe a większe (104cm) niestety sporo za duże. Tymczasem na weście pojawiło się takie oto cudo w idealnym rozmiarze 89cm. http://static.westwing.pl/i/NL-PR630WWAHNQCNL-1-product.jpg

Lustro zawiśnie w klasycznym miejscu - czyli nad kominkiem.:lol2:

Z tematów oświetleniowych to zamówione zostały jeszcze kinkiety zewnętrzne - niestety ani czarne anie srebrne w rozsądnej cenie i pożądanym kształcie u nas nie do dostania, więc niestety muszą być w kolorze przecieranego mosiądzu. Tak sobie myślę, że jak bardzo mi będzie ten kolor zgrzytał to je przemaluje na czarno i tyle. Kinkiety są z hiszpańskiej firmy Faro a nazywają się Dado-G.

http://photos05.redcart.pl/templates/images/thumb/647/0/0/pl/0/templates/images/products/647/8d300e2f4f51f519f901108f7f8e2fea.jpg

Mam pewną watpliwość ..czy to lustro zawsze było tylko lustrem ??

cudnie wygląda :) czy on się nadaje również na płytę gazową ?

Mugatko - dziękuję :) ja go na indukcji używam. Ale chyba był przeznaczpny na wszystkie rodzaje płyt on od spodu jest też emaliowany. Nie mogę zlokalizować pudełka niestety bo tam był opis.

Fajny czajnik. Ewidentnie kupiony aby pasował do kuchennej podłogi ;)

P.S.

Czy możesz zdradzić, gdzie sprzedają takie wzorzyste czajniki?

Moniss kupiłam go w lutym na Westwingu. Ale jak sprawdzalam po producencie to można go było kupić bez problemu przez ebay od niemieckich sprzedawców. Oczywiście producenta nie pamiętam ale to jakaś niemiecka firma. Jak dorwe pudełko to mogę napisać dokładnie co i jak.

Moniss kupiłam go w lutym na Westwingu. Ale jak sprawdzalam po producencie to można go było kupić bez problemu przez ebay od niemieckich sprzedawców. Oczywiście producenta nie pamiętam ale to jakaś niemiecka firma. Jak dorwe pudełko to mogę napisać dokładnie co i jak.

Będę więc poszukiwała wzorzystych czajników na Westwing, bo zauważyłam, że sporo akcji co pewien czas sie powtarza (kilka dni temu znów były moje wakacyjne kieliszki).

Ale jeśli natkniesz się na pudełko po czajniku, to chętnie się dowiem co to za frma :)

• 2 weeks później...

hej Tutli,

mam wreszcie chwile na pobieganie bo ulubionych wątkach, więc wpadłam, a tu proszzz jakie cudeńka, lustro jest fantastyczne, koniecznie pokaż jak zawiśnie. A czajnik; WOW! jak z bajki Alicja w krainie czarów, robi wrażenie i doskonale pasuje w Twojej kuchni. Też bym go uwielbiała. no i zazdroszcze wyboru kinkietów, ja ponad dwa lata szukam plafonu-latarenki nad wejście do domu i nic ładnego nie mogę znaleźć.

buziaki :)

Heh pan Darek faktycznie zabił ćwieka tym pytaniem, też nie zakumałam :razz:

• 2 weeks później...

Cześć Vesi

Dzięki za ciepłe słowa :hug:

Niestety u mnie czasu coraz mniej na cokolwiek. :(

Moja zła passa z Westwingiem trwa nadal. Dzisiaj dotarło moje wymarzone lustro - i okazało się po rozpakowaniu przy kurierze, że ma potrzaskane promienie. W związku z tym przesyłka nie została odebrana. Wyć mi się chce normalnie w związku z tym bo nie wiem gdzie ja teraz znajdę takie cudne lustro w odpowiednim rozmiarze i w takiej fajnej cenie. :bash::cry::confused:

Oj szkoda lustra, ja też ze strachem otwierałam przesyłkę z lustrami marokańskimi, na szczęście dotarły całe. Westwing faktycznie słabo zabezpiecza lustra do transportu, szkoda, myśle że dużo na tym tracą, ja wcześniej jedno tez odsyłałam rozbite, było zapakowane w jeden zwykły karton i jedynie na rogach usztywnione styropianem, masakra...

Tutli, na pewno uda Ci sie kupic to wymarzone lustro :hug:

a z nowych widziałam na belgijskim wescie ;) tylko takie jakieś bardziej rdzawe złoto ;)

Dardurko no za granicą to ja całą masę widziałam ale zazwyczaj nie chcą wysyłać luster do innego kraju. Jak by Ci się coś rzuciło w oczy o średnicy między 80 - 90 cm. Wszelkie namiary mile widziane. Teraz z Westwigu to się boję już lustra zamawiać bo widziałam jak było zapakowane.

Co do koloru to w moim przypadku najlepsze jest klasyczne złoto lub tzw. szampańskie.

Edytowane przez tutli_putli

Oj szkoda lustra, ja też ze strachem otwierałam przesyłkę z lustrami marokańskimi, na szczęście dotarły całe. Westwing faktycznie słabo zabezpiecza lustra do transportu, szkoda, myśle że dużo na tym tracą, ja wcześniej jedno tez odsyłałam rozbite, było zapakowane w jeden zwykły karton i jedynie na rogach usztywnione styropianem, masakra...

Tutli, na pewno uda Ci sie kupic to wymarzone lustro :hug:

Vesi opakowane było faktycznie fatalnie wiec nic dziwnego, że się uszkodziło.:(

Mam ostatnio przez te nieudane zamówienia jakiegoś doła normalnie. :( Nie dość że mnie jakieś grypowe choróbsko złapało i już drugi tydzień nie puszcza to jeszcze wczoraj całą radość straciłam po tej kolejnej przygodzie z przesyłką. I na znalezienie lustra w Polsce w odpowiednim rozmiarze i przystępnej cenie straciłam już nadzieję. Za granica co znajdę coś fajnego to nie wysyłają poza obręb swojego kraju.:(