tutli_putli 15.12.2014 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 No własnie, a jeszcze musisz zasłonki na czymś powiesić, czyli następny wydatek karnisze. Ewelyna - ja mam już zamontowane wszędzie gdzie potrzeba i maskowane listwami przysufitowymi prowadnice. Więc ten problem na szczęście odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.12.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 No przecież wiadomo, że gdy zobaczyłam, to od razu pomyślałam o Tobie http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/07/08/c0/0708c062406b0a55de8ffe3962307b4a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.12.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Gosiu, zostawiam świąteczne życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 24.12.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=295601&d=1419450106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.12.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/96/09/35/9609359051cfe70bf55ae491d7a5599d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.12.2014 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Dziękuję serdecznie za pamięć i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/40/da/f6/40daf6573b24ac2b8b135e1e943ac47e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 10.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Wszystkiego najlepszego w nowym roku! Co słychać dobrego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.01.2015 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Ewelyna a dziękuję bardzo. strasznie mi czas w tym roku zapinkala do przodu, niestety:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.01.2015 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Chcąc nie chcąc wróciłam w końcu do wałkowania tematu salonu. Jak wiadomo z elementów stałych, które w nim są nie do ruszenia jest antyczna komoda i odziedziczony po przodkach stół. Reszta wymaga uzupełnienia, wymiany, korekt lub odnowienia. Brakuje w nim przede wszystkim jeszcze zasłon, nowych krzeseł i do wymiany pójdą za jakiś czas pewnie też kinkiety, itd. "Cudowny różowiasty" komplecik wypoczynkowy czeka na renowację stelaża i zmianę koloru tapicerki Salon ma 49m2 więc mały chyba nie jest, ale jego ogromnym mankamentem jest to, że z powodu różnych dziwnych zawirowań podczas trwania naszej budowy kominek nie został umieszczony centralnie (czego nie możemy odżałować), a stój jadalniany 2,5 metrowy z krzesłami wylądował na końcu salonu pod oknem :/ w związku z tym symetria legła w gruzach. Ludwikowy zestaw ze zdjęcia zostanie ustawiony przed kominkiem. Przećwiczyliśmy już to ustawienie w święta i całkiem nam to rozwiązanie przypadło do gustu, dało wrażenie przytulności i było bardzo wygodne. Jednak po przesunięciu ludwiczków trzeba coś wygodnego ustawić na środku przed komodą z tv i tutaj rodzi się dylemat. Mianowicie czy stawiać na przeciw siebie jeszcze dwie dużo większe (od tych które widać na zdjęciach) sofy? Czy nie lepiej będzie tam wyglądać jednak jedna sofa z dwoma fotelami lub sofa z fotelem i podnóżkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.01.2015 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Tutli, masz fantastyczny salon, wreszcie pokazałaś całość Mi pierwsza na myśl wpadła sofa w kształcie U przed tv. Chcesz zachować styl ludwikowski, czy wolisz współczesną klasykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2015 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A ja bym ludwiki zostawiła tam gdzie stoją, a przed kominek ustawiła coś wygodnego do siedzenie typu fotel (a nawet dwa). Jak najbardziej może być z innej bajki niż ludwikowski komplecik, lub ludwikowy styl ale w odjechanej aranżacji kolorystycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.01.2015 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A ja bym ludwiki zostawiła tam gdzie stoją, a przed kominek ustawiła coś wygodnego do siedzenie typu fotel (a nawet dwa). Jak najbardziej może być z innej bajki niż ludwikowski komplecik, lub ludwikowy styl ale w odjechanej aranżacji kolorystycznej Moniss ludwiczki na pewno nie zostaną w tym miejscu z jednego ważnego względu - są niewygodne. Świetnie nadają się do posiedzenia na sztywno i w ładnej sukienczce przy kawce. Natomiast do pobyczenia się przed tv już niekoniecznie. Dla tego w tym miejscu musi być wygodna sofa, na której np. mój Pan Mąż mógłby sobie czasem uciąć poobiednia drzemkę przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.01.2015 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Tutli, masz fantastyczny salon, wreszcie pokazałaś całość Mi pierwsza na myśl wpadła sofa w kształcie U przed tv. Chcesz zachować styl ludwikowski, czy wolisz współczesną klasykę? Vesi a dziękuję bardzo Mam już wybrany konkretny wzór. Będzie taki jak na inspiracjach poniżej. Nie wiem tylko cały czas czy dawać 2 te sofy czy tak jak pisałam sofa + fotele? http://www.athomeinlove.com/wp-content/uploads/2013/12/pair-of-yellow-sofas.jpg http://1.bp.blogspot.com/-XSX0sNfHp9w/TjwzBoKvfPI/AAAAAAAABY8/4dPr-qbKnN4/s640/ciscocouch.png Edytowane 18 Stycznia 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.01.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 To daj dwie sofy a jak mąż utnie drzemkę, a Ty będziesz mieć ochotę też poleżeć przed tv, a nie posiedzieć, to druga sofa Twoja wtedy też ładnie na środku salonu będziesz mieć symetrie, stół i ludwiki będą poboczne, jakby odrębne strefy. Będzie super z dwiema sofami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.01.2015 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Tak tylko ze te sofy są dużo większe niż te które stoją aktualnie. Ten większy ludwik ma zaledwie 172cm całkowitej długości i 62cm głębokości. Natomiast, ta którą chce kupić jest długa na 207cm i głęboka 112cm. Stawiając dwie boję się że salon może zostać mocno przytloczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.01.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Żeby unaocznić sobie i Wam problem, zrobiłam dzisiaj przemeblowanie. Ustawiłam "różowego" przed kominkiem, tam gdzie będzie stał docelowo i narysowałam kredą (tam gdzie miałby stanąć) na podłodze prostokąty o wymiarach dwóch sof, położyłam na nie dodatkowo szary papier bo kreda słabo wyszła na zdjęciach. Szary papier jest o 12cm węższy od docelowej szerokości właściwej sofy. Jak na to patrzę to moim zdaniem potwierdzają się moje obawy. Z dwoma sofami będzie według mnie tego za dużo. Zrobi się nam "slalom gigant" z wąziutkimi przesmykami na przejścia. Same oceńcie ale niewiele tego miejsca wkoło zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.01.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Hej Tuśka Widzę, że kombinujesz jak koń pod górkę. Gdybys jeszcze wrzuciła zgrabny rzucik z zaznaczonymi otworami okiennymi i drzwiowymi to by było super. W tytule wątku masz...eklektycznie więc odważę się zaproponować zupełnie prostą ale idącą raczej w nowocześność kanapę/naroznik w kształcie litery U. Podzieli Ci salon na strefy a przy odpowiednim doborze modelu i kolorystyki, może zniknąć. Dołozysz fajnych poduch i dekoracje w postaci męża śpiocha i będzie fajnie. Mam jeszcze kilka propozycji ale to dopiero jak rzucik wkleisz bo chcę sie upewnić czy nie gadam bzdur. PS. Propozycja wstawienia kilku kolejnych małych sofek kojarzy mi się z hotelowym fłaje lub komisem meblowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 W tytule wątku masz...eklektycznie więc odważę się zaproponować zupełnie prostą ale idącą raczej w nowocześność kanapę/naroznik w kształcie litery U. Też to miałam zaproponować, albo chociaż L-kę, jeśli U się nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.01.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 no faktycznie, spore te sofy, tak blisko siebie nie mogą stać, hmmmm...trzeba poszukać inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.01.2015 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Dziewczyny zdecydowanie L czy tzw. narożnik odpada. Miałam taki w starym mieszkaniu i nie chcę więcej. Taki mebel mocno ogranicza możliwości ewentualnego przestawiania. Jak już raz stanie to się go nie ruszy, tkwi jak monument jakiś. U mnie często odbywają się duże zjazdy rodzinne i było już tak, że i prawie 40 gości na obiedzie musiałam usadzic za stołem. Nie wyobrażam sobie wynoszenia takiej zwalitej L. Za to sofa czy fotel wszędzie się wcisnie jakby cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts