lw 19.01.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Dołączę się do zachwytów nad salonem i jego potencjałem.Dwie takie sofy, to rzeczywiście, raczej za dużo. Ale sama sofa jest piękna i bardzo "Twoja". Kolejna ważna rzecz, o której wspomniały dziewczyny, to SYMETRIA. Warto ją podkreślić na środku salonu, żeby nie wyszedł misz-masz, o którym trafnie wspomniała marimag.Tak więc, może kanapa tyłem do tarasu-przodem do TV i po bokach 2 fotele? Są na tyle rozłożyste, że także na nich można się pięknie wylegiwać. Pomyśl, może pomiędzy nimi, zamiast stolika dać stolik tapicerowany lub puf, który robiłby ewentualnie za podnóżek podnosząc komfort wylegiwania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 **Iw** taki układ o jakim piszesz będzie chyba najtrafniejszym rozwiązaniem. Napisz jeszcze, które masz fotele na mysli bo ja jak na razie mam upatrzona sofę ale bez foteli - identycznych jak ona nie mają do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.01.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Tusia, a pamietasz o sofce którą ci pokazywałam ? Tam są i pojedyncze kanapy i fotele Salon ma wielki metraż, ale przez te okna jest nieustawny. Czy wszystkie sie otwierają czy sa jakies fixy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Pamiętam ale ona jest ogromna Będzie zbytnio zwalitym eksponatem w takim salonie i przytłoczy wszystko. Otwierane jest tylko to okno na przeciw komody, reszta to fixy Wiem ze jest nieustawny - pisałam już o tym, ale wyszło jak wyszło i się teraz muszę z tym bujać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.01.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 **Iw** taki układ o jakim piszesz będzie chyba najtrafniejszym rozwiązaniem. Napisz jeszcze, które masz fotele na mysli bo ja jak na razie mam upatrzona sofę ale bez foteli - identycznych jak ona nie mają do kompletu. o... szczerze mówiąc, myślałam, że są fotele do kompletu z sofą. Jeśli się nie mylę, w MG takie były albo bardzo podobne. I to w b. dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 19.01.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (...) L czy tzw. narożnik odpada (...) Taki mebel mocno ogranicza możliwości ewentualnego przestawiania. Jak już raz stanie to się go nie ruszy, tkwi jak monument jakiś. U mnie często odbywają się duże zjazdy rodzinne i było już tak, że i prawie 40 gości na obiedzie musiałam usadzic za stołem. Nie wyobrażam sobie wynoszenia takiej zwalitej L. Za to sofa czy fotel wszędzie się wcisnie jakby cos. Jeszcze nie mam co urządzać (jestem na etapie projektu) ale już rozważam namiętnie wszelkie możliwości urządzenia wnętrza... I wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem może być sofa modułowa... Jestem ciekawa na ile to uniwersalne rozwiązanie może być solidne? PS - przyjemnie się Was podczytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 baratom - witaj Nie mam pojęcia na ile to jest solidne, ale z pewnością nie widzę jakoś takiej sofy w swoim salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.01.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 No to pobujamy sie razem...jesli pozwolisz of kors Daj sie namówić na naroznik. Myślałam o modułowym. W razie zlotu rodzinnego, zgrabnie porozsuwasz sobie moduły w rózne katy i stworzysz klubowa atmosferkę. Kto będzie chciał pogadac z dala od stołu, podczas wyluzowania przed/po konsumpcji, będzie sobie miał gdzie klapnąć. Powiem Ci szczerze, że nijak mi się nie widza kolejny fotele na nóżkach i kolejne sofki...bez wzgledu na ich styl i kolorystykę. Za duzo tych nóżek, podłokietników tych siedzisk w jednym pomieszczeniu. Pomyslałam o dosunieciu sofy do okna, licząc że to fix a tu znowu zonk bo to jedyne się otwiera. Jest jeszcze jedna opcja, ale wiem że jak ja zaproponuje to mnie ubijesz wzrokiem przez monitor... Wyjechałabym z tym stołem w inne miejsce, ale pamietam zabawę z ustawieniem lamp nad stołem i wiem, że mnie pogryziesz... Mimo, ze pewnie powiesz, że zmiana jest ABSOLUTNIE nie możliwa to jednak stworzyłabyś 3 strefy. Jedna, przechodziłaby łagodnie w drugą. Pierwsza: Strefa ciszy, herbatki z hrabiną i czytanie poezji... Druga: Stół i wszystko to co sie tam dzieje a przecież nie dzieje sie non stop więc często i cisza w tym miejscu i po dosunieciu krzeseł wiecej miejsca na przejście do strefy trzeciej. Trzecia: Strefa głośna...Chrapanie przerywane okrzykami lub łkaniem przy romansidłach... Podczas gdy ktos będzie uzytkował trójkę nie będzie przeszkadzał w kulturalnych spotkaniach w jedynce. Widzisz to ? Komoda mogła by zostac jako pomocnik przy stole a tv można by przewiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 **Iw** a to mnie rozgryzłaś :D W MG na pewno jest ten zestaw ale fotele i sofa są w różnych szarościach. I można by do niej jeszcze ewentualnie inne fotele dopasować Natomiast Marimag pisze o sofie Prim z Olty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Mari nie będę Cię ubijać - ale to wszystko odpada. Na wielki narożnik nikt mnie nie namówi a tym bardziej mojego lubego , pisałam już dlaczego. Całkowite poprzestawianie stref odpada bo nie wyobrażam sobie kucia ścian sufitów itd. w celu pozmieniania elektryki. Stół musi być pod oknem bo tam obiady jadamy okazjonalnie - na co dzień jemy w kuchni. Poza tym on musi stać w dobrym świetle ponieważ ze względu na jego rozmiary ja często na nim pracuje (maluje, rysuje itd) i wtedy kiedy to robię nikomu nie przeszkadzam. Bieganie do niego jak są goście też jakoś wcale mi nie przeszkadza - wielokrotnie przerabiałam i jest naprawdę bardzo dobrze nam z nim w tym miejscu. Ja już dwa lata się z tym tematem "sofowym" bujam i chyba wreszcie doszłam do jakiegoś konsensu ze sobą i z lubym, który tu jednak też ma coś do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.01.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 witaj tutli_putli wczoraj jak zobaczyłam twój salon w całej okazałości, to sobie pomyślałam, tak jak Mari, że chyba najlepiej byłoby rozdzielić te wypoczynkowe kąciki stołem , ale nie odważyłam się napisać, bo lampy już przystosowane dziś czytam, że absolutnie nie, bo lampy itd, itp...... ale jak już tak jeździsz z tymi meblami i kombinujesz.... może odwrócić kąt telewizyjny w stronę okna? może telewizor zmieściłby się na filarze między oknami? widzę tam gniazdko można by go zawiesić nawet w ramie jak obraz.... kanapę wtedy ustawić przodem do okna, albo jakoś na środku , albo przy ścianie.. (??) bufet można by przestawić bliżej stołu... szkoda po prostu zastawiać takie piękne, duże, otwierane okno kanapą (latem pewnie masz tam wyjście na taras, co?) tu podobny do twojego układ z takim pomysłem.... http://i.dobrzemieszkaj.pl/i/14/50/97/940/salon-z-kominkiem-ten-projekt-cie-1.jpg pozdrawiam bardzo serdecznie.... będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witaj Catti Tak duży telewizor na filarze się nie zmieści Dziewczyny na tym etapie nie zmienię układu salonu. Za dużo by trzeba przerabiać. TV ma przystosowaną ścianę pod siebie. Są w niej poprowadzone w specjalnym otworze kable, których jak zawisnie nie będzie widać, podejścia pod kinkiety itd. Poza tym mamy ogrzewanie podłogowe elektryczne więc wszystkie meble muszą być na nóżkach. To o czym piszecie może będzie do wykonania ale za parę lat jak się zabierzemy do kolejnego malowania, wtedy może przy okazji uda mi się przemycić taką rewolucję. Znowu mam mętlik w głowie i nie wiem już sama czy nie zostawić tego wszystkiego w cholerę i poczekać do tego czasu jeszcze te dwa, trzy lata i wtedy zabrać się na dobre za domeblowanie salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.01.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Znowu mam mętlik w głowie i nie wiem już sama czy nie zostawić tego wszystkiego w cholerę i poczekać do tego czasu jeszcze te dwa, trzy lata i ....... ej no..... Tutli, nie załamuj się.... dom jest przede wszystkim do mieszkania..... dopiero w drugiej kolejności do wyglądania! kup po prostu mniejsze, wygodne dwie kanapy... dla każdego po jednej i podnóżek.... w zależności od pory roku albo potrzeb przestawisz je jak chcesz.... raz na przeciwko siebie, raz w kąt... i git! nawet ektorpy by ci tam pasowały choć przypuszczam, że wolisz coś bardziej eleganckiego.... ja moimi jestem zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.01.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A ja przyłączam się do płaczu nad ustawieniem kominka:D. Takie cudo, wtłoczone w sam kąt pokoju! Nawet te ludwiczki wyglądają przy nim na za duże.! A wracając do właściwego tematu, to moim zdaniem Lui najlepiej doradziła - szeroka sofa tyłem do okna i ze dwa fotele przed nią. Wygugluj sobie Candice Olson - jakiś czas temu puszczano jej program "boskie wnętrza". Ile ona potrafiła rzeczy w jednym pomieszczeniu upchnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.01.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 **Iw** a to mnie rozgryzłaś :D W MG na pewno jest ten zestaw ale fotele i sofa są w różnych szarościach. Ale odcień szarości (jeśli dobrze rozumiem), to żaden problem. To są meble robione na zamówienie, wystarczy wybrać tkaninę taką samą dla obydwu produktów. I jeszcze dwa słowa o kształcie foteli, wg mnie muszą być dokładnie do kompletu z sofą, żeby nie mnożyć form i jak najbardziej różniące się kształtem od ludwików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Jestem Małgosiu dwie sofy moim zdaniem odpadają. Jedna tyłem do okna i albo fotele ustawione tyłem do bufetu, albo 2 piękne podnóżki (piękne = krzyżakowy stelaż, dosyć wysokie tapicerowane siedzisko np z kontrastującą kedrą). Przy kominku chyba wystarczyłyby dwa fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ej no..... Tutli, nie załamuj się.... dom jest przede wszystkim do mieszkania..... dopiero w drugiej kolejności do wyglądania! kup po prostu mniejsze, wygodne dwie kanapy... dla każdego po jednej i podnóżek.... w zależności od pory roku albo potrzeb przestawisz je jak chcesz.... raz na przeciwko siebie, raz w kąt... i git! nawet ektorpy by ci tam pasowały choć przypuszczam, że wolisz coś bardziej eleganckiego.... ja moimi jestem zachwycona Catti ale ja nie chcę mniejszych kanap - małe to mam aktualnie. ektrop jest ponadczasowy ale dobrze napisałaś, że wolałabym coś bardziej eleganckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.01.2015 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Jestem Małgosiu dwie sofy moim zdaniem odpadają. Jedna tyłem do okna i albo fotele ustawione tyłem do bufetu, albo 2 piękne podnóżki (piękne = krzyżakowy stelaż, dosyć wysokie tapicerowane siedzisko np z kontrastującą kedrą). Przy kominku chyba wystarczyłyby dwa fotele? Venus dzięki Widzisz sama że mam niezłą zagwozdke z moim salonem. O tych dwóch podnóżkach nie pomyślałam... Małżonek nie chce słyszeć o pozbyciu się ludwikow więc jedyne co mogę zrobić to zmienić im tapicerkę i gdzieś upchnąć. Na jednej z moich poniższych inspiracji z pinteresta jest taka sofa jak ta z MG w zestawieniu z calkiem różnymi meblami, w tym min. z kanapa w stylu moich ludwików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 19.01.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Tutli,zmieniaj, zmieniaj, no ja nie wyobrażam sobie oglądania tv na niewygodnych ludwiczkach.Dobrze by było zachować symetrie w centralnym punkcie salonu, ale to nie jest przecież jakiś wymóg, dwie wielkie sofy nie wejdą, ale dziewczyny dobrze mówią (polać im), sofa naprzeciw tv i dwa fotele, albo ottomany gdyby dwa fotele sie nie zmieściły.masz jeszcze ode mnie ottoman na nózkachhttp://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/3c/cc/1b/3ccc1beef05a1558275769cc43ef11a4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.01.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 przynoszę fotel http://static1.bygghemma.se/productimages/0x0/159f8488-5060-4279-b7e7-a1101e6d3ce0/fatolj-trivilita-montclair-howard.jpgstąd ma 84cm głębokości, zmieszczą sie dwa takie, gdyby sofa stała na wprost tv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts