Sharlotka 26.01.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Tutli,ale dozujesz zdjęcia sofy:D - widać, że ma fantastyczny kolor, z bladoróżową poduchą wygląda świetnie, Diana ma rację.Pokaż przód:) Ta tkanina na obicie to Casablanca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 26.01.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 A ja bym powiedziała, ze jeśli kanapa ma być panią domu to trzeba Ludwiczki przebarwić na ciemniejszy kolor, najlepiej ten na samym początku koloczarnego. A jak to ludwiczki grają pierwsze skrzypce, to trzeba ja zrobić bajeranckie np takie jak sa albo zielone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 26.01.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Poza tym prosimy o świeże zdjęcia za dnia by lepiej ocenić sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.01.2015 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 To może wreszcie, ktos polałby mi wódki, co ? :lol2: Proszę bardzo http://www.przepisydrinki.pl/wp-content/uploads/2011/02/VodkaMartini.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.01.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Tutli, ale dozujesz zdjęcia sofy:D - widać, że ma fantastyczny kolor, z bladoróżową poduchą wygląda świetnie, Diana ma rację. Pokaż przód:) Ta tkanina na obicie to Casablanca?? Sharlotko Pan Mąż był dzisiaj u tapicera i na szybko złapał jakieś dwa pierwsze wzorniki, ale to nie jest chyba to o czym piszesz. Jak osobiście będę na miejscu to się jeszcze tam rozejrzę co mają za tkaniny w ofercie. Do szarości to się praktycznie wszystkie kolory dobrze komponują. Poduszki w bladym różu kupiłam kiedyś na Weście tymczasowo pod ludwiki bo mnie wkurzał ten ich kolor a nic innego mi do nich nie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.01.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Tutli, a może wstrzymaj się jeszcze z tymi ludwikami. W końcu masz kolor sezonu A co do próbek obić, to które zdjęcie jest bliższe prawdy? Te pierwsze z żywymi nasyconymi kolorkami czy drugie z tymi smutnymi szarościami i ...oliwką(?)? A nowy nabytek całkiem ladny - przynajmniej z boku Wygląda na wygodną... Moniss bliżej prawdy sa te bardziej nasycone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.01.2015 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Tutli, ale masz kanapę! :jawdrop::jawdrop: W sprawie koloru: a co z drewnem w ludwikach? Zostawiacie tak jak jest czy będą przemalowywane? Przydałyby się dodatkowe zdjęcia próbek przy drewnie i na tle ściany z kominkiem. Lui Drewno miałam w planach przemalować tzn planowałam poprzecierać jakąś brudną bielą czy jakoś tak, ale nie chcę żeby mi jakaś "Prowansja" z tego wyszła. ;)Chyba zostawię ten kolor bo on w sumie mocno neutralny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.01.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 No to Ci teraz powiem co Ci powiem... Przy takim zestawieniu i lekkim przemeblowaniu...podoba mi sie tak jak jest. Ten kolor Ludwików, który jak dla mnie był raczej...no wiesz...to teraz zyskał. Kanapa w smutnych szarościach się ozywiła i nabrała głebi. Piszesz, że z kasa cienko wiec może zostawić to co teraz jest ? Wygląda to naprawde nietuzinkowo. Może dołóż jakis ciekawych poduch i sama zobaczysz czy sie z tym zestawem zaprzyjaźniłas czy nie. Mari - absolutnie więcej już Marsali w swoim domu nie zniosę - choćby i była "najpikniejsza" na świecie. Wystarczająco się nią nacieszyłam. Tak piszesz bo Ty nie musisz z nią przebywać 24h na dobę Mnie ten kolor okropnie męczy. Z pewnością dokupię jakieś fajne kontrastujące poduchy do całości i do ludwików i do nowej sofy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.01.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 A ja bym powiedziała, ze jeśli kanapa ma być panią domu to trzeba Ludwiczki przebarwić na ciemniejszy kolor, najlepiej ten na samym początku koloczarnego. A jak to ludwiczki grają pierwsze skrzypce, to trzeba ja zrobić bajeranckie np takie jak sa albo zielone! Ewelyn te zdjęcia to za dnia były robione. ludwiczki raczej wolę wyciszyć bez fajerwerków tak jak już pisałam - co najwyżej sezonowo poduszkami je będę rozweselała. Ciemniejszego od sofy nie zrobię jak już to albo takie same albo o ton, dwa jaśniejsze (ona sama w sobie jest ciemna) Chociaż prze chwilę to nawet mi czerń po głowie chodziła, natomiast ze względów praktycznych (biała kocia sierść jest na czerni jednak mocno widoczna) i skojarzeniem z domem pogrzebowym czerń odpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.01.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Ja tak pisze bo tak uważam ale rozumiem niechęć do opatrzonego i znudzonego. Dla kogoś obcego, wygląda to na zamierzony efekt i nie powiem...robi wrażenie. Poza tym jest to wreszcie, jakis barwny akcent ( ale nie szaleństwo od czapy) w Twoim dość mocno stonowanym domu. Zbyt stonowanym ? Miały mi polac a schlały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 26.01.2015 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Zostawiłabym jak Mari mówiła a jeśli miałabym z Twoich 4 kolorów wskazanych, to zdecydowanie nr3. Sama pewnie zaszalałabym i wzięła ten wrzosowy - blady fiolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 27.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Na zdjęciach zaznaczyłam 3 albo w sumie 4 kolory materiału który biorę aktualnie pod uwagę. Nr 4 to pomysł mojego męża - jak dla mnie nie do przyjęcia, ale dla świętego spokoju tez go tu wrzucam... Natomiast ja obstawiam kolor nr 2 - srebrny, jaśniejszy odcień tapicerki nowej sofy. No to ja chyba też nr 2, ale powtórzę, że dobrze byłoby zobaczyć to na tle ściany z kominkiem, bo tam będą stać ludwiczki, i jeszcze przydałoby się zestawienie tej szarości z barwą drewna. Jeśli zrobisz tapicerowane meble w zbliżonych odcieniach szarości, to prawdopodobnie uspokoisz optycznie tę różnorodność form, którą masz w salonie. (to dobrze, że nie będziesz robić przecierek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.01.2015 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Lui ustawiliśmy fotel i dwójkę obok nowej sofy i chyba takie ustawienie zostawię, bo nawet całkiem fajnie to będzie wyglądało, tylko po zmianie tapicerki. Trójka natomiast stanęła przy ścianie obok kominka i pomyślę z czasem co jej tam jeszcze dołożyć, ale tapicerka też oczywiście do wymiany. Co do koloru to będę ostatecznie decydować jutro jak zobaczę wszystkie wzorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapxyz 28.01.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 A tutaj znalazlam podobne zestawienie tylko inne kolorki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Co do obić, to na pierwszy rzut oka, najbardziej podobała mi się zieleń (nr 4), a na drugim miejscu ten niebieskawy odcień (nr 3). I skoro twierdzisz, że pierwsze zdjecie bardziej oddaje rzeczywiste kolory, to tak zostaje - chociaż patrząc na drugie foto, to zwątpiłam w swój wybór. A wracajac do tej zieleni.... Dziś otrzymałam nowy numer Dom&Wnętrze, a tam foto fotelu w domu Agnieszki Pudlik właśnie w takim zielonkawym kolorze + biały geometryczny wzór: Foto błyszczącej strony gazetowej nie wyszło najlepiej, więc dodaję fotkę tego fotelu ze strony internetowej BBHome Zielonkawe fotele ładnie wyglądają przy tych szarych kanapach Edytowane 28 Stycznia 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.01.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Nareszcie fotki mojego cudeńka (cały czas dumam czy do nas takiej nie zamówić ), Małgosiu teraz z marsalą wygląda super, ale oczywiście rozumiem że tego koloru nie chcesz. Zatem przyszłam pomóc i do wszystkich rozważań dorzucam kolor taupe :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.01.2015 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]301416[/ATTACH] A tutaj znalazlam podobne zestawienie tylko inne kolorki:) Bardzo ładna inspiracja i na dodatek w takim zestawieniu sof jakie pierwotnie planowałam u siebie. Kolor śliczny ale nie wiem czy nie ciut za jasny ( czyt. brudzący) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.01.2015 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Co do obić, to na pierwszy rzut oka, najbardziej podobała mi się zieleń (nr 4), a na drugim miejscu ten niebieskawy odcień (nr 3). I skoro twierdzisz, że pierwsze zdjecie bardziej oddaje rzeczywiste kolory, to tak zostaje - chociaż patrząc na drugie foto, to zwątpiłam w swój wybór. A wracajac do tej zieleni.... Dziś otrzymałam nowy numer Dom&Wnętrze, a tam foto fotelu w domu Agnieszki Pudlik właśnie w takim zielonkawym kolorze + biały geometryczny wzór: [ATTACH=CONFIG]301479[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301479[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301481[/ATTACH] Foto błyszczącej strony gazetowej nie wyszło najlepiej, więc dodaję fotkę tego fotelu ze strony internetowej BBHome Zielonkawe fotele ładnie wyglądają przy tych szarych kanapach Moniss mnie się ta oliwka tez podoba. Tylko moim zdaniem problem z tego typu kolorami czy wzorami polega na tym, że są one modne rok , co najwyżej kilka lat. Ciężko tez do nich dobierać inne dodatki w postaci zasłon czy poduszek. Nie wiem w jakim miejscu będę za kilka lat ale jakoś nie widzi mi się zmienianie mebli co trochę. Szarości i kolory neutralne mają to do siebie, że są ponad czasowe i są doskonałą bazą do wszelkich innych kolorów w dodatkach, co jest bardzo ważne przy moim niezdecydowaniu. Jak widzę te wszystkie piękne inspiracje z cudownie kolorowymi mebelkami to chciałabym mieć wszystkie u siebie, ale jak się zaczynam przymierzać żeby marzenia wprowadzić w rzeczywistość to po głębszym zastanowieniu jakoś ochota na te modne szaleństwa mi odchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.01.2015 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Nareszcie fotki mojego cudeńka (cały czas dumam czy do nas takiej nie zamówić ), Małgosiu teraz z marsalą wygląda super, ale oczywiście rozumiem że tego koloru nie chcesz. Zatem przyszłam pomóc i do wszystkich rozważań dorzucam kolor taupe :lol: Taupe to mój małżonek też wskazywał we wzorniku a ja jakoś tak się nie przymierzyłam do niego i zignorowałam to "męskie" gadanie No i powiem Ci Venus, że mi teraz namieszałaś solidnie w głowie;) Nie wiem co będzie jak jutro dopadnę te wszystkie wzorniki Mebelki już są przygotowane do jutrzejszego oddania w ręce tapicera więc żegnaj marsalo. Mają już swoje lata i o ile na zdjęciach tego nie widać to jednak, w niektórych miejscach tkanina była mocno wysłużona. Zapomniałam jeszcze napisać, że na trójeczce był jeden poważny defekt, który też przesądzał o wymianie obicia. Mianowicie paskudne centralne przecięcie, którego nijak nie dało się zlikwidować. Więc nie będzie mi szkoda tej tapicerki i jej designerskiego koloru. Co do nowej sofy to polecam bo jest świetna i przewygodna. Przy oglądaniu tv mieścimy się na niej nawet i w trójkę bez większego dyskomfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.01.2015 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 I oczywiście powiecie że jestem smętna nudziarą ale strasznie mocno po głowie chodzą takie zasłony;)http://i.ebayimg.com/00/s/MTI1MFgxMjUw/z/MV0AAOSwxH1UChqW/$_57.JPGhttp://i.ebayimg.com/00/s/ODAwWDUyNQ==/z/NnIAAOSwQItUChqY/$_57.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts