moniss 28.01.2015 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 A do zasłon, dywan z podobnym wzorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.01.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Hej Moniss - te dywany z motywem arabeski są wszystkie obłędne. Ale u mnie niestety żadnego nigdy nie będzie. Małżonek jest alergikiem i minimalizujemy źródła kurzu poza tym mamy ogrzewanie na kable elektryczne a to niestety wyklucza dywan na podłodze. No chyba ze rozwijałabym go latem jak ogrzewanie nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.01.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Dziewczyny już nie ma odwrotu mój Ludwik XVI został oddany w ręce tapicera. Ale nie zdradzę Wam na razie jaki ostatecznie kolor wybrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.01.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 mamy ogrzewanie na kable elektryczne a to niestety wyklucza dywan na podłodze. No chyba ze rozwijałabym go latem jak ogrzewanie nie chodzi. Dlaczego? Chodzi o tłumienie ciepła czy niszczenie się dywanu od zbyt wysokiej temperatury? Pytam serio, bo sama mam kabelki, choć dywanów akurat nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.01.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Dokładnie chodzi o tłumienie ciepła. Na dużej powierzchni pod dywanem grzanie jest elegancko stłumione. Tak jak byś sobie grzejniki czymś zakryla. Niestety jest to minus tego rodzaju ogrzewania. Z tym, że ja wybierajac go byłam tego świadoma. No i niekoniecznie lubię oczyścić dywany, w poprzednim mieszkaniu miałam tylko chodniki w przedpokoju i łazience i jakoś mi nie brakowało kurzołapa. Poza tym już widzę oczami wyobraźni jak mój powleczony błotem pies wpada z podwórka do domu i układa się na cudnym, jasnym i cholernie drogim dywanie. Co do niszczenia dywanu to przy mojej wersji ogrzewania nie ma takiej opcji, podłoga w czasie grzania jest w temp. +/- 22-25 stopni, więc to raczej nie wpływa na niszczenie dywanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 30.01.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 No właśnie - rozwijany poza sezonem grzewczym. Pamiętam, że jeszcze kilkanaście (a może już dziesiąt?) lat temu, zarzekałam się, że nigdy! przenigdy! dywanów u siebie mieć nie będę. A teraz, po latach mieszkania na gołych panelach i płytkach, znów mi się marzą....takie wielkie....kolorowe....persy... albo inne patchworki czy arabeski W domu mam mieć po całości ogrzewanie podłogowe i tak sobie kombinuję: podłogi będą ciepłe, ale tylko zimą, więc po zimie można by wrzucić kilka dywanów i zrolować je znów przed sezonem grzewczym Zawsze gdy jestem w markecie budowlanym, to muszę koniecznie pooglądać i podotykać dywany. Nawet już sobie dwa upatrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.01.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ale z drugiej strony taki dywan wycina niewielką część ogrzewanej powierzchni, więc jego udział w procentowym obniżeniu ciepła w pomieszczeniu powinien być znikomy. Zwykły dywan 3x2 to raptem 6m2 naprzeciw np. 40 m2 salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.01.2015 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ale z drugiej strony taki dywan wycina niewielką część ogrzewanej powierzchni, więc jego udział w procentowym obniżeniu ciepła w pomieszczeniu powinien być znikomy. Zwykły dywan 3x2 to raptem 6m2 naprzeciw np. 40 m2 salonu.Dorka wbrew pozorom w domu energooszczędnym to jest dużo. Sorry ale mnie się już nie chce pisać eleboratu na ten temat. Przerabialiśmy to kilka lat temu wybierając taki a nie inny system ogrzewania. Możesz popytać chłopaków z grupy "Ogrzewający domy prądem..." oni lubia takietematy walkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.01.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Wiem, wiem, ale oni walczą o promile i to bynajmniej nie we krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 30.01.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Tutli ta Twoja kanapa wymaga pochwały. Wymaga by ja pokazać, bo z ciekawości aż wszystkich zżera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.01.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Kochana pokażę jak już wszystko będzie w komplecie czyli za jakieś dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.02.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Kolor już wybrany? czekam czekam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.02.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) ...teraz dumam jakie zasłony ostatecznie dobrać do tego wszystkiego P.S I nie patrzcie na industrialną ławę - jest do wymiany Edytowane 9 Lutego 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.02.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 09.02.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 no super !! Tutli proszę napisz mi ( na priv) ile kosztowało Cię tapicerowanie razem z tkaniną ( mam taki podobny komplecik ale używam tylko foteli i zastanawiałam się nad tapicerem ) tylko nie wiem czy nie lepiej dołożyć i kupić coś innego., i prosze napisz mi co to za latarnia nad wypoczynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 09.02.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Wyszło genialnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.02.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Cudnie!!! ...no ale tylko dwa zdjęcia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.02.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Super!! Czuje niedostyt zdjeciowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.02.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Cudnie!!! ...no ale tylko dwa zdjęcia???? Napisała ta co zdjęć nie szczędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.02.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Napisała ta co zdjęć nie szczędzi Właśnie miałam to samo napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts