Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

no super !! Tutli proszę napisz mi ( na priv) ile kosztowało Cię tapicerowanie razem z tkaniną ( mam taki podobny komplecik ale używam tylko foteli i zastanawiałam się nad tapicerem ) tylko nie wiem czy nie lepiej dołożyć i kupić coś innego., i prosze napisz mi co to za latarnia nad wypoczynkiem :cool:

Franiu - wiadomość poszła.

Co do opłacalności takiego odnawiania to wszystko zależy jakie się ma meble. Moje akurat były warte tej renowacji :D

Latarnie są firmy Vacxel Lighting model Kimball i sprawdzałam je w listopadzie ze stanów.

Edytowane przez tutli_putli

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny zdjęcia dozuje bo wiele jeszcze w moim salonie do zdobienia i baardzo dużo przydasiów i dodatków brakuje, więc .ie ma co pokazywać tak naprawdę. Z odnowionych mebelków jesteśmy mega zadowoleni. Teraz dopiero wyszedł jakby na zewnątrz prawdziwy kolor drewna. Wydaje mi się też że rozgryzłam dlaczego kolor roku 2015 czyli Marsala jest taki męczący i trudny we wnętrzach. Nie wiem jak to opisać ale on pochłania tak jakby inne kolory znajdujące się w pobliżu. I nie jest to zwykła dominacja tylko właśnie pochłanianie sobą. Dla tego przy nim miałam ciągle wrażenie zmęczenia oczu i był dla mnie drażniący. Edytowane przez tutli_putli

Dziewczyr zdjęcia dozuje bo wiele jeszcze w moim salonie do zdobienia i baardzo dużo przydasiow i dodatków brakuje, więc .ie ma co pokazywać tak naprawdę. Z odnowionych mebelkow jesteśmy mega zadowoleni. Teraz dopiero wyszedł jakby na zewnątrz prawdziwy kolor drewna. Wydaje mi się też że rozgryzlam dlaczego kolor roku 2015 czyli Marsala jest taki męczący i trudny we wnętrzach. Nie wiem jak to opisać ale on pochłania tak jakby inne kolory znajdujące się w pobliżu. I nie jest to zwykła dominacja tylko właśnie pochłanianie sobą. Dla tego przy nim miałam ciągle wrażenie zmęczenia oczu i był dla mnie drazniacy.

Oooo, to jest chyba to. Kilka razy przeglądałam zdjęcia Twojego salonu w poprzedniej odsłonie i mimo, że same w sobie w oryginalnym kolorze mi się podobały, to miały coś w sobie niepokojącego. Może w zestawieniu z szarymi ścianami tylko, ale przykuwały nieustannie moją uwagę. Bynajmniej nie ze względu na kształt, tylko właśnie kolor.

W nowej wersji są przytulne, zachęcające do siadania i ładnie się komponują z całą resztą. Byłam bardzo ciekawa, na które obicie się zdecydujesz i to jest zdecydwoanie strzał w dziesiątkę.

Tutli dziekuje za odpowiedz :yes:

moje ludwiki bezcenne bo odziedziczone :)

tak myślałam,ze lampy nie - nasze- i nie do zdobycia w pl :bash:

Frania kupowałam od tego sprzedawcy, akurat była mega promocja na te lampy i nawet jak doliczyłam przesyłkę i cło to i tak wyszła rewelacyjna cena. Wszelkie opłaty sa zgodne z tym co podaje w danej aukcji a cała przesyłka szla ok. tygodnia. Polecam tam zaglądać bo można trafić na cuda w bardzo dobrych cenach, nie do znalezienia u nas za takie pieniądze. Robiła bym te ludwiki na Twoim miejscu tym bardziej, że to pamiątka.

:lol2:

IMAG0561.jpg

IMAG0564

...teraz dumam jakie zasłony ostatecznie dobrać do tego wszystkiego

P.S I nie patrzcie na industrialną ławę - jest do wymiany ;)

Hej Tutli :),

Salon śliczny. Co do industrialnej ławy - moja droga, gdybyś zdecydowała się na przemalowanie jej nóg na gładki, srebrny kolor, wyszłaby na modłę nowojorską i wyglądałaby całkiem fajnie w zestawieniu z całością. Nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć na forum, nie wiem czy załączyło się zdjęcie - podsyłam mój kolor zasłon w zestawieniu z szarością ścian (a właściwie greige), może taki odcień? U nas wygląda przyjemnie dla oka i jednocześnie nie przytłacza wnętrza.

kinkiet.jpg

Hej Tutli :),

Salon śliczny. Co do industrialnej ławy - moja droga, gdybyś zdecydowała się na przemalowanie jej nóg na gładki, srebrny kolor, wyszłaby na modłę nowojorską i wyglądałaby całkiem fajnie w zestawieniu z całością. Nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć na forum, nie wiem czy załączyło się zdjęcie - podsyłam mój kolor zasłon w zestawieniu z szarością ścian (a właściwie greige), może taki odcień? U nas wygląda przyjemnie dla oka i jednocześnie nie przytłacza wnętrza.

Nad kolorystyką jeszcze dumam ale pójdę raczej w jakieś złamane biele, mięte, srebro lub całkiem dla odmiany wzorzyste zasłony i poduszki.

Convallaria - u Ciebie super te pastele wyglądają :) Nogi od ławy bardzo chętnie bym przemalowała na błyszczące srebro tylko nie mam pomysłu jaka farba by się do tego nadawała, żeby uzyskać efekt błyszczącego chromu?

Nogi od ławy bardzo chętnie bym przemalowała na błyszczące srebro tylko nie mam pomysłu jaka farba by się do tego nadawała, żeby uzyskać efekt błyszczącego chromu?

Spróbuj zapytać w jakimś zakładzie lakierniczym (samochodowym), ile by takie malowanie kosztowało.

Lui też na to wpadłam i pytałam - kosmos - kupisz gotowa konsolę w sklepie. ;)

pfffffffffff! :sick:

Zanim wyrzucisz ten stolik, to może spróbuj machnąć go na złoto (choćby tym sprayem do felg, którego używałam do krzesła)

te tutaj to stoliki z IKEA przemalowane na złoto

http://betterdecoratingbible.com/wp-content/uploads/2013/11/7-ikea-hack-diy-Coffee-Table-gold-spray-paint-how-to-budget-easy-makeover-cheap-marble-faux-fake-metallic-living-room-glass-top-better-decorating-bible-blog.jpg

http://ak1.ostkcdn.com/images/products/9048852/Safavieh-Inga-Gold-Coffee-Table-cb2d7499-f1ba-4485-87c3-816917959290_320.jpg

http://www.tomfaulkner.co.uk/uploads/products/3562/Madison%20coffee%20table%20120%20x%2070cm%20Florentine%20gold_137-Zoomed.jpg

Do sesji zdjęciowej salonu jeszcze trochę czasu zostało natomiast małymi kroczkami przymierzam się do skończenia wreszcie gabinetu/biblioteki. W końcu narodziła się jakaś koncepcja tego pomieszczenia. Dzięki znalezionej w Mint Grey tapecie i lampie widziałabym to tak:

10456101_810816859011038_6755835990577165995_n.jpg?oh=7e05bde9242666a4bf95987cf1add6c8&oe=558477A1&__gda__=1431525160_7ac07b74c506a9fd807191ea24be042e

• 2 weeks później...

Kochani jakiś czas temu zachwyciły mnie takie oto "garden stool"

http://www.welikehouse.com/wp-content/uploads/ceramic-garden-stool-ideas-on-how-to-decorate-with-ceramic-stool-55435.jpg

czyli stołki ceramiczne :) Okazało się, że to nie takie proste kupić je w Polsce. Postanowiłam działać i oto są już dostępne na www.mozaikowe.pl w 15 wzorach i różnych kolorach :wiggle:

0f38bd1aa1b7b5f2bfb2506daae2ca4f.jpg

5517596d7f652e1f50bd16fa00779c2b.jpg

3ec2e84ea53b45adf1650cc658202a7a.jpg

4db90c2bbf38abb3dfa701016489bd77.jpg

32e708951736b8c2dc8d3f3b84095fa7.jpg

175ca6cd03e91858fcb58d4fa76b2fc1.jpg