tutli_putli 09.02.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) no super !! Tutli proszę napisz mi ( na priv) ile kosztowało Cię tapicerowanie razem z tkaniną ( mam taki podobny komplecik ale używam tylko foteli i zastanawiałam się nad tapicerem ) tylko nie wiem czy nie lepiej dołożyć i kupić coś innego., i prosze napisz mi co to za latarnia nad wypoczynkiem Franiu - wiadomość poszła. Co do opłacalności takiego odnawiania to wszystko zależy jakie się ma meble. Moje akurat były warte tej renowacji Latarnie są firmy Vacxel Lighting model Kimball i sprawdzałam je w listopadzie ze stanów. Edytowane 9 Lutego 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.02.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) Dziewczyny zdjęcia dozuje bo wiele jeszcze w moim salonie do zdobienia i baardzo dużo przydasiów i dodatków brakuje, więc .ie ma co pokazywać tak naprawdę. Z odnowionych mebelków jesteśmy mega zadowoleni. Teraz dopiero wyszedł jakby na zewnątrz prawdziwy kolor drewna. Wydaje mi się też że rozgryzłam dlaczego kolor roku 2015 czyli Marsala jest taki męczący i trudny we wnętrzach. Nie wiem jak to opisać ale on pochłania tak jakby inne kolory znajdujące się w pobliżu. I nie jest to zwykła dominacja tylko właśnie pochłanianie sobą. Dla tego przy nim miałam ciągle wrażenie zmęczenia oczu i był dla mnie drażniący. Edytowane 10 Lutego 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.02.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ale u mnie jeszcze nie ma gotowego pokoju Się robi dopiero. Putli natomiast ma nowe ludwiki w nowej aranżacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 09.02.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Tutli dziekuje za odpowiedz moje ludwiki bezcenne bo odziedziczone tak myślałam,ze lampy nie - nasze- i nie do zdobycia w pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.02.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Tutli, cudnie, absolutnie cudnie wyglądają te antyki w nowej tkaninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.02.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Dziewczyr zdjęcia dozuje bo wiele jeszcze w moim salonie do zdobienia i baardzo dużo przydasiow i dodatków brakuje, więc .ie ma co pokazywać tak naprawdę. Z odnowionych mebelkow jesteśmy mega zadowoleni. Teraz dopiero wyszedł jakby na zewnątrz prawdziwy kolor drewna. Wydaje mi się też że rozgryzlam dlaczego kolor roku 2015 czyli Marsala jest taki męczący i trudny we wnętrzach. Nie wiem jak to opisać ale on pochłania tak jakby inne kolory znajdujące się w pobliżu. I nie jest to zwykła dominacja tylko właśnie pochłanianie sobą. Dla tego przy nim miałam ciągle wrażenie zmęczenia oczu i był dla mnie drazniacy. Oooo, to jest chyba to. Kilka razy przeglądałam zdjęcia Twojego salonu w poprzedniej odsłonie i mimo, że same w sobie w oryginalnym kolorze mi się podobały, to miały coś w sobie niepokojącego. Może w zestawieniu z szarymi ścianami tylko, ale przykuwały nieustannie moją uwagę. Bynajmniej nie ze względu na kształt, tylko właśnie kolor. W nowej wersji są przytulne, zachęcające do siadania i ładnie się komponują z całą resztą. Byłam bardzo ciekawa, na które obicie się zdecydujesz i to jest zdecydwoanie strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.02.2015 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Tutli dziekuje za odpowiedz moje ludwiki bezcenne bo odziedziczone tak myślałam,ze lampy nie - nasze- i nie do zdobycia w pl Frania kupowałam od tego sprzedawcy, akurat była mega promocja na te lampy i nawet jak doliczyłam przesyłkę i cło to i tak wyszła rewelacyjna cena. Wszelkie opłaty sa zgodne z tym co podaje w danej aukcji a cała przesyłka szla ok. tygodnia. Polecam tam zaglądać bo można trafić na cuda w bardzo dobrych cenach, nie do znalezienia u nas za takie pieniądze. Robiła bym te ludwiki na Twoim miejscu tym bardziej, że to pamiątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.02.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Cudowne nowości!!!!!!!!!!!!!! No ale tylko 2 zdjęcia . Zrób sesyjkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.02.2015 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 :hug:admete Sesyjka będzie ale bliżej wiosny jak się zasłony może jakieś pojawią bo jeszcze dosyć surowy ten mój salon jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 18.02.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 bosko to wszystko wyszło,pięknie jest,kolor się super wpasował,nie mogę się doczekać sesyjki z zasłonami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Convallaria 19.02.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 ...teraz dumam jakie zasłony ostatecznie dobrać do tego wszystkiego P.S I nie patrzcie na industrialną ławę - jest do wymiany Hej Tutli , Salon śliczny. Co do industrialnej ławy - moja droga, gdybyś zdecydowała się na przemalowanie jej nóg na gładki, srebrny kolor, wyszłaby na modłę nowojorską i wyglądałaby całkiem fajnie w zestawieniu z całością. Nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć na forum, nie wiem czy załączyło się zdjęcie - podsyłam mój kolor zasłon w zestawieniu z szarością ścian (a właściwie greige), może taki odcień? U nas wygląda przyjemnie dla oka i jednocześnie nie przytłacza wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.02.2015 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Hej Tutli , Salon śliczny. Co do industrialnej ławy - moja droga, gdybyś zdecydowała się na przemalowanie jej nóg na gładki, srebrny kolor, wyszłaby na modłę nowojorską i wyglądałaby całkiem fajnie w zestawieniu z całością. Nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć na forum, nie wiem czy załączyło się zdjęcie - podsyłam mój kolor zasłon w zestawieniu z szarością ścian (a właściwie greige), może taki odcień? U nas wygląda przyjemnie dla oka i jednocześnie nie przytłacza wnętrza. Nad kolorystyką jeszcze dumam ale pójdę raczej w jakieś złamane biele, mięte, srebro lub całkiem dla odmiany wzorzyste zasłony i poduszki. Convallaria - u Ciebie super te pastele wyglądają Nogi od ławy bardzo chętnie bym przemalowała na błyszczące srebro tylko nie mam pomysłu jaka farba by się do tego nadawała, żeby uzyskać efekt błyszczącego chromu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.02.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Nogi od ławy bardzo chętnie bym przemalowała na błyszczące srebro tylko nie mam pomysłu jaka farba by się do tego nadawała, żeby uzyskać efekt błyszczącego chromu? Spróbuj zapytać w jakimś zakładzie lakierniczym (samochodowym), ile by takie malowanie kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.02.2015 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Lui też na to wpadłam i pytałam - kosmos - kupisz gotowa konsolę w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.02.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Lui też na to wpadłam i pytałam - kosmos - kupisz gotowa konsolę w sklepie. pfffffffffff! Zanim wyrzucisz ten stolik, to może spróbuj machnąć go na złoto (choćby tym sprayem do felg, którego używałam do krzesła) te tutaj to stoliki z IKEA przemalowane na złoto http://betterdecoratingbible.com/wp-content/uploads/2013/11/7-ikea-hack-diy-Coffee-Table-gold-spray-paint-how-to-budget-easy-makeover-cheap-marble-faux-fake-metallic-living-room-glass-top-better-decorating-bible-blog.jpg http://ak1.ostkcdn.com/images/products/9048852/Safavieh-Inga-Gold-Coffee-Table-cb2d7499-f1ba-4485-87c3-816917959290_320.jpg http://www.tomfaulkner.co.uk/uploads/products/3562/Madison%20coffee%20table%20120%20x%2070cm%20Florentine%20gold_137-Zoomed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.02.2015 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 O widzisz :rolleyes:a o ozłoceniu sprayem jakoś nie pomyślałam. Normalnie jesteś moim Guru od metamorfoz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.02.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Tutli przepięknie u Ciebie. Również nie mogę doczekać się sesji zdjęciowej Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.02.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 O widzisz :rolleyes:a o ozłoceniu sprayem jakoś nie pomyślałam. Normalnie jesteś moim Guru od metamorfoz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.02.2015 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Do sesji zdjęciowej salonu jeszcze trochę czasu zostało natomiast małymi kroczkami przymierzam się do skończenia wreszcie gabinetu/biblioteki. W końcu narodziła się jakaś koncepcja tego pomieszczenia. Dzięki znalezionej w Mint Grey tapecie i lampie widziałabym to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 03.03.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Kochani jakiś czas temu zachwyciły mnie takie oto "garden stool" http://www.welikehouse.com/wp-content/uploads/ceramic-garden-stool-ideas-on-how-to-decorate-with-ceramic-stool-55435.jpg czyli stołki ceramiczne Okazało się, że to nie takie proste kupić je w Polsce. Postanowiłam działać i oto są już dostępne na www.mozaikowe.pl w 15 wzorach i różnych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts