Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

Zanęciła i poszła ....a to bardzo ładne co wkleiłaś czyli LampGustaw seria Siena to nie dokupienia jest - nigdzie nie mają :(

Nie poszła, tylko w paincie chciała Ci pokazać. I zalinkowałą gdzie jest dostępna:yes::D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podoba mi się (nawet bardzo) tylko w kuchni i salonie planowałam żyrandole w podobnym stylu. I teraz sama nie wiem czy nie przytłoczy całości wnętrza domu taki natłok wieloramiennych? Z kuchni i salonu będzie jeden ten Gustaw widoczny...dlatego pomyślałam o holu z latarniami lub klatkami...hmmm i co ja mam teraz zrobić?

Wiesz co, można jeszcze w tym holu pokombinować coś z kryształkami :rolleyes:

A w sumie dlaczego nie mogą być te z holu podobne do tych w salonie i w kuchni? Moim zdaniem mogą. :yes: Można dać np. białe

Edytowane przez Magda 34

Hej tutli, weszłam na chwilkę, to się odezwę.

Sieny często są tylko dostępne na stronie sprzedawców- w rzeczywistości- nie do zdobycia.

Na Allegro widziałam niedawno jeszcze kinkiet...

Siena jest ładna, ale moim zdaniem 3 takie cuda to stanowczo za dużo szczęścia na raz. Jeżeli chcesz coś koniecznie czarnego to prędzej widziałabym jakiś pojedynczy zwis:)

http://allegro.pl/zyrandol-wiszacy-zwis-chrom-organza-czarny-amelie-i3062728296.html

http://i1118.photobucket.com/albums/k610/mariaswietlik/amelia_wisz1.jpg

Ale najbardziej na świecie jestem za latarenkami- nr 1 to mój typ:D

no w sumie to..nie wiem? To może w kuchni nad wyspę dać kryształki?

Gosiu, a to już musisz zdecydować?:rolleyes: Może jak będą meble to wspólnie zrobimy burzę mózgów;)

Edit: agawi słusznie zwróciła uwagę na wielkość lamp. Na zdjęciu hol wydaje się ogromny, ale co ile cm masz kabelek na suficie? Żeby potem nie było za tłoczno od tych abażurków.

Edytowane przez Magda 34

Hej! Gosiu do holu optuję za laatrenkami nr 1.Kocham je miłoscią bezgraniczną ,,,stąd ten wybór.Tylko powiem Ci ,ze jeżeli mialy by byc trzy to wydaje mi sie ,ze będzie o jedną za dużo... Ile metrow ma ten hol ...wydaje mi sie ,ze jednak za duzo masz tegp oswietlenia ..Bedziesz miała podobny problem do mnie z wyborem oswietlenia ...jeśli nie jest za póżno to niektóre kable bym jednak zlikwidowała,,Ja chyba jeszcze teraz dwa schowam ,bo powoli czuję sie w swoim domu jak w sklepie z oswietleniem;)pozdrawiam i nie zazdroszcze wyborów.Moja rada jest jeszcze taka ,by z oswietleniem troche jeszcze poczekać ...lampy dopasowac do mebl..,ogolnego wystroju

Hej tutli, weszłam na chwilkę, to się odezwę.

Sieny często są tylko dostępne na stronie sprzedawców- w rzeczywistości- nie do zdobycia.

Na Allegro widziałam niedawno jeszcze kinkiet...

Siena jest ładna, ale moim zdaniem 3 takie cuda to stanowczo za dużo szczęścia na raz. Jeżeli chcesz coś koniecznie czarnego to prędzej widziałabym jakiś pojedynczy zwis:)

http://allegro.pl/zyrandol-wiszacy-zwis-chrom-organza-czarny-amelie-i3062728296.html

http://i1118.photobucket.com/albums/k610/mariaswietlik/amelia_wisz1.jpg

Ale najbardziej na świecie jestem za latarenkami- nr 1 to mój typ:D

Agawi ta Siena taka mięciutka jest i może pomyślę o niej np do biblioteki. Tych pojedynczych jakoś nie widzę - może dla tego że mam teraz w sypialni podobny abażur z Almi Decor i się już opatrzył.

Zostanę przy latarniach tylko kwestia jest teraz którą wybrać 1 czy ostatnią srebrną?

Zastanów się ile tak naprawdę potrzebujesz światła w holu. Nie ma co dawać zbyt wiele żarówek, jeśli się okaże, że część trzeba będzie wykręcić - bo z jasno ;)

Pamiętaj, że ilość żarówek przekłada się na ilość pożeranego prądu. Lub też: ilość żarówek ledowych przekłada się na większą ilość kasy przeznaczoną na ich zakup (5-watowa LED świecąca prawie tak jasno jak żarówka 40W kosztuje od 30zł w górę).

Co do latarenek, ja nadal obstawiam ciemną z wizualizacji nr. 1

Edytowane przez moniss

hmm jeśli miałabym likwidować to ten środkowy a hol ma długość ok 10m. Tez tak miałam zrobić i czekać z tym oświetleniem . Ale już mnie te kable wnerwiają wszędzie są i masz racje jak w sklepie normalnie jeszcze jak zakupię tysiąc pstryków wszelakich będzie komplet :sick:

Agawi ta Siena taka mięciutka jest i może pomyślę o niej np do biblioteki. Tych pojedynczych jakoś nie widzę - może dla tego że mam teraz w sypialni podobny abażur z Almi Decor i się już opatrzył.

Zostanę przy latarniach tylko kwestia jest teraz którą wybrać 1 czy ostatnią srebrną?

Skoro zostają latarenki to też jestem za 1. :yes:

Dla mnie 1 chyba lepsza- taka klasyczna latarenka:yes: Śliczna:D

Masz rację, ze Siena pasuje bardzo do biblioteki. Ja też kupiłam coś bardzo podobnego w czerni do naszego gabinetu połączonego z biblioteką:yes:

Beatka dobrze radzi- ja też bym chyba jeden kabel zlikwidowała na Twoim miejscu:yes: 2 takie latarenki na 10 m długości są wystarczające.