Katja. 20.10.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 :wave: fala dla ten Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.10.2015 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Katja, illusjon - bardzo Wam dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.10.2015 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Dziewczyny trwa głosowanie na najpiękniejsze mieszkanie, Jest też przewidziane losowanie nagrody wśród głosujących. Zapraszamhttps://www.facebook.com/Mozaikowepl-1455046308065292/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 21.10.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 tutli nie wiem jak to się stało ale przeoczyłam ostatnią sesję zdjęciową, lepiej późno niż wcale ... tak czy siak, podobnie jak koleżankom szczęka mi opadła... masz przepiękne, dopracowane, konsekwentne wnętrza... pozostaje mi zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.10.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Tutli fantastyczna sesja! o matko, z 5 razy oglądałam i podoba mi się wszystko! niesamowicie szczegółowo wszystko dograne, piękne! gdzie i co Ty chcesz poprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.10.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 tutli nie wiem jak to się stało ale przeoczyłam ostatnią sesję zdjęciową, lepiej późno niż wcale ... tak czy siak, podobnie jak koleżankom szczęka mi opadła... masz przepiękne, dopracowane, konsekwentne wnętrza... pozostaje mi zazdrościć Mugatko dziękuję pięknie. Osobiście uważam, że wiele zawdzięczam temu forum. I wszystkie wnętrza z galerii czy dzienników budowy są najpiękniejsze ponieważ są tworzone z niesamowitą pasją i sercem. I choćby im nawet brakowało jeszcze wielu rzeczy to bije od nich niesamowite ciepło a przede wszystkim miłość ich właścicielek i właścicieli. I to liczy się najbardziej i tworzy prawdziwe Domy. Ja wiem, że to może zabrzmi górnolotnie czy jakoś tak... ale to Tutaj stawiałam, pierwsze kroki budowlane. Można powiedzieć na wielu wątkach "uczyłam się fachu" żeby później móc posprzeczać się z majstrem i dopiąć swego. Co nieraz tyłek nam uratowało podczas budowy i wykańczania. Poznawałam genialnych ludzi i niesamowite historie Waszych domów, perypetii budowlanych. I to tutaj "zwiedzałam" niesamowite wnętrza i czerpałam garściami wszelakie inspiracje. Śledziłam wiele dzienników i galerii z zapartym tchem czekając na efekt finalny. Wiele pięknych wątków już jest pozamykanych, wiele powstaje i i pewnie w wielu galeriach domów jeszcze nie byłam i z braku czasu nie będę. To dzięki temu forum narodził się też pomysł mojego biznesu. Niestety zabrał mi on maksymalnie czas i nie mam go już tyle by bywać tutaj częściej, czego niezmiernie żałuje. Jednak cały czas uwielbiam FM i ludzi, którzy go tworzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.10.2015 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Tutli fantastyczna sesja! o matko, z 5 razy oglądałam i podoba mi się wszystko! niesamowicie szczegółowo wszystko dograne, piękne! gdzie i co Ty chcesz poprawiać ? Ojoj żeby nie było gołosłownie to brakuje przede wszystkim: wszędzie zasłon. W wielu miejscach są kable zamiast oświetlenia albo wisi oświetlenie tymczasowe. Duża łazienka nawet nietknięta w stanie surowym można powiedzieć. W kuchni na powieszenie czeka kolekcja zbieranych przeze mnie grafik. I pasowałoby może pomyśleć co zrobić z tym wystającym kablem pod stołem. Miał pierwotnie doprowadzać prąd do wyspy, ale z niej zrezygnowałam a kabel został. W garderobie trzeba przy szafach dorobić i powiesić drzwi. Do holu marzy mi się taka garderoba angielska w szarym kolorze na kurtki i płaszcze i porządny parasolnik. Na zmianę czeka też rama wkoło lustra. Biblioteka również nie ruszona choć meble zamówiłam kilka miesięcy temu nie mogę się stolarza doprosić o ich ukończenie Krzesła stare do wymiany podobnie jak ława przy sofie do tego nad komodę muszę powiesić telewizor ale chciałam go schować w takiej ramie imitującej obraz. W sypialni poza jedna komodą i zasłonami brakuje mi jeszcze czegoś nad łóżkiem i sama nie wiem co by tam można powiesić. Macie jakieś propozycje? Edytowane 21 Października 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.10.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Tutli Przepięknie!!! Rany Julek, jaka klasa, elegancja, itd... :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.10.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Przyszłam za zdjęciami łazienki. Piękny dom, wnętrza dopracowane w każdym, najdrobniejszym szczególe. Miałaś projektanta? Jeśli nie to podwójne gratulacje. Stołki ceramiczne z sesji piękne, jak się sprawdzają w użytkowaniu? Srebrny w kuchni/ jadalni przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 22.10.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ja pierdzielę ale chałupa :jawdrop::jawdrop:Zajebista!!!!!!!!! Chciałabym napisać coś więcej ale mnie zatkało Czy możesz napisać co to za szarość na ścianie z oknem w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.10.2015 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Przyszłam za zdjęciami łazienki. Piękny dom, wnętrza dopracowane w każdym, najdrobniejszym szczególe. Miałaś projektanta? Jeśli nie to podwójne gratulacje. Stołki ceramiczne z sesji piękne, jak się sprawdzają w użytkowaniu? Srebrny w kuchni/ jadalni przepiękny. Dziękuję bardzo Jestem plastykiem z wykształcenia więc obyło się bez projektanta. Stołki sprawdzają się bardzo dobrze zarówno na zewnątrz jak i w środku. Można ich używać nawet jako siedziska pod prysznicem, są wykonane z ceramiki, ciężkie i stabilne P.S. skłamałabym - z małą łazienką pomogła mi Magda 34 z tym, że jej projekt nie został jeszcze do końca zrealizowany w 100%. Edytowane 22 Października 2015 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.10.2015 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ja pierdzielę ale chałupa :jawdrop::jawdrop:Zajebista!!!!!!!!! Chciałabym napisać coś więcej ale mnie zatkało Czy możesz napisać co to za szarość na ścianie z oknem w salonie? Korozja witaj:D Nie bardzo wiem, o którą ścianę Ci chodzi? ;)Jeśli o tą z kominkiem to jest to farba Para Elite Ceramic nazywa się Platinum - numer 5244-41 pomalowane są nią też ściany w kuchni. Ta farba ceramiczna jest rewelacyjna i naprawdę polecam - jest nie do zdarcia, nie przyjmuje brudu i świetnie się czyści. Pozostałe 3 ściany w salonie mam pomalowane farbą Ice Pick numer P5244 - 34D jest to Para Profesjonal 260 Natomiast ściana z konsolą i reszta ścian w holu pomalowane są Parą Professional 260, kolor o nazwie Stainlees numer 5244-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.10.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Dziękuję bardzo Jestem plastykiem z wykształcenia więc obyło się bez projektanta. Stołki sprawdzają się bardzo dobrze zarówno na zewnątrz jak i w środku. Można ich używać nawet jako siedziska pod prysznicem, są wykonane z ceramiki, ciężkie i stabilne P.S. skłamałabym - z małą łazienką pomogła mi Magda 34 z tym, że jej projekt nie został jeszcze do końca zrealizowany w 100%. A powiedz prosze jeszcze, czy jest ryzyko stluczenia tych stołków przez nieuwagę. Takie kopniecie przypadkim piłką, moze je przewrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.10.2015 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A powiedz prosze jeszcze, czy jest ryzyko stluczenia tych stołków przez nieuwagę. Takie kopniecie przypadkim piłką, moze je przewrócić? Przewrócić raczej nie bo one są stabilne. Co do uderzeń wszystko zależy od modelu, jak bardzo powycinany i ażurowy to jak ktoś w niego trzepnie czymś ciężkim to i może pęknąć. Za to spokojnie można na nich stawać ba nawet tańczyć, oczywiście w odpowiedniej kategorii wagowej Generalnie jak będziesz kopać w coś czy rzucać ciężkimi przedmiotami lub obiekt przewracać to nawet i drewniane krzesło połamiesz a metalowe powyginasz lub powgniatasz. To przedmiot służący do normalnego użytkowania. To nie są stołki pancerne. Przy małych dzieciach byłabym ostrożna z takim przedmiotem bo wiadomo, że te są zdolne do wszystkiego i brakuje im zdolności przewidywania. Ale i dzieci bywają z różnym usposobieniem, więc i tutaj trudno cokolwiek doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.10.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 no właśnie-dzieci główne zagrożenie. Gdybym była singlem kupiłabym już..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 22.10.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Cudownie wszystko się zgrywa. Ucieszyłam się jak zobaczyłam w sypialni żarówki led(?) w żyrandolu. Mam bardzo podobny i zastanawiałam się nad ledami do niego. Bardzo podobają mi się też listwy przypodłogowe. Też muszę poszukać jakiś fajnych, na dodatek potrzebuję jedną listwę elastyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.10.2015 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Cudownie wszystko się zgrywa. Ucieszyłam się jak zobaczyłam w sypialni żarówki led(?) w żyrandolu. Mam bardzo podobny i zastanawiałam się nad ledami do niego. Bardzo podobają mi się też listwy przypodłogowe. Też muszę poszukać jakiś fajnych, na dodatek potrzebuję jedną listwę elastyczną. Witaj mmikka Dziękuję za miłe słowa.Praktycznie w domu wszędzie mamy żarówki ledowe. Zwykłe, energooszczędne zostały jeszcze tylko tam gdzie nie mamy powieszonych kinkietów czy żyrandoli. Sprawdzają się rewelacyjnie i faktycznie widać różnicę w rachunkach za prąd. Jeśli potrzebujesz żarówek o wyglądzie żarówek przejrzystych, starego typu to polecam szukać tych z filamentem. Ostatnio były takie ledy z filamentem w kształcie klasycznej bańki Lidlu po 19,90zł. Listwy przypodłogowe to malowany na biało mdf, wykonał je stolarz w komplecie z drzwiami. Pozostałe listwy kupowałam z Orac decor w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 30.10.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Oj nawet się nie przywitałam Witam się Farby Para na tę chwilę poza moim zasięgiem finansowym ale dzieki za info, może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 02.11.2015 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Korozja - Witaj w takim razie cieplutko Znając numer i producenta tych farb wystarczy iść do Castoramy i poprosić żeby Ci takie same kolory dorobili na zwykłej dostępnej cenowo dla Ciebie bazie. Tylko wcześniej lepiej jest zakupić tylko litr żeby sprawdzić czy na 100% jest to ten sam odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 03.11.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 przyszłam zapytać o ekipę od tynków i mnie zatkało piękne wnętrza, gratuluję czytałam u Dusiaki,że miałaś dobrą ekipę do knaufa diamant, jak z perspektywy czasu, zadowolona jesteś z wyboru tych tynków? no i proszę o namiary na ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts