lw 16.11.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 To poproś dzielnicowego o interwencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.11.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 To poproś dzielnicowego o interwencję. Musiałabym jechać 200km do tego dzielnicowego. Chociaż jak człowiek zdesperowany to wszystkiego się ima. Na razie stanęło na tym, że jutrzejszy przyjazd stolarza z meblami został przełożony na piątek. Tym razem już sam zadzwonił i zarzekał się, że to już ostatni raz i w piątek mam montaż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delta552a 20.11.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam bardzo ładna scian wykonczona tapeta piekna ,chciałam zapytac czy napisze mi Pani nazwy listw i rozmiar bo naprawde ładnie to wyglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.11.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam bardzo ładna scian wykonczona tapeta piekna ,chciałam zapytac czy napisze mi Pani nazwy listw i rozmiar bo naprawde ładnie to wyglada ? Witam miło Cieszę się, że się podoba bo trochę pracy to kosztowało Listwy kupowałam tutaj Ta wieńcząca na górze to Orac decor DX 121 a ta cieńsza to tez Orac tylko PX 103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.11.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Przyjechała w końcu biblioteka właśnie się montuje. Po tak długim czasie oczekiwania byłam przekonana, że stolarz na bank odwali jakiś numer. I niestety się nie pomyliłam :/ Mebel jest bez uchwytów. Bo podobno takie sobie wymyśliłam, że ich nie ma od ręki w hurtowni i dojadą nie wiadomo kiedy. :/ Ale co najlepsze zamiast koloru naturalnego drewna wpadającego w szarość mam zaje..sty mahoń! Można się załamać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 20.11.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 a spisywaliście wcześniej co dokładnie chcesz? masakra jakaś z tymi fachowcami:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.11.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 a spisywaliście wcześniej co dokładnie chcesz? masakra jakaś z tymi fachowcami:/ Pewnie :/ ale trochę mojej winy bo zmieniłam w sierpniu koncepcję jak dostałam próbki z wybarwieniem i stwierdziłam, że nie chcę białej tylko w naturalnym drewnie takim jak na odwrocie próbki. Jak mówi przysłowie "Zamienił se stryjek z siekierki na kijek" Orzech miał więc ostatecznie być. No i jest tylko stolarz stwierdził, że taki surowy orzech tylko polakierowany to głupio wygląda i "ładniej będzie jak mu da trochę herbatki" No i dał tylko szkoda, że mnie nie uprzedził... Nie wyobrażam sobie, że teraz mu to każe zabierać bo chyba już wtedy mogłabym zapomnieć o tym meblu. Muszę się z tym tematem oswoić i jakoś przeżyć do czasu aż mąż gdzieś wyjedzie na dłużej. Wtedy farba wałek i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.11.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 tutli, jak przeczytałam mahoń........... to już widziałam ten wałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.11.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 o w morde !!!!!! machoń???? pokaż koniecznie jak to wygląda, może da się uratować. Mój stolarz od drzwi też mi taki numer odwalił. Dostał próbkę koloru okien -- dąb, drzwi wewnętrzne zrobił mi w kolorze jasnego palisandru - oczojebny jasny pomarańczowy i polakierował lakierem poli. Udało się to odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.11.2015 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Jeszcze montują. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.11.2015 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 szkoda, że nie wziełaś surowego drewna, szybko i bezproblemowo można zawoskować samemu. bezbarwnym woskiem lub koloryzującym. Dowiedz się dokładnie czym był pokrywany ten regał - jaki rodzaj i producent bejcy, jaki dokładnie lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.11.2015 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Dziewczyny mebel stoi, skończyli montować koło 1 w nocy. Oczywiście brakuje uchwytów i maskownic po bokach, do tego gzyms u góry jest za niski i trzeba będzie jeszcze nad nim dorobić listwę. Nie wiem jak to jest, że człowiek zamawiając mebel szczegółowo omawia każdy detal, wysyła instrukcje rysunki itd. a stolarza ponosi i ta własna fantazja, a może raczej wygodnictwo? Generalnie muszę teraz się oswoić i tematem. Ogólnie nie jest źle bo to kawał mebla (długi 470cm wysoki 270cm) i co by nie mówić w bardzo dobrej cenie. Nawet meble z ikei wychodziły sporo drożej a w życiu byśmy ich nie dopasowali rozmiarowo. Reakcja córki po wyjeździe stolarzy trochę mi zrekompensowała nerwy i cały stres. Dziecię stwierdziło bowiem, że kolor jest super i całe szczęście, że nie zrobiłam białego i jaśniejszego bo było mdło i szpitalnie Zamieszczam kilka zdjęć robionych wczoraj wieczorem na szybko przy sztucznym świetle i dzisiaj przy dziennym. Niestety pokój jest północny a za oknem wysokie świerki więc zawsze tutaj jest półmrok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 21.11.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 o kurde, ale pięknie, na prawdę. Nie wiem jaki miał być pierwotnie kolor, ale mimo wszystko mebel wygląda przecudnie. Mój mąż byłby zachwycony mając w domu coś takiego w swoim wymarzonym gabinecie, uwielbia takie kolory i taki rodzaj mebli. Niestety mieszkanie urządzaliśmy w zupełnie innym klimacie, ale może pozwolę mu żeby urządził sobie sam gabinet skoro o tym marzy. Tylko musiałby wybrać właśnie takie meble:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.11.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Tutli, jest przepięknie!! Niech Cię nie kusi przemalowywać, bo kolor jest super, pięknie gra z kolorem ścian i podłogi, cudnie widać drewno. Nawet brak uchwytów zupełnie nie przeszkadza, nie mówiąc już o gzymsie, bo to widzisz tylko Ty. Jestem zachwycona!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.11.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Też myślę, że z wałeczkiem się pośpieszyłam, dostojnie wygląda. Jeszcze jak półki zapełnisz, to on się rozjaśni. Samowola stolarzy też mnie do szału doprowadzała, bo bez sensu traci się czas na uzgadnianie szczegółów, a oni i tak robią po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 21.11.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Tutli mi tez się podoba Mebel wyszedł mimo wszystko bardzo ładny. Współczuję tylko tych nerwów i stresów, które towarzyszyły Ci przy okazji. Sama wiem coś o tym, mieliśmy taki sam problem ze pseudo stolarzem, który robił nam drzwi i kuchnię. Człowiek zaufał, a potem z nerwów prawie w szpitalu lądował. My w kuchni mamy praktycznie każdy front popękany (lakier), wszystkie drzwi musieliśmy wstawiać raz jeszcze sami (bo drewno było mokre i wszystkie się wykrzywiły, żadne się nie zamykały) - no i czeka nas jeszcze ich malowanie - bo na razie są tylko maźnięte biała farbą. Koleś wziął kasę i uciekł, cuda niewidy robiliśmy żeby go znaleźć, ach szkoda gadać. A te zdjęcia, opisy, rysunki, rozmowy ze stolarzami/tapicerami nic nie dają - zawsze dostałam coś innego niż zamawiałam. Nie rozumiem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.11.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Tuli wygląda bardzo fajnie ten regalik. Kolor nie jest taki zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.11.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Przepiękna biblioteka, jak i cały dom. Kolor mebla jest całkiem ładny. Ja mam krzesła mahoniowe i planuję popróbować nieco je przygasić orzechowym woskiem barwiącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.11.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Tutli, rozumiem cię, ale co tam! Masz cudownie, naprawdę! Piękny, porządny mebel, śliczna tapeta. Dawaj więcej zdjęć, no plisss! Z lamperią! A tak poza tym, dokładnie tak samo miałam z drzwiami, rozrysowałam im i określiłam każdy szczegół, na koniec na montaż przyjechali po miesięcznym opóźnieniu, po mojej karczemnej awanturze, na miescu inforumjąc mnie, jakie zmiany wprowadzili, żeby było lepiej i ładniej. Opaski mam niedomalowane i z MDF, chociaż miały być drewniane. Trudno. Przeżyłam, ale kolesie są gnojami i tyle. Niestety, nie wiem, czy prawdziwych fachowców jest 10 na całą Polskę. Cała reszta to cwaniaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 21.11.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Suma sumarum ...te latarenki obledne w holu to jak się nazywają?i skąd przyszły do ciebie? Nie byłam u ciebie prawie rok...A tu ju tak ładniutko. Superowo. Ja natomiast dalej bujam się z lampami dlatego pytam No i kinkieciki w holu to skąd? Cieszę się ze konsola z holu nie została przemianowana, bo wygląda teraz po tym wszystkim, jak istne "wow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts