Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lampa piękna,ale ta poprzednia pasuję idealnie do całej koncepcji kuchni,biblioteka jako mebel piękna,ale kolor rzeczywiście odbiega od zamiarzonego.ja za takim nie przepadam i pewnie bym ją przyciemniła,ale to już kwestia gustu i indywidualnego odbioru,taką samą lampę jaką masz w bibiotece zamówiłam do sypialni:p w pierwszym momencie jak ją zobaczyłam wydała mi się ogromniasta:lol2: ale postanowiłam sobie nie bać się dużych lamp i w sumie jestem nią zachwycona,pozdrawiam

• 3 weeks później...

Prace wykończeniowe w bibliotece wciąż trwają. W związku z tym mam pytanie jaki kolor sofy dałybyście do tej tapety: Tapeta na ścianie nie wygląda tak niebiesko jak tutaj. Jest w rzeczywistości bardziej blada i raczej szaro miętowa niż błękitna.

ShowProductImage.aspx?ImgType=ProductImage&ImgDim=750&StoreID=2532&StoreName=mahoneswallpapershop&FileName=328e5008-85fd-479e-8183-19362ed67527.jpg&itype=img.jpeg

Tutaj wzornik jaki biorę pod uwagę, ale może macie jakieś swoje typy kolorów? Mnie najbardziej podoba się nr 1 ale nie wiem czy będzie dobrze się komponował z resztą?

best.jpg

wzór sofy któryś z tych dwóch poniżej:

Product_WWH10387_Image_1?wid=640&hei=436

fd3eaa61c0ea8608e61a8bd20727ec73.jpg

Edytowane przez tutli_putli

hmmm 1, pięknie podkręci kolor drewna, ale nie wiem czy się z tapetą zgra... szkoda, że tapeta nie jest czysto szara.

Ta jedynka też najbardziej mnie korci. Na ścianie w mega ciemnym pokoju, gdzie nawet o tej porze roku w dzień musi być palone światło to ta tapeta jest jak szara. To że jest w chłodno szarym odcieniu mięty powoduje że jednak rozproszenie światła i dobrze rozjaśnia. Ciepła szarość pochłonęła by mi światło do reszty i nie chciałam znowu robić jak wszędzie takiej samej szarej ściany.

A w ogóle to mam do ciebie ogromną prośbę. Pokaż parę ujęć połączenia białej lamperii i wzorzystej tapety. Zaczynam się coraz mocniej zastanawiać nad tym zabiegiem i sama już nie wiem, co robić. Myślę o moim przedpokoju i klatce schodowej. Na razie zawisłam w martwym punkcie - naklejone listwy, zagruntowane ściany i tak chyba, niestety, zostanie na święta, nie dam rady. Myślę, co dać nad lamperią. Pierwotnie nie brałam pod uwagę nic innego jak total white, ale teraz coraz mocniej zaczyna mnie korcić tapeta.

Hej tutli

Dawno mnie u Ciebie nie było...

Zacznę od modelu kanapy - ta prostsza będzie lepsza do tego wnętrza (bo nie jest duże)

Kkolor obicia moim zdaniem to 1 lub 4, bo będzie to takie inne i eleganckie :)

Cześć moniss :hug:o 4 już pisałam niżej - jakoś nie bardzo mi leży taki blady błękit. Prostsza to rozumiem ta pierwsza, prostokątna?

A w ogóle to mam do ciebie ogromną prośbę. Pokaż parę ujęć połączenia białej lamperii i wzorzystej tapety. Zaczynam się coraz mocniej zastanawiać nad tym zabiegiem i sama już nie wiem, co robić. Myślę o moim przedpokoju i klatce schodowej. Na razie zawisłam w martwym punkcie - naklejone listwy, zagruntowane ściany i tak chyba, niestety, zostanie na święta, nie dam rady. Myślę, co dać nad lamperią. Pierwotnie nie brałam pod uwagę nic innego jak total white, ale teraz coraz mocniej zaczyna mnie korcić tapeta.

Mnie już znudziły z kolei wszędzie gładkie szare ściany i postanowiłam dać tym razem do ponurego pomieszczenia wzorzystą tapetę :lol2: Pan Mąż właśnie stoi nade mną i kończy malować listwy przysufitowe. Mam jeszcze ogromy bałagan i nierozpakowane kilka pudeł a do tego stare biurko z krzesłem wywalone na środek więc nie bardzo jak jest zdjęcia cykać. Zrobiłam moim nędznym aparacikiem jednak kilka, na szybko specjalnie dla Ciebie.

2014-12-17%2B18.18.59.jpg

2014-12-17%2B18.16.58.jpg

2014-12-17%2B18.17.08.jpg

2014-12-17%2B18.18.07.jpg

2014-12-17%2B18.18.21.jpg

jak tak patrze to ta 1 taka troche turkusowa jest, to nie jest czysty granat, więc może przypasować, Chociaż ten morski też nie jest taki zły.... może nie będzie za jasny, to malutki pokoik a kolorem się dopasuje idalnie do tapety. która jest przeboska.

w sumie biblioteka jest bardzo ciemna, może nie dawać kolejnego mebla - kolubryny w ciemnym kolorze?

Sprawa z sofą wygląda następująco. Ta prosta jest super ale ponieważ musimy mieć dodatkowe awaryjne miejsce do spania to niestety nie bardzo nadaje się do takiej funkcji. Musiałaby rozkładać się do przodu (taki stelaż na wzór łóżka polowego) a nie mamy tyle miejsca.

Taki sposób rozkładania sofy zdecydowanie odpada.

http://sofalinea.pl/media/photos/3585285244/4969.jpg

Druga sofa może być bez problemu rozkładana wzdłuż ściany jak wersalka i ta opcja w przypadku małego pomieszczenia jest dużo korzystniejsza.

sofa%2Brozk%25C5%2582adana%2Bjak%2Bkanapa%2B1.jpg

Znalazłam też świetne kolory i materiały w jasnych odcieniach.

Velo-09-lead%2BFargotex.jpg

Velo-10-fern%2BFargotex.jpg

Witam się serdecznie z gospodynią wątku:) Przepiękne wnętrza a temat biblioteki bardzo mi bliski bo chcę skończyć swoją i też będę szukała kanapy z funkcją spania:) Pewnie nie pomogę podjąć ostatecznej decyzji ale moim zdaniem te intensywne barwy zupełnie nie pasują do tego wnętrza. Biblioteka ciemna to chociaż niech kanapa będzie "świetlista". Jeśli można by było nie dopasowywać się do koloru tapety ( bardzo eleganckiej zresztą ) to widzę tam kanapę w starym złocie, coś jak kolor nr 5 na próbniku. Ten może wpada trochę w zgniłą zieleń ale coś z podobnej palety kolorystycznej. Będzie wyrafinowanie:) jak na bibliotekę przystało. Te jasne to takie majtkowe kolory. Pozdrawiam.