Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektycznie, klasycznie...

Recommended Posts

Z dwojga złego lepiej mieć z czego odejmować ;) :lol2:

tutaj jeszcze raz widok od wejścia -

P2281505.JPG

Nihiru ale będą wtedy w odstępie od ścian 110cm a od pierwszego do drugiego będzie 420cm przerwy, moim zdaniem to lipa

Lampy cudne ale jednak chyba zostanę przy klasyce :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale między nimi będą przecież jeszcze dwa kinkiety:D

Wiesz co? Spróbuj może sposobu Admete: powieś na tych trzech kabelkach jakieś duże balony albo koła z kartonu i wtedy się zobaczy :yes:

no i to może być złoty środek - zrobię sobie tekturowe atrapy i powieszę jak będę na działce...:yes:

Tutli, ja się zgadzam z Beauty co do ilości kabli... Jeżeli będą jeszcze kinkiety, to 3 szt zwisów będzie stanowczo za dużo...

Te moje kule moim zdaniem bardzo u Ciebie pasują, natomiast abażury chyba najmniej. Latarenki kocham każde, więc jestem za:wiggle:

Patent z powieszeniem kartonów na próbę bardzo dobry- utwierdzisz się ile szt wygląda najlepiej.

Śliczne plafoniki wkleiłaś- też nie wyglądałyby źle:rolleyes: No masz o czym myśleć...:)

Dziewczyny wczoraj Pan Mąż sprowadził mnie na ziemię stwierdzając, że on niczego już ucinał i zmieniał w kwestii elektryki nie będzie ( to w kwestii likwidacji niektórego oświetlenia);) Nie mam sumienia się z nim o to wykłócać bo odwala kawał dobrej roboty w domku po godzinach i ostatnio mocno przepracowany.

Ilość tych kinkietów w holu wynikała z moich pierwotnych planów (i z racji tego co czasem robię) aby w holu powiesić trochę obrazów i grafik - nad nimi miały być kinkiety podświetlające tzw obrazówki. W między czasie moja koncepcja na hol uległa zmianie - zapomniałam już o tej galeryjnej.

O obrazówkach ostatnio przypomniała mi koleżanka monmaison ale nie chciałam o nich słyszeć bo te puste gładkie ściany na razie bardzo minie kręcą. :cool: Zostawię te kable tak jak są a jak już zamieszkamy i oswoję się z domem może uda mi się jednak stworzyć w tym holu jakąś sensowną galerię ciekawych prac i być może jednak się przydadzą do ich podświetlania.

W między czasie moja koncepcja na hol uległa zmianie - zapomniałam już o tej galeryjnej.

Ano to właśnie jest najgorsze - a myślałam że to tylko moja przypadłość, wynikająca z tego, że u mnie wszystko się ciąąąągnie jak - nie przymierzając - guma w majtkach :rotfl:

Ale koncepcja z podświetleniem obrazów może być ok:yes:

hehe powiedz to mojemu mężowi, on chyba jest już u kresu wytrzymałości na wszelkie zmiany

W końcu z takiego :

http://lh5.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/Snc4JkY7XFI/AAAAAAAAAWg/3HeBiw3xQpA/s720/elewacja%20wschodnio%20p%C3%B3%C5%82.JPG

zrobić taki...

PA210493.JPG

kiedy wszyscy w dzisiejszych czasach robią na odwrót, wymaga zaangażowania sprej ilości siły i cierpliwości:D

Czas wybierać kolory na ściany. Tzn. mniej więcej wiem jakie maja być, pozostaje kwestia odcieni ;)

Na początek wałkuje pokój Młodej

Do zakupionej tapety znalazłam dwa kolory z PARY i teraz pytanie zasadnicze brąz P5239-73 FRESH BREW czy szarość SEPIA P5243-51D?

Zastanawiałam się jeszcze nad granatem ale nie wiem czy nie wyjdzie ponuro i ciężko dobrać pasujący odcień.

Pożyczyłam od kolegi projektanta cały wzornik PARY w ogromnej walizie więc mogę szaleć z wybieraniem ...tylko, że jak zwykle osiołkowi w żłoby dano i nie może się zdecydować wśród takiego ogromu wszelkich barw;)

Wiem, że zdjęcia nie oddadzą całkowitej prawdy o kolorach ale tak się prezentują oba kolory ze wzornika przy kawałku tapety:

P3151647.JPG

P3151650.JPG

i jeszcze jaśniejsza o parę tonów szarość FOCALE P5241-44 - oczywiście na zdjęciach różnica mało widoczna

P3151654.JPG

Edytowane przez tutli_putli