kori 22.02.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam, Dzis otrzymałam wycenę okien z Oknoplastu seria WInegretic PremiumProśba o komentarz i czy ta oferta nie jest zawyzona.Moze jakieś porównywalne okna innego producenta beda tańsze??Cenny netto PARTER:- 60x90 jednoskrzydło szyba P2, okucia WK2 = 475zl- 120x120 2xskrzydła szyba P2, okucia WK2 = 1.365zł- 240x80 STAŁE FIX szyba P2, okucia WK2 = 1.232zł- 360x235 (tj 2x120stale FIX + 1xprzesuwane PSK) szyba P2, okucia WK2 = 7.457 PIETRO- 60x90 jednoskrzydło = 475zl- 3x180x235 2skrzydłowe = 3x2.307zł=>6923 łącznie netto 17.927 = montaż 1.833, DAJE KWOTĘ 19.760 + 8% => 21.340zł Czy to jest dobra ofeta?????????? Prośba o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 22.02.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Chyba drukują z ich programu, bo jedno z wymienionych w/w mam u siebie w wycenie. Nie zamierzam mieć utrzymanka piłkarza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 22.02.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Stynia nie rozumiem, Twoje odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 22.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Stynia nie rozumiem, Twoje odpowiedzi to sobie poczytaj http://www.oknoplast.com.pl/sponsoring/inter-mediolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 22.02.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Stynia o tym to ja wiem, zapytałam grzecznie forumowiczów, co ewentualnie innego poleacają w podobnym standardzie i w jakiej cenie..... Stynia jakie są Twoje typy poza piłką nożna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.02.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Innych producentów robiących na Vece jest sporo, każdy raczej bez negatywów i tańszy od Oknoplastu a standard zazwyczaj wyższy (np: Vetrex, KNS, Vidok, Dako) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 22.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Witam, Dzis otrzymałam wycenę okien z Oknoplastu seria WInegretic Premium Prośba o komentarz i czy ta oferta nie jest zawyzona. Cenny netto - 3x180x235 2skrzydłowe = 3x2.307zł=>6923 [/b] Czy to jest dobra ofeta?????????? Prośba o pomoc Mam oferty w/w o tysiąc pln tańsze na jedym tylko oknie balkonowym na jednakowych moich wymaganiach na identycznym profilu jak WPremium i lepszych okuciach... Edytowane 22 Lutego 2013 przez Stynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 22.02.2013 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Mam oferty w/w o tysiąc pln tańsze na jedym tylko oknie balkonowym na jednakowych moich wymaganiach na identycznym profilu jak WPremium i lepszych okuciach... Stynia a jakiej firmy jest to oferta i jakie to lepsze okucia?? Sugerujesz coś a nie dzielisz sie nawet informacjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.02.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witam, Dzis otrzymałam wycenę okien z Oknoplastu seria WInegretic Premium Prośba o komentarz i czy ta oferta nie jest zawyzona. Moze jakieś porównywalne okna innego producenta beda tańsze?? Cenny netto PARTER: - 60x90 jednoskrzydło szyba P2, okucia WK2 = 475zl - 120x120 2xskrzydła szyba P2, okucia WK2 = 1.365zł - 240x80 STAŁE FIX szyba P2, okucia WK2 = 1.232zł - 360x235 (tj 2x120stale FIX + 1xprzesuwane PSK) szyba P2, okucia WK2 = 7.457 PIETRO - 60x90 jednoskrzydło = 475zl - 3x180x235 2skrzydłowe = 3x2.307zł=>6923 łącznie netto 17.927 = montaż 1.833, DAJE KWOTĘ 19.760 + 8% => 21.340zł Czy to jest dobra ofeta?????????? Prośba o pomoc Nikt ci nie powie czy oferta jest dobra chyba że ma możliwość wycenienia takich samych okien Ogólnie przyjeło się że oknoplast drutex działają jak płachta na byka na tym forum a to dlatego że mają polityke taką jaką mają Oknoplast wyrobił sobie markę za którą klient musi zapłacić trochę więcej niż za okna bardzo podobne ale marka to marka choć powoli zaczyna to się zmieniać a drutex jest nie lubiany bo jak ktoś kto choć troche się zna na oknach widzi że ktoś mówi najlepsze okna o oknach które są oknami dla deweloperów itp to się scyzoryk sam otwiera:) aby zobaczyć czy masz dobrą ofertę musiał byś mić drugą z innego salonu oknoplastu ale wiem że są też salony oknoplastu które mają ceny wyższe o kilka procent od salonów "za miedzy " ale wiedzą za co biorą pieniądze bo montaż wykonują b.profesjonalnie a ci drudzy sztuka dla sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 23.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Stynia a jakiej firmy jest to oferta i jakie to lepsze okucia?? Sugerujesz coś a nie dzielisz sie nawet informacjami... Kori, mam wymiary swoich okien i takie okna są wyceniane tam, gdzie poproszę! Okien jest dużo, ale powtarzają się wymiary i b. łatwo to kontrolować. Wiem, które są jednoskrzydłowe, dwuskrzydłowe, R+RU, U. Moje potrzeby są już sprecyzowane! Są jednakowe bez względu na producenta i tu zaczyna się kujawiaczek- bo jedni mają pewne udogodnienia w standardzie, inni życzą sobie jak Cygan za matkę. Mam dwa typy, które łatwo porównać: -jedne z grupy porównywalnej z WPremium. W tej grupie zaczęłam od O z czasu ich najwyższej promocji i gdyby nie kumpela, obdarliby mnie ze skóry-wszystko było poza standardem...Najważniejsze, że odholowała mnie wówczas do domu aby usadzić przed komputerem i pokazać, że na tej firmie świat polskiej stolarki się nie zaczyna i nie kończy! -druga grupa porównywalna między sobą wykonana na Veka Alphaline 90mm z klinem docieplającym. Tu z kolei jest łatwiej porównać i jest znacznie więcej informacji i więcej firm tym się para. Okucia?- od Sigenii po Winkhaus... Mimo lepszych wg mnie okuć, oferty są tańsze, rozbudowane lub za 5 zł można je dodać. Napisałam Ci, że na jednym oknie balkonowym (dokładnie jak Twój rozmiar) mam różnice 1tys pln pomiędzy Wpr. Przecież nie napiszę Ci tutaj, bo natychmiast takie rzeczy są usuwane, wątki sprzed miesiąca są siekane jak pod Warną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 23.02.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Stynia dzieki za info. Inaczej, nie musze kupować Oknoplast.DOradzcei co moge kupic dobrego i tańśzego innego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 23.02.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ale wiem że są też salony oknoplastu które mają ceny wyższe o kilka procent od salonów "za miedzy " ale wiedzą za co biorą pieniądze bo montaż wykonują b.profesjonalnie a ci drudzy sztuka dla sztuki Montaż jest liczony zupełnie oddzielnie, na końcu oferty, która jest liczona dokładnie do każdego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 PARTER: - 60x90 jednoskrzydło szyba P2, okucia WK2 = 475zl .... PIETRO - 60x90 jednoskrzydło = 475zl -..... Czy to jest dobra ofeta?????????? zacznijmy od tego, że okna o identycznych wymiarach - jedno w wersji P-2 i WK-2 i drugie standard w tej samej cenie ? Ktoś tu kogoś chce zrobić w balona Pobawiłem się i zrobiłem wycenę na podstawie podanych przez Ciebie wymiarów - za tą sumę zgodnie z wyposażeniem jakie opisałaś możesz mieć Schuco Si82 w obustronnym kolorze z montażem tzw. tradycyjnym lub dodatkowo ok 1.300,- zł za montaż warstwowy (tzw. ciepły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 23.02.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 jareko z tym oknem to mój błąd, zel przepisałam dane.Nie znam Schuco, co to dokłądnie jest?? lepsze ?? komletnie się nie orientuje doradź proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.02.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Jako że handluję oknami Schuco, wybacz, nie będę się wypowiadał - podałem to tylko jako przykład, że można mieć dobre okna w cenie porównywalnej bądź niewiele niższej a przy dobrej negocjacji nawet coś jeszcze "uszczknąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 23.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Poczytaj sobie o tym profilu Schuco, okuciach, http://www.schueco.com/web/pl/privatkunden/fenster_und_tueren/produkte/fenster/kunststofffenster#ancor14561918 oraz wyrobie fabryki produkującej z tych profili okna http://hekaplast.pl/oferta/okna-pvc http://hekaplast.pl/oferta/okna-pvc jareko Nie znam Schuco, co to dokłądnie jest?? lepsze ?? komletnie się nie orientuje doradź proszę Edytowane 23 Lutego 2013 przez Stynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 23.02.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Hmm, na tej stronie jest CT70 w wersji MD? Funkcjonuje taka wersja na naszym rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 23.02.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 no dobra wszystko fajnie, to jakiej oferty szukać??co bedzie optymalne i z dobrą ceną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.02.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Hmm, na tej stronie jest CT70 w wersji MD? Funkcjonuje taka wersja na naszym rynku?Nie zetknąłem się z nią, tak samo jak jeszcze nie widziałem wykonanych dla klienta okien Top Alu - zarówno w CT jak i Si Jednak kasa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 25.02.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ok finalnie wybierami miedzy Oknoplast Winegretic Premium a Vetrex V90+,Vetrex ponad 2tys tańszy co radzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts