antonin 01.03.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 . Nie zaprzeczę też, że uważam markę Vetrex za czyniącą największe postępy w tym względzie, świadczy o tym chociażby przyznana im nagroda - "marketingowa" Fenestra Aurea. Co więcej porównując stan dzisiejszy z okresem roku, dwóch wstecz, uważam, że firmie opłaciło się wejść w nowe buty i wizerunek. Życzyłbym sobie, aby w nim trwała i żeby szybko znalazła godną konkurencję, bo to będzie z pożytkiem dla nabywców, a o to przecież chodzi. Okna są dla ludzi! Pytanko do Testa. Czy ty jako właściciel strony na której porównuje się okna różnych firm nie powinieneś być bezstronny? Czytając twoje wypowiedzi mam wrażenie, że istnieje tylko jedna firma. W moim odczuciu przy takim podejściu Twój ranking mocno traci na wiarygodności. Nie chcę Cię urazić, po prostu taka jest moja opinia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 01.03.2013 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 witek86 okno energooszczedne, ocieplenie 15-20cmbeton komórkowywentylacja grawitacyjnabrak rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.03.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 kori - musisz mieć świadomość, że okna na pewnym poziomie technicznego wykonania i porównywalnych profilach ceną różnią się niewiele - można przydusić sprzedawcę by dał ci jeszcze jakiś tam rabat ale jak szukasz oszczędności, w wydanej teraz kasie, zapomnij o jakości wyrobu finalnego - taka jest prawda o której nie każdy z tu bywających ma odwagę powiedziećNiejako podsumowując - szukasz ceny ? Tu chyba nie znajdziesz - promujemy producentów dobrych a to nie idzie w parze z najniższą cenąDostałeś ode mnie ofertę cenowo niższą od pierwszej kwoty tu zapodanej - w dobrym profilu Si82 ale byłem droższy od Vetrexu na V90+ - niecałe 8% droższy - czego jeszcze szukasz? Wszyscy Ci powiedzieli że zarówno Vetrex jak i V90+ to dobry wybór - nie trać czasu na pisanie tylko idź do dealera i zamów okna - temat będziesz miał z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 01.03.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Kori, gdybym miał wybierać PVC to wybrałbym Si82 albo zainteresował sie PVC Internormu z aluminiowa nakładką: KF 410. Myślę, że mogą wyjść tylko trochę drożej niż Schuco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.03.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Tomekwa - obawiam się, że z nakładką wyjdą nie tylko ale bardzo drożej od swoich profili bez nakładek.Naprawdę, Vetrex jest dobrym wyborem, cena jest chyba niezła jak na okna jakie Kori ma do swojego domu i na tym, na miejscu Kori, bym poprzestał.Ile jeszcze możesz urwać z ceny ? 500 - 1000 zeta ? więcej to już nie będzie okno tylko wyrób oknopodobnyZastanowiłbym się jeszcze nad nawiewnikami - i na tym bym nie oszczędzał dla zdrowia siebie i Twoich dzieci (o ile posiadasz bądź planujesz)Przy takiej wentylacji jaką masz nie zastanawiałbym się i dopłacił do tzw. ciepłego montażu i masz temat z głowyPóźniej tylko przypilnować przy montażu, patrzeć na ręce tynkarzom by nie zniszczyli Ci pięknych okien i na sam koniec uważać i być przy montażu parapetów wewnętrznych by przy ich montażu nie została zniszczona praca innychZastanawiające jest - to tak na marginesie - jak wiele zdjęć w termowizji ukazuje najzimniejsze miejsca w rogach okien na styku okna z parapetem - co monterom parapetów tam przeszkadza, ze wydłubują pianę na wylot ? Tego nie pojmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 01.03.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Myślę, że jakieś 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.03.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Myślę, że jakieś 20% Nie gdybajmy. Zrób wycenę to wtedy wszyscy będziemy wiedzieć ( o ile podzielisz się tym info na forum:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 01.03.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Pytanko do Testa. Czy ty jako właściciel strony na której porównuje się okna różnych firm nie powinieneś być bezstronny? Czytając twoje wypowiedzi mam wrażenie, że istnieje tylko jedna firma. W moim odczuciu przy takim podejściu Twój ranking mocno traci na wiarygodności. Nie chcę Cię urazić, po prostu taka jest moja opinia. Pozdrawiam Rozumiem:-), ale zgodzić się trudno. Cytat dotyczy działalności marketingowej, a nie produktów. Ranking, do którego nawiązujesz też jest oceną sposobu informowania o produkcie, a nie bezpośrednią oceną produktu. W zamyśle był zachętą do rozpoczęcia rozmowy o oknach i ich wartości określanej poziomem właściwości użytkowych, a nie jak do tej pory bezmyślnym klepaniem o komorach i temu podobnych. Każda firma ma równe szanse na drodze do osiągnięcia określonego wysokiego poziomu w zakresie komunikacji, tylko jedne podzielają mój punkt widzenia na marketing i doceniły znaczenie "marketingu technicznego" inne wolą żyć jeszcze w epoce komorowej. Tych ostatnich chwalił nie będę, bo i za co? Za ściemnianie i ukrywanie lub brak wiedzy o własnych produktach? Te pierwsze mają u mnie plusa, bo dają szanse nabywcom na lepsze zakupy. Wydaje mi się, że poza tą jedną wypowiedzią odnoszącą się stricte do polityki komunikacyjnej trudno byłoby odnaleźć inne moje posty, w których wdaję się publiczną ocenę produktów, zachwalam je lub ich producenta dowodząc wyższości firmy A nad firmą B. Myślę również, że nikt z moich rozmówców, czy też korespondentów nie mógłby powiedzieć, że otrzymał ode mnie jasne wskazanie - proszę iść do tej, a nie innej firmy i kupić to, a to. W miarę moich możliwości każdy z nich otrzymał jedynie informacje jakie były mu potrzebne.Wyboru musiał dokonać sam. Na czele rankingu były już różne firmy. Od kilku miesięcy lider utrzymuje pozycję, ale ja mu w tym nie pomagam. Wręcz zachęcam do czegoś odwrotnego - producenci, zróbcie coś, aby to zmienić, bo taka zmiana, to będzie kolejny kroczek do przodu zarówno w dziedzinie komunikacji z rynkiem jak i doskonalenia produktu. I oto chyba chodzi, żeby okna były coraz lepsze, coraz tańsze i coraz lepiej opisane. Zgodzisz się ze mną? A co do ocen mojej stronniczości lub bezstronności nie mnie ją osądzać, chociaż rozglądając się wokoło i tak wychodzimy na dziwaków, co to jako jedyni potrafią "czepiać się" nawet własnych reklamodawców:-). Chociaż, czy ja wiem? Może to nie świadczy o bezstronności, ale o braku instynktu samozachowawczego:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mera1719509548 02.03.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ze stolarką robi się powoli straszna bieda. zjawisko wyżynania się i walki o klienta powoli robi się zatrważające... Naprawdę, mam nadzieję, że w tym ( może i następnym ) roku zrobi się luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkTomek 06.03.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Brugmann to dobry profil, znany z nieprzeciętnej statyki na wzmocnieniach stosowanych przez oknoplus w tych "zimniejszych" wersjach. Moim zdaniem piłowanie jego parametrów cieplnych wiążące się m.in. ze zmianą wzmocnień na takie jak w tych o które pytasz to kaleczenie systemu i pozbawianie go chyba największej zalety. Kiedy zaczynają się wyginać skrzydła szlag trafia wyśrubowane parametry a reklamacje tego typu należą do najbardziej wkurzających i trudnych do usunięcia. Czasem kiedy krytykuję takie wątpliwe rozwiązania słyszę "ale przecież mam gwarancję". OK. Każda kiedyś się kończy. Kup ten Vetrex a myślę że będziesz zadowolona. Witam, IVO333 nie pisz głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd - wzmocnienia montowanie w oknach Thermo OknoPlusa są wzmocnieniami systemowymi Brugmanna i statyka w takich oknach również ma wysokie parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 06.03.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Pozostawię bez komentarza. Nie wszyscy odrobili lekcję pod nazwą np. Ideal 6000, Brugman jak widać też. A że systemowe nie zaprzeczam. Te Ok w Twoim nicku to od firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkTomek 06.03.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 IVO333 jestem z branży i sprzedaje okna o których mowa - w poprzednim poście chwalisz profil Brugmanna z nieprzeciętnej statyki w następnym temu zaprzeczasz - po prostu nie pisz bzdur o profilu którego nie znasz i - jak sądzę - sam jesteś z branży to żeby zachęcić kliienta do kupna " twoich okien " podawaj jakieś ich konkretne zalety a nie piszesz brednie na temat konkurencji.Takie podejście jest nieuczciwe w stosunku do potencjalnego nabywcy który na foorum chce się dowiedzieć postronnych opinii na temat wybranych przez niego okien a dostaje nieżetelną opinnię od " eksperta " który nie mając argumentów na temat " swojch okien " oczernia okna które z jakiś względów kliient bieże pod uwagę- tak to odebrałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 06.03.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 IVO333 jestem z branży i sprzedaje okna o których mowa - w poprzednim poście chwalisz profil Brugmanna z nieprzeciętnej statyki w następnym temu zaprzeczasz - po prostu nie pisz bzdur o profilu którego nie znasz i - jak sądzę - sam jesteś z branży to żeby zachęcić kliienta do kupna " twoich okien " podawaj jakieś ich konkretne zalety a nie piszesz brednie na temat konkurencji.Takie podejście jest nieuczciwe w stosunku do potencjalnego nabywcy który na foorum chce się dowiedzieć postronnych opinii na temat wybranych przez niego okien a dostaje nieżetelną opinnię od " eksperta " który nie mając argumentów na temat " swojch okien " oczernia okna które z jakiś względów kliient bieże pod uwagę- tak to odebrałem . Sprzedawco Oknoplusa, znajdź mój post w którym napisałem o "moich" oknach, do tego zachęcający do ich kupienia. I nie zarzucaj mi bredni tylko poczytaj ze zrozumieniem za co chwalę Brugmana a co jest moim zdaniem niewłaściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.03.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ze stolarką robi się powoli straszna bieda. zjawisko wyżynania się i walki o klienta powoli robi się zatrważające... Naprawdę, mam nadzieję, że w tym ( może i następnym ) roku zrobi się luźniej. Tylko export ratuje kogokolwiek. RPP obniżyło dzisiaj stopy do poziomu niespotykanego jeszcze w RP a to świadczy tylko o fatalnej sytuacji w gospodarce. Na zakupy to najlepszy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkTomek 06.03.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No właśnie - " moim zdaniem " - w oknach termo idzie wzmocnienie grubsze niż stosowane w profilach standardowych przez co statyka zachowuje swoje parametry i nie ma potrzeby straszenia wyginaniem się skrzydeł - osobiście nie miałem takiej reklamacji - za to tu Twój cytat " Kiedy zaczynają się wyginać skrzydła szlag trafia wyśrubowane parametry a reklamacje tego typu należą do najbardziej wkurzających i trudnych do usunięcia" musiałeś to już przerabiać i może dlatego jesteś na tym punkcie uczulony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 06.03.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 w oknach termo idzie wzmocnienie grubsze niż stosowane w profilach standardowych przez co statyka zachowuje swoje parametry Według Oknoplusa w klasycznych liniach wzmocnienie ma 1,5-2mm a w termo 2mm więc z tą "grubszością " nie przesadzaj. Nie wiem co tam Oknoplus kładzie do głów na szkoleniach ale grubość to nie wszystko i klasyczne wzmocnienie VS 105 2mm ma współczynnik lx =5 , VS102 1,5mm około 4 (nie pamiętam dokładnie) a to z linii Termo 2mm ma lx w granicach 2-2,5 więc zachowywanie parametrów statycznych to co najwyżej w ulotkach i ustach sprzedawców ma miejsce. Jeśli się mylę popraw mnie P.S. lx tego ostatniego wnioskuję z wymiarów, przedstaw jakieś dane jeśli Oknoplus je udostępnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 06.03.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 O to chodziło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 06.03.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Ale jaja, 105 pamiętałem a pozostałe sporo przeszacowałem, nie wiedziałem że to 202 takie małe w przekroju. No, ale statyka porównywalna he, he. P.S. Gdzieś zaginął mi taki fajny program w który wrysowywało się kształt, podawało wymiary i grubość ścianki a on podawał lx i ly. Gdzie tego szukać? Edytowane 6 Marca 2013 przez IVO333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkTomek 14.03.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 W oknach thermo wzmocnienie montowane jest w zależności od wielkości okien - w większych oknach montowane jest wzmocnienie 105 którego jak sam wiesz lx = 5.01 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts