ENDO 10.06.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jednorazowa minimalna wartość zakupu brutto uprawniająca do uzyskania Rabatu, niezależnie od jego stopnia, wynosi odpowiednio: - co najmniej 12 000 (dwanaście tysięcy) złotych (z VAT) dla kategorii asortymentowej ścian, - co najmniej 12.000 (dwanaście tysięcy) złotych (z VAT) dla kategorii asortymentowej dachów, - co najmniej 6 000 (sześć tysięcy) złotych (z VAT) dla kategorii asortymentowej elewacje w moim przypadku 12tys za materiał na ściany to troche przegięcie, biorąc pod uwagę 2zł/ za maxa musiał bym ich kupić 6000sztuk O jakim poziomie rabatowania mowa? Sztywny dyskont czy Panie w blond włosach i dużych blue eyes dostają maksymalny upust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 17.06.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A propos budujących z Wienerbergera - ktoś już słyszał o tej akcji? Firma rozdaje rabaty na swoje produkty https://rabat.budogram.pl/kampania2 Swoją drogą ciekawa sprawa - Instagram dla budujących dom Szkoda że już zbudowałem, bo akurat mam pełną dokumentację postępów budowy na iphonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oanna 06.05.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) "..Dalismy zaprawe ciepłochronną można tez klej ale koszta sa duze-inaczej chyba nie ma sensu.sasiad ma ten sam pustak ale na zaprawie tradycyjnej -lekka porażka łaczenia wyszły mu 3 cm a to nie o to chodzi w tym wszystkim-możliwe tez ze jego budowlancy nie przykładali sie do swojej pracy. wcale tez nie były krzywe ani nie pękały,choc i z takimi groźnymi opowieściami spotkalismy sie.." No! Ja mam własnie takie pęknięcia. Żenada i porażka. Tyle pieniędzy poszło na tynki, nowy dom i do remontu. Te kleje i pianki to takie badziewia. Nie wiem kto męża na to namówił, ale żałujemy bardzo. Mąż jest załamany. Poziome kreski mamy już prawie na każdej ścianie. Masakra. To wogóle nie trzyma. Gdyby ktoś mądry nam to wcześniej pokazał użylibyśmy tradycyjnego sposobu. Zastanawiam się co napisać do winenbergera. No! I też daliśmy się nabrać na rabat. Daliśmy się pięknie zrobić w balona. Nie kupujcie tego!!! Edytowane 6 Maja 2016 przez oanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 09.05.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 O jakich pęknięciach piszesz?Masz jakieś zdjęcia? Ps. Czy w przypadku reklamacji trzeba przedstawiać jakieś zdjęcia czy ktoś od Wienerbergera przyjeżdża na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 18.05.2016 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Poziome kreski mamy już prawie na każdej ścianie. Masakra. To wogóle nie trzyma Witam. Mam dom wymurowany z Dryfix w latach 2012-2013. Od tamtego czasu minęło już parę lat, a poziomych i pionowych kresek na szczęście nie mam żadnych. Poza tym wydaje mi się, że to nie ma związku z przesuwaniem się pustaków względem siebie (co chyba sugerujesz), ale raczej z pracowaniem samego gruntu. Jak to sprawdzić? Ano wystarczy przyłożyć łatę w różnych miejscach ściany i sprawdzić czy poszczególne pustaki się "klawiszują", czyli są poprzesuwane względem siebie i na łacie widać szpary. Szczerze to wątpię, żeby coś takiego wyszło, bo już sama masa pustaków coś takiego wyklucza. W pierwszej kolejności winiłbym więc słabe zagęszczenie gruntu pod fundament. A nie macie jakichś innych typowych problemów dla tego zjawiska? Kłopoty z otwieraniem drzwi i okien, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.05.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 "..Dalismy zaprawe ciepłochronną można tez klej ale koszta sa duze-inaczej chyba nie ma sensu.sasiad ma ten sam pustak ale na zaprawie tradycyjnej -lekka porażka łaczenia wyszły mu 3 cm a to nie o to chodzi w tym wszystkim-możliwe tez ze jego budowlancy nie przykładali sie do swojej pracy. wcale tez nie były krzywe ani nie pękały,choc i z takimi groźnymi opowieściami spotkalismy sie.." No! Ja mam własnie takie pęknięcia. Żenada i porażka. Tyle pieniędzy poszło na tynki, nowy dom i do remontu. Te kleje i pianki to takie badziewia. Nie wiem kto męża na to namówił, ale żałujemy bardzo. Mąż jest załamany. Poziome kreski mamy już prawie na każdej ścianie. Masakra. To wogóle nie trzyma. Gdyby ktoś mądry nam to wcześniej pokazał użylibyśmy tradycyjnego sposobu. Zastanawiam się co napisać do winenbergera. No! I też daliśmy się nabrać na rabat. Daliśmy się pięknie zrobić w balona. Nie kupujcie tego!!! A może czepmy się jakości fundamentów? Porotherm to dobry materiał, wybudowałem z niego dom ale fundamenty wylałem betonem klasy B-30! Żadnych pęknięć a dom spory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 27.09.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Wtrącę ciekawostkę nt materiałow Wieneberger. Budogram ma teraz bardzo ciekawy konkurs, gdzie można prowadzić dziennik budowy i wygrać nawet 12 tyś gotówką na materiały Wieneberger albo zwrot takiej kwoty za zakupiony już materiał tej frmy. Wiele osób tutaj prowadzi dzienniki budowy więc to nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 19.10.2017 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Swoją drogą ciekawa sprawa - Instagram dla budujących dom Szkoda że już zbudowałem, bo akurat mam pełną dokumentację postępów budowy na iphonie... edit:pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nankatsu 22.10.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 A może czepmy się jakości fundamentów? Porotherm to dobry materiał, wybudowałem z niego dom ale fundamenty wylałem betonem klasy B-30! Żadnych pęknięć a dom spory. Pozdrawiam. A ja uważam, że mnóstwo zależy od porządnego wykonawstwa. Szczególnie jak się muruje na cienkiej spoinie (system Profi) - tam się już nie wyciągnie do poziomu kolejnej warstwy pustaków przy pomocy ekstra warstwy zaprawy Trzeba równo zacząć, to i się potem równo zejdzie przy wieńcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts