bober1987 23.02.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witajcie Wczoraj po raz pierwszy (zgodnie z instrukcją "na pusto") uruchomiłem nową pralkę Samsung Eco Bubble WF1602. Podczas ostatniego wirowania pralka zaczęła się przemieszczać (dość szybko) i trudno było ją utrzymać. Chwytając za boczne, blaszane ścianki bęben zaczynał hałasować jakby uderzając o nie. Przed drugim praniem (już z ubraniami) pod nóżki pralki włożyłem gumowe wkładki anty-poślizgowe. Te jednak nie pomogły, a pralka już przy pierwszym wirowaniu zaczęła "jeździć" jeszcze szybciej i z jeszcze większą mocą niż przy pierwszej próbie. Pralka jest nowiuśka, świeżo rozpakowana przed pierwszym użyciem. Nogi ustawione jak należy, podłoga równa (podobno, bo nie mam poziomicy żeby sprawdzić, jednak łazienka jest świeżo wyremontowana - wylewka itd.). Bardzo proszę o rady i sugestie co może być przyczyną. Pozdrawiam,Ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 24.02.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Jednak sprawdz poziom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 24.02.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Znajomy miał chyba w zeszłym roku podobną sytuację. Inna pralka, ale też tańczyła pod koniec cyklu. Okazało się, że jakiejś blokady bębna mu nie zdjęli. Może to jakiś trop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.02.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Odblokuj bęben - z tyłu są śruby, aby zabezpieczyć fartuch pralki przed zniszczeniem podczas transportu.Nie uruchamiaj jej już bez odblokowania bo uszkodzisz sobie pralkę.Instrukcja = odblokowanie -muszą być tam 4x śruby coś koło 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 25.02.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 tez stawiam na sruby!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts