Tysonq 23.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Od kilku dni cieszę się z kominka, tylko drażni mnie jedna rzecz. Wnętrze zabudowy obłożone jest wełną z takim sreberkiem. Problem w tym, że te sreberko widać przez kartkę. Tak myślałem, żeby te sreberko prysnąć czarną farbą, żeby tak się to w oczy nie rzucało. Jaką byście farbę polecili, żeby nie śmierdziała mi przy każdym paleniu? Teraz jest dobry moment na wypalanie, bo i tak cuchnie mi z wypalanego wkładu, więc wszystko za jednym smrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.02.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Spray - czarny mat, 400-600 o C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 24.02.2013 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 a może więcej szczegółów technicznych w postaci wartego polecenia producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Od kilku dni cieszę się z kominka, tylko drażni mnie jedna rzecz. Wnętrze zabudowy obłożone jest wełną z takim sreberkiem. Problem w tym, że te sreberko widać przez kartkę. Tak myślałem, żeby te sreberko prysnąć czarną farbą, żeby tak się to w oczy nie rzucało. Jaką byście farbę polecili, żeby nie śmierdziała mi przy każdym paleniu? Teraz jest dobry moment na wypalanie, bo i tak cuchnie mi z wypalanego wkładu, więc wszystko za jednym smrodem Czekaj a po juhasa chcesz to malować???Będziesz się patrzył przez kratki na wełnę ze sreberkiem pomalowanym na czarno sprayem proponowanym przez enia a nie na ogień w komorze???:eek:.No tego to i ja nie przerabiałem moje sreberko się świeci sreberkiem bo zajrzałem z ciekawości ale se pomaluje na czerwono by przywoływać moc.Bez urazy kolego a do czego ci ma służyć to czarne sreberko???Sreberko ma spełniać swoją role w sreberkowaniu a nie w czarnowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 25.02.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kolega wyżej ma rację. Po zaczernieniu folia przestanie spełniać jedną z ważnych funkcji - sreberkowanie, czyli odbijanie promieniowania cieplnego. Zamiast tego zacznie je pochłaniać i to miejsce może się przegrzewać (i odklejać).A z tych farb - jeszcze nie trafiłem na złą przy metodzie brania pierwszej z brzega. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 25.02.2013 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ale u mnie strasznie widoczne jest te sreberko, strasznie się rzuca w oczy. Z drugiej strony macie rację, że sreberko przestanie spełniać swoje właściwości i można tylko spieprzyć sprawę. dochodzę do wniosku, że chyba będę musiał się przyzwyczaić do srebrnego sreberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salon Kratki.pl 26.02.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dzień dobry Państwu. W naszej ofercie są maskownice do każdego rozmiaru kratek produkcji Kratki.pl. "Robią" czarne tło, pozostawiając swobodny przelot między nimi a samą kratką. A tak na marginesie ... dobry wykonawca kominka dba o to żeby takich "widoków" na wierzchu nie było ... a to wstawi maskownicę, a to w głębi siatkę dodatkową na czarno pomalowaną lub po prostu kratkę z "kieszenią" ... no przynajmniej takie tylko widziałem np. w pracach Foresta ... Pozdrawiamy i zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Dzień dobry Państwu. W naszej ofercie są maskownice do każdego rozmiaru kratek produkcji Kratki.pl. "Robią" czarne tło, pozostawiając swobodny przelot między nimi a samą kratką. A tak na marginesie ... dobry wykonawca kominka dba o to żeby takich "widoków" na wierzchu nie było ... a to wstawi maskownicę, a to w głębi siatkę dodatkową na czarno pomalowaną lub po prostu kratkę z "kieszenią" ... no przynajmniej takie tylko widziałem np. w pracach Foresta ... Pozdrawiamy i zapraszamy Topik to :farba do kominka a kratki się reklamują, nie są konsekwentne, udzielają niestosownych rad, wyganiają z wątku, a z buciorami i to nie w temacie wchodzą do drugiego...nieładnie nawet powiem bardzo nieładnie.:cool:.Dyskutujący w temacie ........................... ... sio kury do innego wątku ... :rolleyes:To Wasze słowa???:yes::D Kuźwa zapomniałem o !!! pozdrawiam i zapraszam Edytowane 26 Lutego 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salon Kratki.pl 26.02.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Dzień dobry Państwu. Problemem wątku nie jest wcale farba lecz widok folii aluminiowej szpecącej kominek i drażniącej oczy użytkownika ... to doskonale załatwiają rzeczy o których napisałem ... Pozdrawiamy i zapraszamy. PS. Kury śpią a kogut z żołędziem straż trzyma dalej ... Edytowane 26 Lutego 2013 przez Salon Kratki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2013 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Dzień dobry Państwu. Problemem wątku nie jest wcale farba lecz widok folii aluminiowej szpecącej kominek i drażniącej oczy użytkownika ... to doskonale załatwiają rzeczy o których napisałem ... Pozdrawiamy i zapraszamy. PS. Kury śpią a kogut z żołędziem straż trzyma dalej ... Autor wyraźnie pyta: ........Jaką byście farbę polecili, żeby nie śmierdziała mi przy każdym paleniu?............ Znowu pudło :D:D,aleeeeee,aleeeeee:yes: kontynuacja poruszonego problemu może być ale nie musi maskownica przez Was kratki proponowana.Tak jest w każdym wątku....... jest temat, czyli wstęp potem rozwinięcie a następnie zakończenie.W wątku dochodzi do rozbicia na podobne -bliskoznaczne zagadnienia.Wy o tem zapominacie a propos kury Wszyscyśmy poetami jak kury ptakami Gdy kogut na płocie a kura na grzędzie martwi się gospodarz ,że kurcząt nie będzie :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.02.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ale u mnie strasznie widoczne jest te sreberko, strasznie się rzuca w oczy. Z drugiej strony macie rację, że sreberko przestanie spełniać swoje właściwości i można tylko spieprzyć sprawę. dochodzę do wniosku, że chyba będę musiał się przyzwyczaić do srebrnego sreberka Wełnie nic już nie zaszkodzi, tym bardziej nie pomoże. Paskudny blask sreberka w kominku to mało ciekawy widok. Maluj tylko to co widać najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tysonq ty............. jak radzi eniek pomaluj to co widać najbardziej, zrobisz fotki to i on skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 27.02.2013 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 coraz bardziej przyzwyczajam się do tego sreberka, ale jakby była czarna, a nie srebrna głębia to wcale bym się nie pogniewał Jak znajdę chwilę czasu, to rozejrzę się za kratkami, może to będzie skuteczniejszy sposób na ukrycie srebra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts