Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba do kominka

Tysonq

Recommended Posts

Od kilku dni cieszę się z kominka, tylko drażni mnie jedna rzecz.

Wnętrze zabudowy obłożone jest wełną z takim sreberkiem. Problem w tym, że te sreberko widać przez kartkę. Tak myślałem, żeby te sreberko prysnąć czarną farbą, żeby tak się to w oczy nie rzucało.

Jaką byście farbę polecili, żeby nie śmierdziała mi przy każdym paleniu?

Teraz jest dobry moment na wypalanie, bo i tak cuchnie mi z wypalanego wkładu, więc wszystko za jednym smrodem :)

Od kilku dni cieszę się z kominka, tylko drażni mnie jedna rzecz.

Wnętrze zabudowy obłożone jest wełną z takim sreberkiem. Problem w tym, że te sreberko widać przez kartkę. Tak myślałem, żeby te sreberko prysnąć czarną farbą, żeby tak się to w oczy nie rzucało.

Jaką byście farbę polecili, żeby nie śmierdziała mi przy każdym paleniu?

Teraz jest dobry moment na wypalanie, bo i tak cuchnie mi z wypalanego wkładu, więc wszystko za jednym smrodem :)

Czekaj a po juhasa chcesz to malować???Będziesz się patrzył przez kratki na wełnę ze sreberkiem pomalowanym na czarno sprayem proponowanym przez enia a nie na ogień w komorze???:eek::eek::eek:.No tego to i ja nie przerabiałem moje sreberko się świeci sreberkiem bo zajrzałem z ciekawości ale se pomaluje na czerwono by przywoływać moc.Bez urazy kolego a do czego ci ma służyć to czarne sreberko???Sreberko ma spełniać swoją role w sreberkowaniu a nie w czarnowaniu :D

Kolega wyżej ma rację. Po zaczernieniu folia przestanie spełniać jedną z ważnych funkcji - sreberkowanie, czyli odbijanie promieniowania cieplnego. Zamiast tego zacznie je pochłaniać i to miejsce może się przegrzewać (i odklejać).

A z tych farb - jeszcze nie trafiłem na złą przy metodzie brania pierwszej z brzega.

Pozdrawiam

Dzień dobry Państwu.

W naszej ofercie są maskownice do każdego rozmiaru kratek produkcji Kratki.pl. "Robią" czarne tło, pozostawiając swobodny przelot między nimi a samą kratką.

A tak na marginesie ... dobry wykonawca kominka dba o to żeby takich "widoków" na wierzchu nie było ... a to wstawi maskownicę, a to w głębi siatkę dodatkową na czarno pomalowaną lub po prostu kratkę z "kieszenią" ... no przynajmniej takie tylko widziałem np. w pracach Foresta ... :cool:

Pozdrawiamy i zapraszamy

Dzień dobry Państwu.

W naszej ofercie są maskownice do każdego rozmiaru kratek produkcji Kratki.pl. "Robią" czarne tło, pozostawiając swobodny przelot między nimi a samą kratką.

A tak na marginesie ... dobry wykonawca kominka dba o to żeby takich "widoków" na wierzchu nie było ... a to wstawi maskownicę, a to w głębi siatkę dodatkową na czarno pomalowaną lub po prostu kratkę z "kieszenią" ... no przynajmniej takie tylko widziałem np. w pracach Foresta ... :cool:

Pozdrawiamy i zapraszamy

Topik to :farba do kominka a kratki się reklamują, nie są konsekwentne, udzielają niestosownych rad, wyganiają z wątku, a z buciorami i to nie w temacie wchodzą do drugiego...nieładnie nawet powiem bardzo nieładnie.:cool::cool::cool::yes:.Dyskutujący w temacie ........................... ... sio kury do innego wątku ... :rolleyes:To Wasze słowa???:yes::yes::yes::cool::D:D

Kuźwa zapomniałem o !!!

pozdrawiam i zapraszam

Edytowane przez niktspecjalny

Dzień dobry Państwu.

Problemem wątku nie jest wcale farba lecz widok folii aluminiowej szpecącej kominek i drażniącej oczy użytkownika ... to doskonale załatwiają rzeczy o których napisałem ... :)

Pozdrawiamy i zapraszamy.

PS. Kury śpią a kogut z żołędziem straż trzyma dalej ... :D

Edytowane przez Salon Kratki.pl

Dzień dobry Państwu.

Problemem wątku nie jest wcale farba lecz widok folii aluminiowej szpecącej kominek i drażniącej oczy użytkownika ... to doskonale załatwiają rzeczy o których napisałem ... :)

Pozdrawiamy i zapraszamy.

PS. Kury śpią a kogut z żołędziem straż trzyma dalej ... :D

Autor wyraźnie pyta:

........Jaką byście farbę polecili, żeby nie śmierdziała mi przy każdym paleniu?............

Znowu pudło :D:D:D,aleeeeee,aleeeeee:yes: kontynuacja poruszonego problemu może być ale nie musi maskownica przez Was kratki proponowana.Tak jest w każdym wątku....... jest temat, czyli wstęp potem rozwinięcie a następnie zakończenie.W wątku dochodzi do rozbicia na podobne -bliskoznaczne zagadnienia.Wy o tem zapominacie :cool:

a propos kury

Wszyscyśmy poetami jak kury ptakami

Gdy kogut na płocie a kura na grzędzie martwi się gospodarz ,że kurcząt nie będzie

:D:D:D:D:D

Ale u mnie strasznie widoczne jest te sreberko, strasznie się rzuca w oczy.

Z drugiej strony macie rację, że sreberko przestanie spełniać swoje właściwości i można tylko spieprzyć sprawę.

dochodzę do wniosku, że chyba będę musiał się przyzwyczaić do srebrnego sreberka :cool:

Wełnie nic już nie zaszkodzi, tym bardziej nie pomoże. Paskudny blask sreberka w kominku to mało ciekawy widok. Maluj tylko to co widać najbardziej.