mfuchs 19.04.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Witam, Czy ktoś z Forumowiczów ma doswiadczenia z Polskim Towarzystwem Finansowym (PTF)?Oferują dosyć atrakcyjne zasady dla kredytu w CHF. Dziekuję za odpowiedz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.04.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Witam, Czy ktoś z Forumowiczów ma doswiadczenia z Polskim Towarzystwem Finansowym (PTF)? Oferują dosyć atrakcyjne zasady dla kredytu w CHF. Dziekuję za odpowiedz, A nie jest to czasem system argentyński ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.04.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 PTF to chyba ta sama firma oferująca kredyty samochodowe "Kredyt 2000".Jeśli tak, to są oni pośrednikami i kredytu na dobra sprawę udziela wówczas chyba PBK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.04.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Stary. - Daj sobie spokój. Nie znam tej firmy ale na odległoś pachnie to systemem argentyńskim. To, ze jest to s.a nikt tobie w tej firmie oczywiście nie powie. Poczytaj na Forum. Do forumowj wyszukiwarki daj hasło "argentyński" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.04.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 TO nie ejst żaden system argentyński. TO działa tak jak np. producent cegieł nie sprzedaje ich wszystkich sam ale zleca to hurtowniom. Hurtownie mają inne ceny, inne klient.Czyli pożyczając w PTF masz (chyba) takie same warunki finansowe jak pożyczając w banku - PTF swoją "działkę" ściąga nie z ciebie ale z banku. Podobnie (choć nie tak samo) działa Expander - też dzieli się kasą za "głowę" z bankiem. PTF to duża uznana firma, jest po prostu pośrednikiem - zorientuj się czy paru groszy nie przepłacasz, chociaż nie sądzę, ale być może część rzeczy wykonują za ciebie - np. sprawdzanie hipoteki, ubezpieczenie, rzeczoznawca. Musisz po prostu porównać ofertę, na pewno nie jest to żadna śliska sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.04.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 mfuchs - podaj:- jakie jest oprocentowanie kredytu- jakie sa opłaty "manipulacyjne"- jaki jest czas spłaty kredytu a wszystko będzie jasne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.04.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 ja znalazłam takie coś w sieci:http://www.ptf.com.pl/krhip/krkh/index.jsp?id=10 % wygląda OK. Oferta zblożona do najlepszych ofert banków, bo oni po prostu sprzedają kredyty banków. Trzeba się zorientować co do innych opłat, wydaje mi się że lepiej iść do banku bezpośrednio, ale z kolei oni mogą znacznie przyspieszać formalności, może mają jakieś układy z sądami (księgi wieczyste) etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfuchs 20.04.2004 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 TO nie ejst żaden system argentyński. TO działa tak jak np. producent cegieł nie sprzedaje ich wszystkich sam ale zleca to hurtowniom. Hurtownie mają inne ceny, inne klient. Czyli pożyczając w PTF masz (chyba) takie same warunki finansowe jak pożyczając w banku - PTF swoją "działkę" ściąga nie z ciebie ale z banku. Podobnie (choć nie tak samo) działa Expander - też dzieli się kasą za "głowę" z bankiem. PTF to duża uznana firma, jest po prostu pośrednikiem . Jestem już po rozmowie z PTF. okazało się, że kredyt w CHF mają z BPH, więc poszedłem jeszcze do tego banku (ostatecznie umowę podobno i tak podpisywałbym z BPH). TO nie ejst żaden system argentyński. PTF to duża uznana firma, jest po prostu pośrednikiem . Zgadza się. Pozycję firmy potwierdzają różne rankingi kredytowe (uwaga - to jest firma, nie bank, więc nie na każdym zestawieniu się znajdzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfuchs 20.04.2004 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 mfuchs - podaj: - jakie jest oprocentowanie kredytu - jakie sa opłaty "manipulacyjne" - jaki jest czas spłaty kredytu a wszystko będzie jasne.. Procent: LIBOR 6M + 2,6%, co obecnie daje 3% Prowizja 2% ale coś da się jeszcze wynegocjować. Przy mojej kwocie kredytu różnica w ratach jest kolosalna (z tym że wynika to z CHF): 1.300 (na 25 lat max) w KB a 800 w PTF/BPH (na 30 lat max). Jest się więc nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek ww 20.04.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 PTF jest po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek ww 20.04.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 PTF jest tylko posrednikiem, nie udziela kredytu! A tak przy okazji sprawdz prowizje! Przy kredycie samochodowym chcieli 3,5% prowizji!!. pozniej za kazde zaswiadczenie lub aneks placisz minimum 50PLNNajkorzystniej chyba udac sie po kredyt bezposrednio do banku! Polecam rozwadze oferte PKO BP (oprocentowanie liczone w oparciu o WIBOR+marza) i oferte BPHPBK (w CHF od 1.5%)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 20.04.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Wzieliśmy samochód w ratach w CHF właśnie w PTF i wszystko jest ok ! POLECAMY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 21.04.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Wzieliśmy samochód w ratach w CHF właśnie w PTF i wszystko jest ok ! POLECAMY ! Ja tez wzialem u nich kredyt na samochod w CHF. No i jest ok, ale... przy kredycie na dom zastanowie sie nie tylko nad bankiem, ale przede wszystkim nad walutą. W ciagu ostatniego roku CHF (ktory mial byc bardzo stabilny) skoczyl z 2.80 do 3.10 - czyli o 10%. Po roku rata zamiast 475zl wychodzi juz 525zl, czyli 50zl wiecej. Tym samym oprocz kuszacego oprocentowania warto sie dluzej zastanowic nad walutą - czasem mozna sie niestety przejechac w obliczeniach calkowitego kosztu kredytu. pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.04.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Z waszych wypowiedzi wynika, że myliłem się sądząć, że PTF działa w systemie argentyńskim......sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfuchs 21.04.2004 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Wzieliśmy samochód w ratach w CHF właśnie w PTF i wszystko jest ok ! POLECAMY ! W ciagu ostatniego roku CHF (ktory mial byc bardzo stabilny) skoczyl z 2.80 do 3.10 - czyli o 10%. Po roku rata zamiast 475zl wychodzi juz 525zl, czyli 50zl wiecej. Zgadza się. Ale powtarzam - jeżeli różnica w miesięcznej racie wynosi np 500 zł (u mnie) to takie wahania (a nawet odpukać i większe) raczej i tak nie przebiją raty w złotówkach. Kredyt bieże się w CHF, miesięcznie spłaca się określoną kwotę w CHF, która jest przeliczana po bieżącym kursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 22.04.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Sprawdź jeszcze ofertę GE Bank Mieszkaniowy. Wziąłem u nich 150 000 kredytu budowlano - hipotecznego tzn. do czasu jak skońćzysz budowę płacisz tylko odsetki a nie spłacasz kapitału. Oprocentowanie bardzo przystępne, mało formalności. Porównywaliśmy inne oferty i np. prawie taka sama rata miesięczna wychodzi w Pekao S.A. tylko że za 100 000 kredytu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 22.04.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Sprawdź jeszcze ofertę GE Bank Mieszkaniowy. Wziąłem u nich 150 000 kredytu budowlano - hipotecznego tzn. do czasu jak skońćzysz budowę płacisz tylko odsetki a nie spłacasz kapitału. Oprocentowanie bardzo przystępne, mało formalności. Porównywaliśmy inne oferty i np. prawie taka sama rata miesięczna wychodzi w Pekao S.A. tylko że za 100 000 kredytu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 23.04.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Jeżeli chodzi o spłatę tylko odsetek w trakcie budowy to jest raczej żadne novum: mam kredyt w Multibanku i również na razie płacę tylko odsetki (w innych bankach jest podobnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 03.06.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Czy może ktoś ostatnio kontaktował się z PTFTeraz rozpoczęli współpracę z Bankiem pod nazwą CC Bank... może ktoś zna ten Bank ?? podobno jest już od dawna na naszym rynku tyle, że w kredytach samochodowych.....Oprocentowanie nie powiem ... niezłe przy udziale własnym powyżej 50% zł. - 6,40%CHF - 2,06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 03.06.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Przerabiałem kiedyś ofertę PTF i ją odrzuciłem z prostego powodu.Informowali o wszystkich prowizjach bankowych , oprocentowaniu bankowym itp. I to było bardzo ciekawe! Zapomnieli tylko dopowiedzieć, że pobierają niezły haracz w postaci prowizji dla PTF (za pośrednictwo). Kwotę prowizji dla PTF dodawali do kwoty kredytu, czyli spłacało się więcej niż wynosil kredyt. Łaskawcy! Być może coś sie zmienilo w tej materii, ale ja bym to sprawdził.Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts